«نصرت اله لطفی» روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در صورتی که بخاری یا شومینه درست راه اندازی نشده باشد، گاز کشنده منواکسید کربن از این وسایل گرمایشی ایجاد و مسدود کردن تمامی منافذ منزل موجب تجمع گاز در سکونتگاه افراد می شود.
وی افزود: همواره در ماه های سرد سال که همراه با راه اندازی وسایل گرمایشی است، سالیانه تعداد زیادی از افراد در اثر مسمومیت با گاز منوکسید جان خود را از دست می دهند و یا دچار معلولیت های ذهنی و روانی ناشی از آن می شوند.
لطفی یادآور شد: باوجود هشدارهای مکرر در خصوص مخاطرات گازگرفتگی، اما بسیاری از افراد بر اثر سهل انگاری در استفاده از وسایل گاز سوز جان خود را از دست می دهند.
وی بیان کرد: در صورت مواجهه با فرد مسموم با گاز منواکسید کربن باید ابتدا وسیله گرمازا خاموش و فرد مسموم از محیط آلوده به هوای آزاد منتقل شود و سپس یقه پیراهن، کمربند و لباس های تنگ حادثه دیده را باز کنند تا استنشاق هوای آزاد برای فرد حادثه دیده و مسموم راحت تر باشد.
لطفی ادامه داد: خروج فرد مسموم از محیط آلوده و قرار دادن وی در هوای آزاد از مهمترین راه های نجات آن شخص مسموم است و اکسیژن دهی به مسموم، باز نگه داشتن راه های تنفس هوایی وی و تماس با نیروهای امدادی از جمله آتش نشانی و به ویژه اورژانس ۱۱۵ در مراحل بعدی درمانی باید مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، مسمومیت با گاز مونواکسیدکربن در فضاهای بسته بروز می کند و علایمی شبیه به سرماخوردگی نظیر آب ریزش بینی، سردرد و سوزش چشم دارد و افزایش و تجمع گاز مونواکسیدکربن باعث ضعف عمومی سیستم عصبی مرکزی بدن از جمله مرکز کنترل تنفس، کما و حتی مرگ فرد شود.
مرگ بر اثر استنشاق منواکسید کربن آن را مرگ خاموش می خوانند و طبق آمار سازمان پزشکی قانونی، طی سال های اخیر مرگ بر اثر این گازگرفتگی روند رو به رشدی یافته است.
منواکسید کربن گازی بی رنگ و بو است که به علت عدم نصب و راه اندازی استاتدارد و اصولی وسایل گرمایشی در فضاهای بسته و کاملا مسدود که هوای ازاد جریان ندارد، ایجاد می شود.
نظر شما