به گزارش ایرنا، سالانه یکهزار و ۵۰۰ تن انواع محصولات کشاورزی شامل ۵۹ نوع محصول باغی و زراعی از سطح ۳۴۴ هزار هکتار از زمین های کشاورزی خراسان شمالی برداشت می شود که در برخی از سال ها سرمای پاییزه باعث خسارت هنگفتی به این قشر تولید کننده می شود که با اقداماتی از جمله جمع آوری به موقع محصولات، قراردادن پوشش، تنظیم دمای گلخانه ها می توان جلوی خسارت ها را گرفت.
اداره کل هواشناسی خراسان شمالی با انتشار اطلاعیه ای از کشاورزان استان خواسته است تا به داده های این اداره کل در راستای جلوگیری از خسارت به بخش کشاوری توجه کنند و در بخشی از اطلاعیه بر سرعت دادن به برداشت محصولات باقیمانده باغی و زراعی به ویژه انگور، سبزیجات و صیفی جات تاکید شده است.
به استناد آمار سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی؛ وقوع حادثههای مختلف در نیمه نخست امسال ۴۴ هزار و ۹۰ میلیارد ریال خسارت به بخشهای مختلف استان تحمیل کرد و کشاورزان برای فرار از سرمای روزهای اخیر و خسارتی دیگر باید توصیه ها را جدی بگیرند.
لزوم تعجیل در برداشت محصول
رییس اداره مدیریت بحران سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با توجه به کاهش دمای پیش بینی شده از کشاورزان خواست تا برای مقابله با سرما آمادگی لازم را داشته باشند و محصولات باغی و زراعی را سریعتر جمع آوری کنید.
محمدجواد تشکری با بیان اینکه کشت بهاره استان در مراحل پایان برداشت است اظهار کرد: از کشاورازان می خواهیم که در برداشت صیفی جات تعجیل کنند.
وی افزود: همچنین کشاورزان می توانند برای گذر از این سرما، روی برخی از محصولات کشاورزی از جمله گوجه فرنگی را با نایلون، پوشال و باقی مانده گیاهان و سایه بان دیگری پوشش دهند.
رییس اداره مدیریت بحران سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی تصریح کرد: اکنون از چغندرکاران استان نیز می خواهیم در برداشت این محصول دقت لازم را داشته باشند اگرچه که چغندر قند محصولی است که نسبت به سرما مقاوم ولی باید به موقع جمع آوری و تحویل شود.
وی تصریح کرد: انباشت چندر موجب کاهش عیار می شود بنابراین کشاورزان باید با برنامه و هماهنگی کارخانه قند محصول خود را جمع آوری و سریع به کارخانه انتقال دهند.
تشکری بر جمع آوری ذرت علوفه ای تاکید کرد و افزود: در چند سال گذشته کشاورزان دراثر افت دما و سرمازدگی کشتزارهای علوفه ذرت مواجه شدند نباید امسال این رویه تکرار شود.
وی در خصوص کشتزارهای زعفران نیز گفت: از کشاورزان می خواهیم شبکه آبیاری را با توجه به اطلاعات هواشناسی در خصوص میزان دما برای گلدهی تنظیم کنند.
بیشتر بخوانید:
هشدار هواشناسی خراسان شمالی: کشاورزان در برداشت محصول عجله کنند
هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان به بخش کشاورزی خراسانشمالی خسارت وارد شد
حوادث طبیعی ۳۶ هزار میلیارد ریال به کشاورزی خراسانشمالی خسارت زد
تامین سوخت جایگزین گلخانهها
رییس اداره مدیریت بحران سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی بر تنظیم دقیق دمای گلخانه ها تاکید کرد و گفت: همچنین گلخانه داران باید نسبت به سوخت دوم اقدام کنند که این امر یک ضرورت است.
وی خاطرنشان کرد: گلخانه داران باید مشعل سوخت جایگزین، مخزن برای ذخیره سازی سوخت در راستای جلوگیری از خسارت و تامین امنیت غذایی را جدی بگیرند ...
تشکری گفت: مرغداران استان در سال های اخیر نسبت به ذخیره سازی سوخت دوم و مشعل های دوگانه سوز اقدام کرده اند و مابقی مرغداران باید واحدهای خود را به سوخت دوم تجهیز کنند.
بیشتر بخوانید:
بیشترین خسارت در حوزه کشاورزی خراسان شمالی سرمازدگی است
سرما بیش از هشت هزار میلیارد ریال به کشاورزی خراسانشمالی خسارت زد
بارش برف و سرما به باغهای خراسان شمالی خسارت زد
سطح اراضی کشاورزی و بایر خراسان شمالی ۴۰۰ هزار هکتار است، کل اراضی استان ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار است که اکنون ۱۳ درصد از این سطح به بخش کشاورزی اختصاص دارد و ۸۷ درصد نیز اراضی غیرکشاورزی است.
۴۴ درصد جمعیت یک میلیون نفری این استان در نواحی روستایی سکونت دارند.
نظر شما