به گزارش ایرنا محمد محمدی روز شنبه در جشنواره زعفران و زرشک قاین با اشاره به لغو سفر نماینده قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی و مسئولان سازمان استاندارد کشور برای انعقاد تفاهمنامه به منظور کاهش بار میکروبی زعفران اظهار کرد: این تفاهمنامه قرار بود امروز امضا شود و فرمانداری همچنان آمادگی دارد زمین مورد نیاز را برای استقرار تجهیزات استاندارد و سنجش کیفیت زعفران، در راستای کاهش بار میکروبی این محصول ارزشمند را تامین کند.
وی با بیان اینکه قاینات در تولید زعفران باکیفیت حرف اول در جهان را میزند، گفت: ۸۰ درصد از زعفران تولیدی شهرستان قاینات در بازارهای داخلی و ۲۰ درصد آن صادر میشود.
فرماندار قاینات با اشاره به اینکه در مجموع ۱۲ هزار و ۹۵۰ نفر خانوار بهرهبردار محصول زعفران در قاینات هستند، افزود: همچنین ۱۲ واحد فرآوری و بستهبندی زعفران در این شهرستان فعالیت دارند.
محمدی با بیان اینکه در سال جاری پیشبینی میشود ۲۵ تن زعفران خشک در شهرستان تولید شود، ادامه داد: با توجه به شرایط آب و هوا و اینکه قبل از طلوع آفتاب برداشت زعفران در قاینات صورت میگیرد باکیفیتترین زعفران دنیا در این شهرستان تولید میشود.
وی عنوان کرد: هدف از برگزاری این جشنواره معرفی ارزشهای دارویی و اقتصادی محصول زعفران و زرشک، جذب سرمایهگذار برای صنایع تبدیلی در این حوزه، کمک به بازاریابی و فروش این ۲ محصول، آموزش بهرهبرداران، کمک به گردشگری کشاورزی، تقویت معیشت کشاورزان و همچنین توجه و معرفی تولیدات و شرکتهای دانشبنیانی است که در طی ۲ سال گذشته با همت استاندار و معاونت اقتصادی استانداری شکل گرفته است.
محمدی بیان کرد: دبیرخانه ملی زعفران در جهاد کشاورزی شکل گرفته و همین استقرار سبب شده تا شرکتهای دانشبنیان بیش از پیش در زمینه ورود پیدا کنند.
وی با اشاره به آموزشهای به زعفرانکاران و زرشک کاران شهرستان، اظهار کرد: در سه سال اخیر با برنامهریزیهای خوبی که با همکاری استانداری و جهاد کشاورزی صورت گرفت قیمت و ارزش افزوده زعفران تقویت شد ولی باز هم نیاز به تقویت این مسئله داریم.
فرماندار قاینات با اشاره به تاثیرگذاری برگزاری جشنواره زرشک و زعفران، تصریح کرد: باید از چرخه تولید تا مصرف فرایند محصولات کشاورزی پایش و بررسی شود و اکنون شناسنامهدار کردن محصول زعفران توسط شرکتهای دانشبنیان شهرستان قاینات در حال انجام است.
امام جمعه قاینات هم گفت: درخواست ما این است که خرید تضمینی زرشک پایدار شود چرا که موجب دلگرمی کشاورزان میشود.
حجت الاسلام علی رحمانی افزود: منطقه خراسان جنوبی به لحاظ اقلیمی یک منطقه گرم و خشک است و بارندگی آن کم است اگرچه که برای قاین بارندگی تا ۱۷۰ میلی متر ثبت شده اما برخی سال ها تا ۵۰ و حتی ۳۰ میلیمتر کاهش داشتهاست.
بیان کرد: ۲ محصول شاخص زرشک و زعفران دستاورد صدها سال آزمون و خطاست تا اینکه کارشناسان و کشاورزان متوجه اهمیت حفظ این محصولات و کشت آن با وجود کم آبی در منطقه شدند.
نظر شما