۶ آبان ۱۴۰۳، ۱۱:۰۰
کد خبرنگار: 1101
کد خبر: 85640618
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

«جشنواره جریان» در حوزه تمدن‌سازی، جریان‌ساز خواهد شد

تهران- ایرنا- قائم مقام معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم خاطرنشان کرد: جشنواره ملی جریان با اهداف کمک به شکل‌گیری ایده‌های خلاقانه در جریان کنش‌گری فرهنگی و اجتماعی می‌تواند نمونه کارآمدی از شناسایی و معرفی استادان و یاوران علمی باشد که ظرفیت‌های فرهنگی و علمی مناسبی برای ارائه دارند؛ در یک کلام جشنواره جریان در حوزه تمدن‌سازی، جریان‌ساز خواهد شد.

به گزارش گروه علمی ایرنا، رشید جعفرپور افزود: تمدن‌سازی فرایندی است که در طی دوره های طولانی و تدریجی اتفاق می افتد. تمدن دو وجه دارد؛ وجه سخت افزاری که معمولا مصنوعات بشری اعم از بناها و ساختمان ها در این وجه قرار می گیرند و وجه نرم افزاری که علم و فرهنگ در این وجه قرار می گیرند. اما نکته اشتراک هر دو وجه این فرایند، انسان است که مبدع و شکل دهنده هر دو وجه است.

بر اساس این خبر از معاونت فرهنگی وزارت علوم، وی افزود: انسان های با اراده در تاریخ با همت و اراده خود تلاش کرده اند که در تمدن سازی نقش ایفا نمایند. البته ادیان، سنت های الهی و رهبران دینی نقش تعیین کننده و بی مانندی داشته اند.

دانشگاه و حوزه دو نهادی بوده‌اند که در تاریخ معاصر ایران نقش تعیین کننده در تحولات و رویدادهای مختلف داشته اند. در واقع هر دو نهاد نقشی پیشرو در حوزه تمدن سازی در تاریخ معاصر ایران داشته‌اند. تمدن سازی انقلاب اسلامی مرهون اراده انسان های والامقامی چون امام خمینی، شهید مطهری، شهید بهشتی، شهید مفتح، مقام معظم رهبری و دیگرانی بوده که در حوزه و دانشگاه پرورش یافته و با معارفی که کسب کرده اند، راه و افق تمدنی برای ایران اسلامی ترسیم کرده اند.

به گفته وی دانشگاه به دلیل داشتن ظرفیت‌های متعدد دانشی، معارفی، انسانی، ساختاری و غیره می تواند نقش پیشرانی و پیشگامی در حوزه تمدن سازی ایرانی-اسلامی داشته باشد. بیش از همه ظرفیت های دانشگاه، ظرفیت نیروی انسانی آن با خلاقیت ها و توانمندی هایی که دارد می تواند مرجعیتی برای اقشار دیگر هم فراهم کند.

«جشنواره جریان» در حوزه تمدن‌سازی، جریان‌ساز خواهد شد

جعفرپور افزود: دانشگاه در ایران با داشتن هزاران استاد و یاوران علمی، ذخیره دانشی-خلاقیتی انباشته‌ای دارد که شناسایی و معرفی آنها به جامعه و پروراندن آن می‌تواند حجم زیادی از منابع دانشی، معرفتی، روشی و بینشی را برای به فعلیت رساندن ظرفیت‌های تمدنی را به منصه ظهور رساند. نبوغ، خلاقیت، استعداد و دانش استادان و یاوران علمی در دانشگاه‌های کشور ظرفیت بسیار بالای دارد که نیاز به شناسایی، تجمیع و ارائه در سطوح مختلف دارد.

این مقام وزارت علوم تاکید کرد: جشنواره ملی جریان با اهداف کمک به شکل گیری ایده‌های خلاقانه در جریان کنش‌گری فرهنگی و اجتماعی، شناسایی تجربه‌های موفق در حوزه فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها، اشتراک گذاری تجارب موفق بین کنش‌گران فعال فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها، معرفی و تجلیل از اعضای هیأت علمی سرآمد فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها و معرفی و تجلیل از مدیران و کارشناسان فرهنگی و اجتماعی نمونه دانشگاه ها می‌تواند نمونه کارآمدی از شناسایی و معرفی استادان و یاوران علمی که ظرفیت‌های فرهنگی و علمی مناسبی برای ارائه دادند، باشد.

وی در پایان گفت: اولین جشنواره ملی با تعداد آثار و طرح های خلاقانه ای تولید و ارسال شد، آغاز راه یک حرکت جریان ساز در تمدن سازی ایرانی-اسلامی است و امید که این حرکت جریان ساز خود به جریانی مستمر تبدیل شود و در تولید آثار و ایده‌ای خلاق تمدن‌سازی کمک شایانی به جامعه دانشگاهی، جامعه ایرانی و تمدن نوین ایرانی-اسلامی در آینده کند.

به گزارش ایرنا، جشنواره ملی «جریان»؛ اولین جشنواره ویدادهای برترِ یاوران علمی و اعضای هیات علمی نمونه فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها است و به همت دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی در راستای تحقق اولویت های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حوزه فرهنگی نوآوری فرهنگی و فرهنگی نوآوری و راهبرد ۴ سند دانشگاه اسلامی مبنی بر معرفی و تجلیل از کارگزاران علمی، فرهنگی و سیاسی دانشگاه ها اول تا سوم آبان به میزبانی دانشگاه تبریز برگزار شد.

این جشنواره برای شناسایی و به اشتراک‌گذاری تجارب موفق و هویت‌بخشی به کنش گری فرهنگی و اجتماعی اعضای هیئت علمی، مدیران و یاوران علمی طرح‌ریزی شد و با هدف شناسایی و اشتراک گذاری فعالیت‌های اثر بخش و تجربه های موفق و شاخص فرهنگی اجتماعی دانشگاه ها که توسط اعضای هیأت علمی فعال و یاوران علمی فعال در حوزه فرهنگی اجتماعی (کارشناسان) و (مدیران و سایر حوزه های مرتبط در سطح دانشگاه‌ه) برگزار شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha