به گزارش ایرنا، شبکه جمع آوری فاضلاب شهری از طرح های مهم در هر منطقه ای است که انجام آن جدای از افزایش رضایت شهروندان، مزایای دیگری همچون بهره مندی صنایع از پساب در شرایط بحرانی آب دارد.
اجرای شبکه جمع آوری فاضلاب و توسعه تصفیه خانه ها موتور محرک صنایع را نیز به حرکت در می آورد و صنایع از پساب شهری به جای آبی که به سهولت از منابع زیرزمینی به دست می آید، استفاده می کنند و نقشی موثر در کاهش دغدغههای آبی و زیست محیطی مردم این خطه خواهد داشت.
مرکز خراسان شمالی برای حفظ محیط زیست و آب های زیرزمینی از ۲ دهه پیش اجرای شبکه فاضلاب در بجنورد را کلید زد و تاکنون ۲۷۰ کیلومتر از آن در این شهر ۲۳۰ هزار نفری اجرا شده است.
گرچه با یک حساب سرانگشتی خواهیم گفت که روند اجرای این طرح کند بوده است اما باید بدانیم که شبکه جمع آوری فاضلاب از طرح هایی است که اعتبار هنگفتی را می طلبد و روند کندی اجرای آن بی دلیل نبوده است.
برای سرعت بخشی به اجرای طرح های زیست محیطی خراسان شمالی باید صنایع پای کار بیایند و با کمک به تکمیل آن، قدمی برای توسعه شبکه فاضلاب شهر بجنورد بردارند.
با وجود کمبود اعتبارات دولتی اما با توجه به اهمیت موضوع، اخیرا سرپرست معاونت بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب خراسانشمالی خبر از جذب یکهزار و ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای توسعه تصفیه خانه فاضلاب بجنورد و اجرای شبکه های فاضلاب داد که نشان از عزم جدی برای حفظ محیط زیست و افزایش رضایت شهروندان بجنوردی دارد.
اجرای ۲۷۰ کیلومتر شبکه فاضلاب
سرپرست معاونت بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب خراسانشمالی می گوید: تاکنون ۲۷۰ کیلومتر از شبکه جمع آوری فاضلاب بجنورد اجرا شده که برای رسیدن به نقطه مطلوب نیاز به اجرای ۳۲۰ کیلومتر دیگر است.
تاکنون ۲۷۰ کیلومتر از شبکه جمع آوری فاضلاب بجنورد اجرا شده است.
سیدابراهیم حسینی می افزاید: براساس آخرین برآوردها برای اجرای این میزان شبکه جمع آوری فاضلاب ۵۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
وی ادامه داد: برای اجرای هر متر مربع شبکه جمع آوری فاضلاب به طور میانگین ۷۵ میلیون ریال نیاز داریم.
سرپرست معاونت بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب خراسانشمالی می گوید: اکنون خدمات جمع آوری فاضلاب در چهار شهر استان قابل ارایه است و بیشتر جمعیت شهری استان از این خدمت بهره مند هستند.
حسینی خاطرنشان می کند: شبکه جمعآوری فاضلاب با هدف ارتقای بهداشت عمومی، جلوگیری از آلوده شدن سفرههای آب زیرزمینی و حفاظت از محیط زیست اجرا می شود و این مهم در بسیاری از شهرهای استان عملیاتی شده است.
بیشتر بخوانید:
شبکه فاضلاب بجنورد نیازمند ۲۰۰ کیلومتر توسعه است
۱۷ کیلومتر شبکه توزیع آب در خراسانشمالی اصلاح شد
افزون بر ۱۳ کیلومتر شبکه فاضلاب در خراسان شمالی اجرا شد
جذب یکهزار و ۳۰۰ میلیارد ریال
سرپرست معاونت بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب خراسانشمالی می گوید: یکهزار و ۳۰۰ میلیارد ریال برای توسعه و تکمیل مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب بجنورد از محل اعتبارات دولتی تاکنون جذب شده است.
سه هزار میلیارد ریال برای مدول دوم تصفیهخانه بجنورد مصوب شد.
وی می افزاید: سه هزار میلیارد ریال در سفر استانی رییس جمهور شهید به خراسان شمالی برای مدول دوم تصفیهخانه بجنورد مصوب شد.
وی ادامه می دهد: از این میزان ۲ هزار میلیارد ریال باید از منابع دولتی تامین شود که تاکنون ۶۵ درصد از آن جذب شد و این طرح در حال اجرا است.
حسینی با بیان اینکه ظرفیت تصفیه خانه بجنورد ۱۹ هزار و ۶۰۰ متر مکعب می گوید: ورودی فاضلاب در هر شبانه روز ۲۴ هزار متر مکعب است که این تصفیه خانه جوابگوی آن نیست و باید مدول دوم آن تکمیل شود.
سرپرست معاونت بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب خراسانشمالی خاطرنشان می کند: بدون تکمیل مدول دوم تصفیه خانه، نمی توانیم به شهروندان انشعاب و خدمات ارایه دهیم زیراکه ظرفیت این تصفیه خانه تکمیل است.
به گزارش ایرنا، ۸۹ هزار و ۴۱۸ مشترک فاضلاب شهری و روستایی در خراسان شمالی وجود دارد که ۲۶.۷ درصد جمعیت استان را شامل می شود.
اکنون چهار شهر بجنورد، شیروان، اسفراین و آشخانه و سه روستای اسلام آباد، طبر و تازه قلعه در خراسان شمالی از خدمات جمع آوری و تصفیه فاضلاب بهره مند هستند.
نظر شما