هادی آقابابایی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا در این خصوص بیان کرد: سازمان بسیبج دانش آموزی قم در سه مقطع امیدان (ابتدایی)، پویندگان (متوسطه یک) و پیشگام (متوسطه ۲) واحدهای فعال بسیج دارد و دانشآموزان استان در این واحدها به فعالیتهای مختلف میپردازند.
وی با اشاره به برنامههای گسترده بسیج دانش آموزی قم برای دانش آموزان استان، افزود: در همین رابطه تمرکز ویژه ما بر روی مقاطع متوسطه به خصوص مقطعه متوسطه دوم است که تشکیلات واحد به طور کامل توسط خود دانش آموزان اداره میشود؛ در پویندگان و امیدان مسئولان واحدهای بسیج دانشآموزی بیشتر از میان کادر مدارس انتخاب میشوند.
وی در خصوص برخی از برنامههای بسیج دانش آموزی توضیح داد: موضوع هویت بخشی با استفاده از قالبهای جذاب و تقویت هویت ملی براساس الگوهای ایرانی-اسلامی از جمله راهبردهای مورد نظر سازمان بسیج دانشآموزی قم در برنامههای تدارک دیده شده برای دانش آموزان است.
آقابابایی گفت: به همین منظور سال گذشته بیش از ۱۵ هزار نفر از دانشآموزان استان در قالب اردوهای راهیان نور و راهیان پیشرفت با فداکاری رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدس و فرهنگ ایثار و شهادت و همچنین پیشرفتهای کشور در عرصههای مختلف علم و فناوری آشنا شدند. این روند در سال جاری نیز در حال انجام است و شمار زیادی از دانش آموزان قمی در اردوهای یاد شده شرکت خواهند کرد.
وی افزود: پویایی و تقویت درس دفاعی و توانمند سازی دانش آموزان در مباحث نظامی از جمله موضوعهای مهم دیگری است که در دستور کار داریم، همچنین تلاش میکنیم با استفاده از ظرفیت طلاب و ایجاد یک شبکه قدرتمند تربیتی، موضوع اتصال میان مساجد و مدارس به عنوان ۲ کانون مهم تربیتی دانشآموزان را در حد مطلوب دنبال کنیم.
وی ادامه داد: فعال کردن ظرفیتهای بسیج دانشآموزی در حوزه فعالیتهای جهادی و اعزام دانش آموزان استان برای انجام فعالیتهای جهادی از دیگر اقدامهایی است که طی سالهای اخیر به خوبی دنبال شد و در همین رابطه دانش آموزان بسیجی و جهادگر قمی در زمینه رنگ آمیزی ۴۰ مدرسه مشارکت کردند.
آقابابایی در بخش دیگری از سخنان خود پیرامون برنامههای این سازمان در هفته بسیج دانش آموزی گفت: در این هفته برنامههای متنوعی داریم که از جمله آن میتوان به برگزاری مراسم صبحگاه و یادوارههای شهدا اشاره کرد، همچنین در این هفته در قالب نمایشگاههای متعدد پیشرفتهای کشور در عرصههای مختلف، موفقیتهای جبهه مقاومت و همچنین خیانتهای رژیم پهلوی برای دانش آموزان به نمایش درخواهد آمد.
وی ادامه داد: برگزاری پویشهای متنوع از دیگر برنامههای هفته بسیج دانشآموزی است که در جریان آن دانش آموزان استان با اسناد لانه جاسوسی، بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، شهدای دانش آموز غزه و دیگر موضوعهای مهم تاریخی و مهم انقلاب اسلامی آشنا خواهند شد.
وی بیان کرد: در این هفته همایش فرماندهان واحدهای بسیج دانش آموزی استان، یادواره شهدای غزه و همایش فرزندان مقاومت نیز در مسجد مقدس جمکران برگزار میشود؛ همچنین نخستین کاروان راهیان نور دانش آموزان قمی در سال تحصیلی جاری با بدرقه مسئولان استان به مناطق عملیاتی جنوب کشور اعزام خواهد شد.
به گزارش ایرنا، هشتم آبان یادآور شهادت رزمنده نوجوان جنگ تحمیلی محمد حسین فهمیده است که در ۱۳۴۶ خورشیدی در خانوادهای مذهبی در قم چشم به جهان گشود. او نوجوانی خوش برخورد، شجاع، فعال و کوشا بود و به مطالعه علاقه زیادی داشت. وی شیفته امام(ره) بود و با تمام وجود سعی در اجرای فرامین امام راحل داشت. او معتقد بود: «امام هر چه اراده کند، همان را انجام خواهم داد و من تسلیم او هستم.»
پس از حمله رژیم بعث به ایران او همچون بسیاری از نوجوانان و جوانان این مرز وبوم به دفاع از خاک وطن پرداخت. وی در نخستین روزهای آغاز جنگ تحمیلی همراه نیروی مقاومت بسیج مردمی به جبهه خرمشهر اعزام شد. از آنجا که در روزهای نخستین از شرکت او در خط مقدم جلوگیری به عمل می آمد. با تلاش فراوان به خط مقدم جبهه اعزام شد. این دانش آموز و رزمنده بسیجی با ایمان و بینش عمیق و استوار خود به نبرد با دشمن متجاوز پرداخت و در نهایت با شهادت خویش درس شجاعت، فداکاری و مقاومت را به همه بسیجیان و امت اسلامی آموخت.
محمد حسین فهمیده در روزهای نخست حضور در جبهه مجروح و به بیمارستان ماهشهر اعزام شد. پس از بهبودی به میدان نبرد بازگشت و بار دیگر با مخالفت فرماندهان روبرو شد اما با اصرار به خط مقدم رفت و در برابر حملههای دشمن بعثی ایستادگی کرد. مدتی بعد در جریان یورش نیروهای اشغالگر برای تصرف خرمشهر، سنگر حسین فهمیده و همرزمانش به محاصره دشمنان درمی آمد که به زخمی شدن چندتن از دوستان وی منجر شد. در این هنگام او با وجود حضور شمار زیاد نیروهای دشمن، رزمندگان زخمی شده را به پشت خط برد تا آنکه در هنگام بازگشت به جایگاه قبلی خود متوجه شد که پنج تانک عراقی به طرف رزمندگان ایرانی هجوم آورده اند و در صدد محاصره آنان هستند. در این زمان این بزرگمرد با بستن شماری نارنجک به کمر خود به طرف تانکها حرکت و با استفاده از آنها تانک را منفجر کرد و اینگونه با اهدای جان خویش در هشتم آبان ۱۳۵۹ خورشیدی با صلابت تمام و ایستادگی در برابر دشمن به شهادت رسید.
امام خمینی(ره) پس از شهادت حسین فهمیده از این نوجوان ۱۳ ساله به عنوان رهبر یاد فرمودند و گفتند: «رهبر ما آن طفل دوازده سالهای است که با قلب کوچک خود، که ارزشش از صدها زبان و قلم ما بزرگتر است، خود را زیر تانک دشمن انداخت و آن را منهدم و خود نیز شربت شهادت نوشید.» همچنین آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب نیز درباره شهید فهمیده فرمودند: «زنده نگه داشتن یاد حادثه شهادت دانش آموز بسیجی، شهید فهمیده از اصالت های دفاع مقدس میباشد.»
به همین مناسبت روز هشتم آبان «روز دانشآموز و روز بسیج دانشآموزی» نام گرفت و سازمانی به همین نام زیر نظر بسیج مستضعفین تشکیل شد.
نظر شما