عباس عباسی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در این شهرستان سه هزار و ۹۷ حلقه چاه دارای مجوز برداشت آب نیز وجود دارد و سالانه ۱۷۰ میلیون مترمکعب آب حجم تخصیص یافته به این چاه های دارای مجوز بهرهبرداری است که امسال ۵۵ فقره کنتور هوشمند بر روی آنها نصب شد.
وی با اشاره به اینکه امسال در راستای تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی و رودخانهها در مجموع ۱۱۷ حلقه چاه غیرمجاز در این شهرستان مسدود شد، اضافه کرد: با انسداد این تعداد حلقه چاه آب غیرمجاز در این شهرستان ۱۸۸ هزار مترمکعب آب در آبخوانهای زیرزمینی صرفی جویی شد که می تواند گام مهم و تاثیرگذاری در این زمینه باشد.
وی با تشریح اقدامات امور آب بوکان در زمینه حفاظت از منابع آب و خاک افزود: اصلاح و تعدیل ۶۶۵ فقره پروانه چاه کشاورزی، نصب ۵۵ فقره کنتور بر روی چاههای دارای پروانه، جلوگیری از حفاری ۴۲ حلقه چاه غیرمجاز، آزادسازی هشت هکتار بستر رودخانه و جلوگیری از ۵۶ مورد برداشت غیرمجاز مصالح رودخانهای از بستر رودخانه سیمینه رود و زرینه رود از جمله این اقدامات است.
وی یادآور شد: شهرستان بوکان مابین ۲ رودخانه سیمینه و زرینهرود قرار دارد و این حوزه گسترده نیازمند مراقبت و نگهداری شبانه روزی است و شهروندان می توانند در صورت مشاهده افراد سودجو و متخلف در زمینه برداشت شن و ماسه از بستر رودخانه مراتب را به اطلاع اداره امور آب بوکان اطلاع دهند.
سیمینهرود یکی از رودهای مهم آذربایجانغربی است که از کوهستانهای منطقه مهاباد، سقز، بانه و کردستان عراق سرچشمه میگیرد و پس از عبور از شهر بوکان و اطراف شهر میاندوآب به دریاچه ارومیه میریزد.
طول سیمینهرود ۲۰۰ کیلومتر و مساحت حوضه آبگیر آن ۲ هزار و ۹۰ کیلومتر مربع و متوسط آب سالانه آن معادل ۶۴۰ میلیون مترمکعب است.
زرینهرود نیز به طول ۲۳۰ کیلومتر طولانیترین رودخانههای آذربایجان غربی است که از کوهستان های زرینه، بانه، مریوان در کردستان سرچشمه می گیرد در طول مسیر خود از شاهین دژ و میاندوآب عبور و به دریاچه ارومیه میریزد.
بوکان در جنوب آذربایجانغربی واقع شده است.
نظر شما