همایش بین‌المللی جایگاه علم در تمدن نوین اسلامی آغاز به کار کرد

ارومیه- ایرنا- همایش بین المللی جایگاه علم در تمدن نوین اسلامی با حضور اندیشمندانی از جمهوری اسلامی ایران و چهار کشور مسلمان و همسایه روز سه شنبه به میزبانی دانشگاه ارومیه گشایش یافت.

به گزارش خبرنگار ایرنا، رییس دانشگاه ارومیه روز سه شنبه در آیین گشایش این همایش دوروزه که با حضور حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی، نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه، اساتید حوزه و دانشگاه، صاحب نظران و کارشناس حوزه های علوم دینی و تمدن اسلامی آغاز شد، گفت: در کنار تولید علم مبحث جهت دهی از جمله مهمترین شاخص‌های علوم بین‌المللی است که با مولفه‌های معنوی و تمدن اسلامی می‌توان به آن دست یافت.

احمد علیجانپور افزود: ایران اسلامی در طول تاریخ با بهره‌گیری از تمدن های گذشته و با الهام گیری از آموزه های دین مبین اسلام، حدود هشت قرن سرآمد علمی در جهان بود و این علوم را در جهان مدیریت کرد.

وی ادامه داد: این سابقه علمی و تمدنی پرافتخار جزو افتخارات ما ایرانیان به شمار می رود اما این‌بار می‌خواهیم مولفه‌های جدید را وارد علوم جهانی کنیم تا اخلاق و معنویت، علم و فناوری، خودباوری و تعقل، وحدت مجاهدت، کرامت انسانی، اقتدار و امنیت، رفاه و پیشرفت و مردم سالاری از جمله مولفه های اصلی جهان امروز باشند.

وی بیان کرد: همه راه‌های عملی رسیدن به این مولفه ها در قرآن کریم آمده است و اگر بخواهیم به این مولفه ها برسیم، باید از مسیر علم و دانش مبتنی بر آموزه های قرآنی گذر کنیم.

رییس دانشگاه ارومیه اضافه کرد: ۱۵ دانشگاه داخلی از این همایش حمایت کرده‌اند که نشان از اهمیت ویژه این همایش در حوزه ملی و بین‌المللی است.

دبیر علمی همایش بین المللی جایگاه علم در تمدن نوین اسلامی نیز گفت: دهها مقاله علمی از کشورهای ترکیه، عراق، افغانستان، پاکستان و جمهوری اسلامی ایران در این همایش ثبت شده که از این تعداد ۱۱۸ مقاله پذیرش شده و در دوره برگزاری همایش طرح شده و در اختیار عموم قرار می گیرد.

بهمن نزهت اظهار کرد: همایش بین المللی جایگاه علم در تمدن نوین اسلامی به مدت ۲ روز به میزبانی دانشگاه ارومیه برگزار می شود.

همایش بین‌المللی جایگاه علم در تمدن نوین اسلامی آغاز به کار کرد

وی بیان کرد: ۲۲ مقاله در ‌این همایش عدم پذیرش شده بنابراین ۱۱۸ مقاله پذیرفته شده است و از این بین ۲۲ مقاله در این همایش ارائه می‌شود.

نزهت با اشاره به اینکه در این همایش آثاری اندیشمندانی از کشورهای ایران، عراق، ترکیه، افغانستان و پاکستان حضور دارند، افزود: مقالات تخصصی به صورت کامل داوری شده و مقالات برتر نیز در این همایش ارایه می‌شوند.

دبیر علمی همایش بین المللی جایگاه علم در تمدن نوین اسلامی اضافه کرد: نخستین دوره این همایش با همکاری دانشگاه ایغدیر ترکیه در حال برگزاری است که مدیران و روسای این دانشگاه از طریق فضای مجازی دراین همایش حضور دارند.

وی درخصوص ۹ محور ارائه مقالات علمی در این همایش بیان کرد: تبیین مفهومی تمدن نوین اسلامی و پیشینه تاریخی آن، تمدن نوین اسلامی و خاستگاه های الهی آن، نقش حوزه و دانشگاه در تمدن سازی نوین اسلامی و نیز حکمرانی مطلوب و تمدن نوین اسلامی، آموزش و پرورش و تمدن نوین اسلامی، اندیشمندان و تمدن نوین اسلامی، آینده پژوهی و تمدن نوین اسلامی و همچنین نقش رسانه و فناوری‌های عصر جدید در تمدن نوین اسلامی از جمله موضوعاتی است که در این همایش به آن پرداخته شده است.

وی با بیان اینکه اشرف علوم در واقع علم خداشناسی است، افزود: همه علوم در راستای رشد زندگی انسانی است و تمدن اسلام جایگاه ویژه ای در این میان دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha