تربت‌حیدریه میزبان مفاخر و پژوهشگران در همایش چشم‌انداز توسعه است+فیلم 

تربت‌حیدریه- ایرنا- رییس دانشگاه دولتی تربت‌حیدریه گفت: چهارمین همایش چشم‌انداز توسعه منطقه تربت‌حیدریه در افق ۱۴۰۸ به همت این دانشگاه با حضور مشاهیر، مفاخر، اندیشمندان و پژوهشگران این خطه، اسفندماه امسال برگزار خواهد شد.

به گزارش ایرنا، عباس خاشعی‌سیوکی روز سه‌شنبه با حضور در دفتر خبرگزاری ایرنا و شرکت در بخش نخست میزگرد معرفی سند چشم‌انداز توسعه و تحول منطقه تربت‌حیدریه، افزود: معرفی مشاهیر، مفاخر و استوانه‌های علمی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و دینی از جمله اهداف برپایی همایش چشم انداز توسعه منطقه شامل تربت حیدریه، مه ولات و زاوه است.

وی ادامه داد: همچنین بنا داریم از دانش و تجربیات این نام‌آوران در معرفی سند چشم‌انداز توسعه و تحول این منطقه، بهره‌ گیریم.

رییس دانشگاه تربت حیدریه تصریح کرد: بر این باوریم که مهم‌ترین نگاه‌ در توسعه یک منطقه استفاده از ظرفیت مشاهیر و مفاخر آن بوده و بر این اساس اقدام به راه‌اندازی دبیرخانه دایمی مفاخر و مشاهیر این منطقه در دانشگاه تربت‌حیدریه کرده‌ایم.

وی اظهار کرد: قرار است نگاه‌های بدیع و تاثیرگذار که زمینه‌ساز توسعه هستند، در این دبیرخانه گردآوری شده و با کمک کارشناسان و پژوهشگران دانشگاهی، طبقه‌بندی موضوعی شوند.

خاشعی‌سیوکی گفت: تاکنون ۴۴۸ نفر از این مفاخر شناسایی و زندگینامه آنها در قالب کتابی جمع‌آوری و تدوین شده است.

وی از هموطنان و به خصوص اهالی منطقه تربت‌حیدریه که در داخل یا خارج کشور ساکن بوده و در گذشته پژوهشی در یک حوزه خاص مرتبط با این منطقه انجام داده‌اند خواست تا نتایج تحقیق خود را در قالب مقاله یا رویداد علمی (استارتاپی) به دبیرخانه همایش ارسال کنند.

مدرس تاریخ دانشگاه و مسوول دبیرخانه انجمن مشاهیر و مفاخر دانشگاه تربت‌حیدریه نیز گفت: ایجاد زیرساخت‌ دبیرخانه از سال ۱۳۹۱ آغاز و به دنبال آن با برگزاری سه همایش چشم‌انداز توسعه منطقه‌ای تربت‌حیدریه در افق ۱۴۰۴ بین سال های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۴ دنبال شد.

آرزو علومی‌بایگی افزود: تکمیل این مسیر سال ۱۳۹۷ با تشکیل بنیاد خیران حامی دانشگاه تربت‌حیدریه محقق و از آن زمان موفق شدیم یک سلسله آیین بزرگداشت‌ برای مفاخر این منطقه برگزار کنیم که مهمترین آن بزرگداشت "مهدی مروج‌تربتی" و نیز بزرگداشت دکتر "عباس نوریان" بود.

وی ادامه داد: تا امروز و با کمک خانواده و بازماندگان مشاهیر ومفاخر موفق شدم زندگینامه ۴۴۸ نفر از مشاهیر و مفاخر منطقه تربت‌حیدریه، زاوه و مه‌ولات را از قرن دوم هجری به این سو، شناسایی و در یک مجموعه مکتوب گردآوری کنم.

علومی‌بایگی تصریح کرد: شایسته است افرادی از مفاخر تربت حیدریه اگاهی دارند با مراجعه به پست الکترونیکی به آدرس mafakher.u@gmail.com داشته‌های خود را برای تکمیل این دانشنامه در اختیار ما قرار دهند.

وی همچنین گفت: رییس انجمن خیران حامی دانشگاه (مهدی مروج‌تربتی) قول مساعد داده اند که به شرط تامین زمین از سوی دانشگاه تربت‌حیدریه، هزینه احداث ساختمان دفتر انجمن مشاهیر و مفاخر را متقبل شوند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه تربت‌حیدریه نیز گفت: این مجموعه علمی بزرگ، یکی از دانشگاه‌های جوان در منطقه جنوب خراسان رضوی بوده که سال ۱۳۸۴ تاسیس شده‌ است.

جابر حجتی افزود: اکنون تعداد ۲ هزار و ۲۰۰ دانشجو در ۴۲ رشته دانشگاهی از مقطع کاردانی تا دکترای تخصصی در آن مشغول تحصیل هستند.

وی گفت: دبیرخانه دایمی مشاهیر و مفاخر گنجینه بسیار گرانبها برای نسل آینده است تا با داشته‌های خود در دوران قدیم بیشتر و بهتر آشنا شود.

«یوسف رمضانی» به عنوان دبیر چهارمین همایش چشم انداز توسعه منطقه تربت حیدریه، زاوه و مه ولات معرفی شده است.

مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت‌حیدریه با مزیت‌های مختلف در حوزه کشاورزی، معدن، صنعت و تجارت در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha