نماینده ولی فقیه در استان: استاندار سمنان زودتر تعیین شود

سمنان - ایرنا - نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه سمنان با بیان اینکه کارهای دستگاه‌های اجرایی به تعیین تکلیف مدیران گره خورده است، انتخاب و تعیین سریعتر استاندار این استان را از دولت چهاردهم خواستار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت‌الاسلام و المسلمین مرتضی مطیعی روز سه‌شنبه در دیدار با رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح کشور در دفتر امام جمعه سمنان افزود: امیدواریم همانطور که فرآیند انتخاب و تعیین استانداران در کشور در دست اقدام است، تصمیم دولت برای سمنان نیز تسریع شود.

وی تاکید کرد: ارکان مختلف نظام جمهوری اسلامی ایران در افزایش سرمایه اجتماعی موثر است و باید این موضوع همواره مدنظر باشد.

وی با اشاره به نقش و اهمیت محاکم قضایی نیروهای مسلح به پایین بودن تعداد پرونده‌های قضایی سمنان در مقایسه با دیگر استان‌ها، ادامه داد: بافت فرهنگی و اجتماعی این استان از مولفه‌های مهم در کاهش نزاع‌ها و دعاوی حقوقی به نسبت جمعیت در مقایسه با دیگر نقاط کشور است که این دستاورد گواه صبوری، قناعت و نجابت مردم این استان است.

نماینده ولی فقیه در استان سمنان، هماهنگی و انسجام مسوولان شهرستان‌ها در محاکم قضایی را مطلوب ارزیابی و بیان کرد: بروزرسانی فرآیندهای دادرسی و رسیدگی به پرونده‌های قضایی در این استان مطلوب است.

نماینده ولی فقیه در استان: استاندار سمنان زودتر تعیین شود

حجت‌الاسلام و المسلمین مطیعی با آرزوی موفقیت برای مسوولان دستگاه قضایی استان به‌منظور امیدآفرینی و خدمت‌رسانی به مردم گفت: رضایت مردم از دستگاه قضایی زمینه‌ساز رضایت عمومی از نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را فراهم می‌کند.

وی با اشاره به روایتی از نبی مکرم اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) گفت: محبوب‌ترین افراد نزد خداوند، سودمندترین آنان برای مردم است که این امر اهمیت خدمت‌رسانی به مردم را نشان می‌دهد.

نماینده ولی فقیه در سمنان با یادآوری حضور مردم متدین و بصیر کشور در نماز جمعه تهران به امامت ولی امر مسلمین جهان، تلاش بیش از پیش مسوولان برای گره‌گشایی از مشکلات مردم خواستار شد و خاطر نشان کرد: نیروهای مسلح استان سمنان از انسجام و یکپارچگی ممتازی برخوردارند که امید می‌رود این وحدت و همدلی در سایه رهبری امام خامنه‌ای، اقتدار و عزت روزافزون نظام جمهوری اسلامی ایران را درپی داشته باشد.

به گزارش ایرنا، سمنان با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود.

بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد که از این شمار، بیش از ۲۰۰ هزار نفر ساکن مرکز استان هستند.

از ۹.۷ میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد نواحی بیابان و خشک، ۳۸.۵ درصد مراتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و سه و ۶ دهم درصد جنگل است.

سمنان با سابقه تاریخی کهن، مهد پرورش چهره‌های شاخص ملی در حوزه‌های علمی، فرهنگی و مسوولان ارشد کشوری بوده و به دلیل موقعیت جغرافیایی از دیرباز به دارالمرحمه مشهور است.

استان سمنان به دلیل موقعیت جغرافیایی، شرایط آب و هوایی و برخورداری از ظرفیت‌های طبیعی مانند معادن، گردشگری و زیرساخت‌های لازم برای ایجاد کسب و کارهای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، و راهگشایی برای تولید، قابلیت جذب سرمایه‌گذاران دارد.

این خطه از جانب شمال به استان‌های خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استان‌های خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استان‌های تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.

سمنان با توجه به تنوع اقلیمی، موقعیت جغرافیایی و قرارگیری در مسیر زائران امام رضا(ع) سالانه پذیرای ۲۰ میلیون مسافر و گردشگر است.

استان سمنان به دلیل موقعیت جغرافیایی گلوگاه اتصال استان‌های شمالی به استان‌های جنوبی کشور است و به عبارتی می‌تواند به عنوان حلقه اتصال دریای شمال به مناطق مرکزی و جنوبی نقش آفرین باشد.

قرارگیری سمنان در مسیر چهارراه ارتباطی غربی-شرقی و شمالی-جنوبی، در کنار قرارداشتن بخش قابل توجهی از منابع معدنی و واحدهای تولیدی، سمنان را به قطب صنعت در دروازه شرقی کشور تبدیل کرده است.

بیش از ۶۷۰ معدن در استان سمنان ۶ هزار اشتغال ایجاد کرده است؛ همچنین بیش از ۲ هزار واحد صنعتی در سمنان استقرار دارد.

پراکندگی و تنوع مواد معدنی در گستره ۹۷ هزار و ۴۹۱ کیلومتر مربعی استان سمنان به گونه‌ای است که از معادن این استان سالانه نزدیک به ۲۲ میلیون تن مواد معدنی استخراج می‌شود و سهم استان سمنان از ۷۲ ماده معدنی شناسایی شده در کشور، ۴۲ نوع ماده معدنی است.

براساس آمارها ۲۰ درصد از معادن کشور، سهم استان سمنان است، استان سمنان با داشتن ۶۲۶ معدن، از نظر تعداد معادن رتبه پنجم و در شاخص استخراج رتبه ۶ کشور را دارد، با این وجود اقتصاد معدنی در سمنان، به عنوان یکی از معدن‌خیزترین استان‌های کشور، فقیر است.

طبق گزارش‌ها، سالانه بالغ بر ۲۲ میلیون تن مواد معدنی از معادن استان سمنان استخراج می‌شود که ذخیره قطعی معادن این استان حدود ۶۰۰ میلیون تن و ذخیره احتمالی آن‌ها حدود یک میلیارد تن است، البته بر اساس شواهد زمین‌شناسی پیش‌بینی می‌شود ذخیره معدنی این استان بیش از ۲.۵ میلیارد تن باشد، این میزان ذخیره چشمگیر و در کشور کم نظیر است.

استان سمنان دارای رتبه اول از نظر تولید گچ، نمک، سلستین و زئولیت، رتبه دوم در تولید سولفات سدیم و رتبه سوم تولید زغال سنگ و کرومیت در کشور است و تقویت زیرساخت‌ها کمک‌کننده در تحقق رشد اقتصادی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha