جمهوری اسلامی باید خود را برای ریاست جمهوری ترامپ آماده کند

تهران- ایرنا - استاد روابط بین‌الملل دانشگاه علامه طباطبایی می‌گوید: با توجه به نظرسنجی‌ها و اخبار و اطلاعاتی که از کمپین‌های انتخاباتی آمریکا به گوش می‌رسد، سیاستگذاران کشور باید خود را برای ریاست جمهوری ترامپ آماده کنند.

کمتر از یک هفته تا روز انتخابات آمریکا باقی است و تجربه اقدامات عجیب دونالد ترامپ در دوره قبل ریاست جمهوری خود نشان داد باید آمادگی کشور را برای مدیریت این گونه اقدامات، بالا برد.

دکتر مهدی ذوالفقاری در گفتگو با پژوهشگر ایرنا با اشاره به وضعیت انتخابات آمریکا گفت: در حال حاضر روند نظرسنجی‌ها از نزدیک بودن آراء دو رقیب، یعنی کامالا هریس و دونالد ترامپ حکایت دارد. هریس در چند هفته اول مبارزات انتخاباتی خود شاهد افزایشی در تعدادی از نظرسنجی‌ها بود و در پایان ماه اوت، نزدیک به چهار درصد پیشی گرفت. این ارقام تا ماه سپتامبر، حتی پس از تنها مناظره بین دو نامزد در ۱۰ سپتامبر، که نزدیک به ۷۰ میلیون بیننده آن را تماشا کردند، نسبتاً ثابت بود. اما در چند روز گذشته شکاف بین آنها کاهش یافته است.

ذوالفقاری افزود: ایالات متحده از سیستم کالج انتخاباتی استفاده می‌کند که در آن به هر ایالت تعدادی رأی، تقریباً مطابق با جمعیت آن داده می‌شود. در مجموع ۵۳۸ رای کالج الکترال قابل تصاحب است، بنابراین یک نامزد برای برنده شدن باید ۲۷۰ رای کسب کند. در آریزونا، جورجیا، نوادا و کارولینای شمالی، از آغاز ماه اوت چندین بار پیشتاز تغییر کرده است، اما ترامپ در حال حاضر در همه آنها برتری دارد، هر چند فاصله او چندان زیاد نیست.

جمهوری اسلامی باید خود را برای ریاست جمهوری ترامپ آماده کند

وی ادامه داد: در سه ایالت دیگر، میشیگان، پنسیلوانیا و ویسکانسین، هریس از ابتدای ماه اوت، گاهی اوقات با دو یا سه امتیاز، پیشتاز بود، اما در روزهای اخیر جایگاهش در نظرسنجی‌ها به طور قابل توجهی کاهش یافته و ترامپ اکنون در پنسیلوانیا از برتری بسیار کمی برخوردار است. هر سه این ایالت‌ها قبل از اینکه ترامپ در مسیر پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری در سال ۲۰۱۶ آنها را قرمز کند، پایگاه دموکرات‌ها بودند. پنسیلوانیا یک ایالت کلیدی برای هر دو رقیب انتخاباتی است، زیرا بیشترین تعداد آرای الکترال را در بین هفت ایالت دارد. بنابراین با پیروزی در آن، رسیدن به ۲۷۰ رای مورد نیاز آسانتر می‌شود و به نظر می‌رسد ترامپ اکنون در این ایالت پیشی گرفته است.

رفتارهای بازار، حاکی پیشتازی ترامپ

این استاد روابط بین‌الملل تأکید کرد: در اقتصاد سیاسی بین الملل، بازارها به ویژه بازار طلا تحت تأثیر رویدادهای مهم نظام بین الملل هستند. زمانی که عنصر ریسک در سیاست‌ها افزایش پیدا می‌کند، تمایل برای خرید طلا افزایش پیدا کرده و تقاضا را به سمت این فلز روانه می‌سازد. این روزها طلا در حال رکوردزنی در قیمت است و تا قیمت ۳۰۰۰ دلار در هر اونس فاصله چندانی ندارد. به نظر می‌رسد بازارهای بین المللی نیز خود را برای ترامپ آماده می‌کنند. از سوی دیگر با توجه به وعده‌هایی که ترامپ در حمایت از توسعه ارزهای دیجیتال به فعالین این بازار ارائه کرده، شاهدیم که امروز قیمت بیت کوین بار دیگر به قیمت ۷۳ هزار دلار رسید. به نظر می‌رسد اقتصاد بین المللی خود را آماده میزبانی از ترامپ می‌کند.

دکتر ذوالفقاری افزود: در مدت زمان کمی که باقی مانده، رفتار بازیگران کمپین‌های انتخاباتی هر دو طرف می‌تواند تحولات غیرقابل پیش بینی باشد، کما اینکه توهین امروز بایدن به طرفداران ترامپ می‌تواند به زیان هریس تمام شود و یا حتی رویدادهای غیرقابل پیش بینی در خاورمیانه می‌تواند آراء را به شدت جابجا کند. پیش بینی قطعی این موضوع امکان پذیر نیست، اما دستگاه سیاست خارجی ما باید آماده مواجهه با ریاست جمهوری ترامپ نیز باشد.

وی در پایان اظهار کرد: تنش‌زدایی با اروپا، استفاده از ظرفیت‌های همکاری منطقه‌ای، توسعه ظرفیت‌های همکاری بین المللی در سازمان‌های منطقه‌ای و نیز فعال سازی سفارتخانه‌های ایران در اکثر کشورها برای مقابله با اجماع سازی علیه ایران از اقداماتی است که باید در پیش گرفته شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha