۴۰ روز همراهی دولت با بازماندگان حادثه طبس

تهران- ایرنا- ۴۰ روز از حادثه تلخ انفجار معدن طبس می گذرد و دولت چهاردهم با تدابیر و سیاست های مختلف در راستای ایمن سازی معادن، خانه دار شدن، پرداخت مستمری به بازماندگان و سایر موارد درصدد همراهی با بازماندگان و خانواده های حادثه دیدگان طبس است تا بلکه مرهمی بر زخمان آنان باشد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، ۳۱ شهریور ماه بود که خبر غم انگیز انفجار حادثه طبس در شبکه های اجتماعی پیچید. حادثه ای که هر چند در شیفت شب رخ داد اما باز هم جان بسیاری از معدنکارانی را که در اعماق زمین کار می کردند، گرفت و صدای ناله و تظلم خواهی آنان تا به عرش رسید.

در این شیفت حدود ۶۵ نفر مشغول به کار بودند که پس از حادثه تلخ انفجار و پس از پایان عملیات امداد و نجارت ۴۹ جانباخته از تونل‌های معدن خارج و ۱۶ نفر مصدوم شدند که با فوت چهار نفر، شمار جانباختگان به ۵۳ نفر افزایش یافت.

از همان روزهای حادثه وزاری صنعت، معدن و تجارت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی در محل حادثه حضور پیدا کرده، به ابعاد مختلف حادثه پرداختند و بر موضوع ایمن سازی معادن و حمایت کامل از خانواده های بازماندگان تاکید کردند.

در نهایت گزارش حادثه در یکم آبان ماه از سوی سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اعلام شد و علل آن شرایط کاری نامناسب شامل عدم رعایت قوانین، استانداردهای ایمنی و قواعد حرفه‌ای، کمبود تجهیزات حفاظتی، ایمنی و آموزش ناکافی، استفاده از ماشین‌آلات قدیمی یا نامناسب، ضعف در عملکرد دستگاه‌های مسئول دارای وظیفه قانونی در امر نظارت بر فعالیت و محیط کار معدن و خطاهای انسانی ناشی از بی احتیاطی‌ها ارزیابی شد.

در کنار اقدامات ایمن سازی و جلوگیری از بروز چنین حوادثی در کشور، مسئولان کشوری و استانی با خانواده های بازماندگان طبس دیدار کردند و ضمن تسلیت به خانواده بازماندگان، درد دل‌ها و دغدغه‌های خانواده‌ها را شنیدند و از نزدیک برای پیگیری بخشی از مسائل و مشکلات تصمیمات قاطعانه گرفتند.

همراهی وزارتخانه های متولی و وزارت کشور در رسیدگی به درخواست های معدنکاران و بازماندگان، مرحمی بر زخم خانواده های داغدار بود.

در همین راستا وزرای صنعت، معدن و تجارت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جلسه ای مشترک، تصمیماتی به منظور پرداخت حقوق و دستمزد جانباختگان حادثه معدن طبس و نحوه حمایت‌های بیمه ای از خانواده های ایشان اتخاذ کردند.

۴۰ روز همراهی دولت با بازماندگان حادثه طبس

اقدامات وزارت صنعت، معدن و تجارت در حادثه طبس

یکی از نهادهای متولی معادن کشور، وزارت صنعت، معدن و تجارت است که در همین راستا اقداماتی از جمله احیای دفتر نظارت بر معادن، تشکیل گروه ویژه بررسی ایمنی معادن زغال سنگ در وزارت صمت، تهیه و انتشار پیش نویس دستورالعمل ماده ۵۵ آیین نامه اجرایی قانون معادن و تبصره ذیل آن در حوزه مسائل فنی، ایمنی و حوادث معدنی وزارت صمت در راستای اجرای آیین نامه اجرایی ماده ۲۴ قانون بهبود مستمر محیط کسب صورت گرفت.

تاکید بر یکپارچگی نظام ایمنی و بازرسی و استانداردسازی تجهیزات معدن از دیگر مسائل بوده است که در این موضوع تاکید شده است.

ضمن اینکه پیش از حادثه طبس، وزیر صمت دستورات لازم را برای بازگرداندن ایمنی معادن به چارت وزارتخانه را صادر کرده بود و در همین راستا، جلسات مکرر در وزارتخانه با حضور وزیر صمت، مشاوران، معاونان و روسای سازمان‌های مربوطه درخصوص معدن معدنجوی طبس و پیشگیری از تکرار حادثه در معادن برگزار شد.

رسیدگی به حق و حقوق خانواده های بازماندگان و ارائه آموزش های ایمنی از سوی وزارت کار

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در کنار استمرار بازرسی از معادن و اختصاص آموزش های فنی و حرفه ای، بر پرداخت مستمری، حق و حقوق خانواده های بازماندگان تاکید کرده است. در همین زمینه «احمد میدری» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: که از آنجایی که ما مشکلات تعطیلی معدن را می‌دانیم، در هیات وزیران مصوب کردیم که بودجه لازم برای پرداخت سه ماه حقوق کارگرانی که در این معادن مشغول به کار هستند انجام شود و در بودجه امسال سازمان برنامه و بودجه ردیفی را برای ایمنی معادن اختصاص داد.

وی همچنین از اختصاص یک میلیارد تومان به خانواده‌های جانباختگان حادثه معدن طبس خبر داده است که احکام جانباختگان معادن صادر و بیمه تکمیلی آنها نیز برقرار شده است. ضمن هر کدام از این افراد، ۲۰۰ میلیون تومان بیمه مسئولیت داشتند که یک میلیارد تومان به آن‌ها اختصاص داده شده است.

همچنین در روند رسیدگی به وضعیت بازماندگان معدن طبس، «جواد قناعت» استاندار خراسان‌ جنوبی نیز از روال قانونی پرداخت دیه جان‌باختگان خبر داد و گفت: بنا بر تصمیم شرکت معدنجو طبس ۲۰۰ میلیون تومان برای مساعدت به خانواده جان‌باختگان و ۵۰ میلیون تومان برای خانواده مصدومان در نظر گرفته شده که پرداخت مبالغ در حال انجام است.

یکی از اقدامات سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور نیز ارائه آموزش ها و مهارت هاست که در همین راستا، «غلامحسین محمدی» سرپرست سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور نیز از اعطای نخستین مجوز مرکز ایمنی به مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای طبس خبر داده و گفته است که این امر در راستای اضافه‌شدن آموزش‌های ایمنی به آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و پس از جلسه با مرکز تحقیقات و تعلیمات وزارت کار صورت گرفته است.

به گفته وی، این سازمان در زمینه آموزش معدن‌کاران و گنجانده شدن آموزش‌های ایمنی در برنامه آموزشی در راستای کاهش حوادث حوزه معدن این اقدام را انجام داده است.

۴۰ روز همراهی دولت با بازماندگان حادثه طبس

حمایت وزارت راه و شهرسازی با خانه دار کردن خانواده های جانباختگان معدن طبس

حمایت های دولت از سوی وزارتخانه های مختلف برای خانواده های جانباختگان معدن ادامه دارد. در همین راستا یکی از مهمترین نیازها و دغدغه های هر خانواده داشتن مسکن است. وزیر راه و شهرسازی گفته است که با تلاش‌های انجام شده و اقدامات به عمل آمده، ۵۳ خانواده حادثه دیدگان معدن طبس که فاقد مسکن بوده یا مسکن در خور شان نداشتند، صاحب خانه می‌شوند.

طبق اعلام «فرزانه صادق»، بر این اساس و طبق بررسی‌های انجام شده مشخص شد ۳۲ خانواده از حادثه دیدگان در خراسان رضوی، ۱۶ خانواده در خراسان جنوبی، چهار خانواده در استان گلستان و یک خانواده در سیستان و بلوچستان فاقد مسکن بوده یا مسکن درخور شان ندارند. در این راستا تلاش کردیم تا تامین مسکن را برای این خانواده‌ها با پیگیری‌ها و حمایت‌های دولت به ثمر برسانیم و این مسکن تحویل خانواده‌ها خواهد شد.

وزیر راه و شهرسازی درباره بازپرداخت تسهیلات در نظر گرفته شده نیز گفته است که اقساط با تنفس ۲ ساله آغاز خواهد شد و به عبارتی پرداختی‌ها از سال سوم تحویل مسکن وفق ظرفیت‌های قانونی موجود انجام خواهد شد تا بدین ترتیب مشکل مسکن این خانواده‌ها حل شود.

اینها فقط گوشه ای از حمایت های دولت و وزارتخانه های متولی از خانواده های جانباختگان حادثه معدن طبس است، حادثه دلخراشی که هر چند تلخ و نفسگیر بود اما تلنگری بر تاکید بیشتر بر انجام وظایف محوله نهادهای متولی در استمرار بازرسی از معادن، ایمن سازی و استانداردسازی و به روزرسانی تجهیزات و سایر موارد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha