به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، خبرگزاری مرکزی کره، هواسونگ-۱۹ را «نسخه نهایی و کامل» موشکهای هواسونگ خواند.
بر اساس این گزارش، این موشک به ارتفاع هفت هزار و ۶۸۷ کیلومتری رسید و یک هزار و یک کلیومتر را در مدت پنج هزار و ۱۵۶ ثانیه طی کرد و سپس در آبهای شرق شبهجزیره کره فرود آمد.
کیم جونگ اون پرتاب این موشک را یک موفقیت آشکار خواند و گفت موقعیت هژمونیک کره شمالی در زمینه توسعه پرتاب تسلیحات هستهای، غیرقابلبازگشت است.
به نوشته رویترز، این طولانیترین پرتاب موشکهای بالستیک قارهپیما توسط کره شمالی بود و کره جنوبی هشدار داده است که پیونگ یانگ ممکن است در ازای اعزام نیرو و مشارکت در جنگ اوکراین، فناوری موشکی از روسیه دریافت کند.
آمریکا، ژاپن و کره جنوبی در واکنش به پرتاب موشکی کره شمالی در بیانیهای اعلام کردند: ما قویا از جمهوری دموکراتیک خلق کره (کره شمالی) میخواهیم که فورا مجموعه اقدامات تحریکآمیز و بیثباتکننده خود را که موجب تهدید صلح و امنیت شبهجزیره کره و ورای آن میشود، متوقف کند.
همچنین انگلیس، مالت، اسلوونی، آمریکا، فرانسه، کره جنوبی و ژاپن خواستار تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل در چهارم نوامبر شدند.
در همین حال، برخی گزارشها حاکی از حضور نظامیان کره شمالی در روسیه برای مشارکت در جنگ اوکراین است.
آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا نیز پنجشنبه شب گفت که واشنگتن معتقد است، ۱۰ هزار نظامی کره شمالی وارد روسیه شدهاند و حدود هشت هزار نفر آن در منطقه کورسک روسیه در مرز اوکراین مستقر شدهاند.
همچنین «کیم یونگ-هیون» وزیر دفاع کره جنوبی پنجشنبه شب ادعا کرد که پیونگ یانگ علاوه بر اعزام نیرو، حدود یک هزار موشک و قریب ۱۰ میلیون گلوله توپ به روسیه ارسال کرده است.
نظر شما