استان زرخیز سمنان و میزبانی از وزیر جهادکشاورزی + فیلم

سمنان - ایرنا - بازدید از سیلو ۱۰۰ هزار تنی و کارخانه تولید خوراک دام، نشست با کشاورزان و بهره‌برداران گرمسار با توضیحاتی درباره تعیین قیمت و زنجیره گوشت مرغ تا خرید تضمینی گندم، افتتاح سالن اتحادیه عشایر غرب استان، اشاره به آغاز ششمین دوره سرشماری کشاورزی، موضوع انرژی، توسعه باغی و ضرورت برندسازی پسته دامغان، از خوش‌خبری‌ها و رخدادهای سفر وزیر جهاد کشاورزی به سمنان بود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهادکشاورزی دولت چهاردهم برای نخستین بار یازدهم آبان ۱۴۰۳ به استان سمنان سفر کرد و از نزدیک با ظرفیت‌ها، مسایل و مشکلات کشاورزان، بهره‌برداران و باغداران این استان از غرب تا شرق آشنا شد.

در این سفر برنامه‌هایی در راستای رفع مسایل و مشکلات بهره‌برداران حوزه کشاورزی و حضور در آیین اختتامیه جشنواره ملی پسته دامغان ترتیب داده شد.

بازدید وزیر جهاد کشاورزی و امیدها به تکمیل بزرگترین سیلوی شرق کشور در گرمسار

وزیر جهاد کشاورزی پس از ورود به سمنان از غرب این استان به بازدید از بزرگترین سیلوی ۱۰۰هزار تنی شرق کشور پرداخت.

در جریان این بازدید، وزیر جهاد کشاورزی از بخش‌های مختلف اتاق کنترل، برج‌ها و کندوها بازدید کرد و در جریان روند ساخت و مباحث فنی این طرح ملی قرار گرفت.

استان زرخیز سمنان و میزبانی از وزیر جهادکشاورزی + فیلم

سیلوی ۱۰۰ هزار تنی گرمسار با هدف پشتیبانی از ذخیره محصول راهبردی گندم در شرق استان تهران ساخته شد. از اعتبارات ریالی و ارزی تاکنون بهره‌مند شده است و تا تکمیل نهایی ۱۰ درصد فاصله دارد.

سیلوی ۱۰۰ هزارتنی گرمسار در دروازه شرق کشور از جمله بزرگترین سیلوهای ایران است که فرآیند واگذاری زمین آن از سال ۱۳۹۱ و عملیات اجرایی آن از سال ۱۳۹۳ آغاز شد. تا کنون بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و نیازمند توجه ویژه دولت چهاردهم برای تزریق اعتبار و تکمیل است.

سیلوی گرمسار یکی از مهمترین طرح های عمرانی این شهرستان است که از سال ۱۳۹۳ قرداد این طرح آغاز شد و می توان گفت این طرح عمرانی در واقع بزرگترین سیلوی شرق کشور است که تکمیل آن ظرفیت خوبی را برای ذخیره‌سازی گندم کشاورزان شهرستان‌های غربی سمنان و شهرهای شرقی تهران ایجاد می کند.

بنا به گفته مسوولان، اکنون این طرح یک گام تا تکمیل در ساخت و فراتررفتن از پیشرفت ۹۰ درصدی قرار دارد و امید می‌رود در نخستین سفر وزیر جهاد کشاورزی دولت چهاردهم به گرمسار اعتبارات لازم برای تکمیل این طرح تامین شود تا این طرح زیرساختی که پشتوانه‌ای راهبردی برای جمعیت مرکز و شرق کشور محسوب می‌شود، هر چه زودتر به بهره‌برداری برسد.

بازدید وزیر جهاد کشاورزی و امیدها به تکمیل بزرگترین سیلوی شرق کشور در گرمسار

وزیر جهادکشاورزی با اشاره به روند تکمیل نهایی سیلوی ۱۰۰ هزار تنی در گرمسار، گفت: بهره‌برداری از این ظرفیت بزرگ در استان سمنان با تکمیل طرح، برای فصل جدید برداشت گندم در دستور کار است و مطالبات گندمکاران کشور نیز سه روز گذشته کامل پرداخت شد.

نوری قزلجه در مصاحبه با خبرنگاران در گرمسار و پس از بازدید از سیلوی ۱۰۰ هزار تنی افزود: این سیلو امکان بزرگ و توان مدیریتی قابل توجهی دارد.

وی تاکید کرد: سیلوی گرمسار امکان ذخیره‌سازی ۱۰۰ هزار تن گندم و غلات کشور دارد و از موقعیت راهبردی برای پایتخت برخوردار است.

وزیر جهادکشاورزی با اشاره به اینکه موانعی برای بهره‌برداری از سیلوی گرمسار وجود داشت، ادامه داد: از مجموعه سیلوی ۱۰۰ هزار تنی گرمسار در محل بازدید و مقرر شد ظرف ۲ هفته امور اداری مربوط به تکمیل آن انجام شود و امور اجرایی آن در اولین فرصت برای بهره‌مندی از آن برای فصل جدید برداشت انجام شود.

نوری قزلجه به مساله پرداخت مطالبات گندمکاران اشاره و اضافه کرد: برداشت گندم امسال افزایش مطلوبی داشت و از مرز ۱۲ میلیون تن گذشت و مطالبات گندمکاران با استفاده از منابع مختلف به همت دولت چهاردهم پرداخت شد.

وزیر جهادکشاورزی تاکید کرد که پرداخت مطالبات گندمکاران به منابع جدید نیاز داشت و طی سه روز گذشته تمام مطالبات مربوط به خرید تضمینی گندم در کشور پرداخت شد و درگاه خرید البته هنوز باز است و امکان خرید گندم باکیفیت کشاورزان وجود دارد.

مساله انرژی در فعالیت بهره‌برداران حوزه کشاورزی

وی به بحث مصرف انرژی در حوزه کشاورزی اشاره کرد و گفت: بخش کشاورزی فعالیت بیولوژیک دارد و نیاز به انرژی لحظه ای است.

به گفته وی با وزیران نیرو و نفت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز درباره نیاز بخش کشاورزی به انرژی نشست‌هایی برگزار شد تا تامین انرژی بخش کشاورزی با مشکلی مواجه نشود.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: بنا بر این است که ملاحظه بیشتری برای کشاورزان درنظرگرفته شود و کشاورزان نیز نهایت بهره‌وری را در مورد مصرف انرژی مدنظر قرار دهند.

وی بیان کرد: مشکل کمبود آب نیز در سراسر کشور مشهود است و تولید به مساله کمبود آب آمیخته شده است.

نوری قزلجه استفاده از روش های دانش‌بنیان، استفاده از روش‌های نوین آبیاری و افزایش بهره‌وری را از راهبردهای استفاده بهینه از آب در بخش کشاورزی عنوان کرد.

وزیر جهادکشاورزی خاطرنشان کرد: یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی از دیگر راهبردهای وزارت جهادکشاورزی است که البته بیش از هر چیزی نیاز به همراهی کشاورزان و اراده بهره‌برداران دارد.

استان زرخیز سمنان و میزبانی از وزیر جهادکشاورزی + فیلم

ادای احترام وزیر جهادکشاورزی به مقام والای شهیدان در گرمسار

وزیر جهادکشاورزی پس از ورود به استان سمنان با حضور گلزار شهدای گرمسار به مقام والای شهدای این شهرستان ادای احترام کرد.

سیدمحمدرضا هاشمی استاندار سمنان، یاسر عربی نماینده مردم گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی، رضا خانی فرماندار گرمسار و جمعی از مسوولان در این آیین حضور داشتند.

ارایه گزارش به وزیر جهادکشاورزی از فعالیت کارخانه تولید خوراک دام گرمسار

نوری قزلجه وزیر جهادکشاورزی در برنامه‌ای دیگر از کارخانه خوراک دام شرکت تعاونی عشایر غرب استان سمنان بازدید کرد و در جریان فعالیت این واحد قرارگرفت.

این مجموعه سه خط تولید و ۱۶ نوع تولیدات برای عشایر و دامپروران استان سمنان و شهرستان‌های شرق تهران را بر عهده دارد و در این مسیر با بهره‌مندی از روش‌های روز دنیا، از پسماندهای کشاورزی نیز استفاده می‌کند.

افتتاح سالن شرکت تعاونی عشایر گرمسار

وزیر جهادکشاورزی در ادامه برنامه‌های خود در سفر به استان سمنان در شهرستان گرمسار، پس از بازدید از سیلوی ۱۰۰ هزار تنی و ادای احترام به مقام شهیدان در گلزار شهدای گرمسار، سالن آموزشی شرکت تعاونی عشایر گرمسار را با هزینه ساخت ۳۰ میلیارد ریال افتتاح کرد.

سالن آموزشی شرکت تعاونی عشایر گرمسار و آرادان در محوطه شرکت تعاونی عشایر گرمسار و آرادان واقع در روستای کردوان در زمینی به مساحت ۲۰۰ متر مربع احداث شده است.

برای این طرح عمرانی ۳۰ میلیارد ریال هزینه شد و ظرفیت سالن آموزشی این شرکت ۱۷۰ نفر است.

توضیحات وزیر جهادکشاورزی از تعیین قیمت و زنجیره گوشت مرغ تا خرید تضمینی گندم

وزیر جهادکشاورزی درباره تعیین قیمت گوشت مرغ بر اساس هزینه‌ها و مطالبه‌های بهره‌برداران و همچنین قیمت خرید تضمینی گندم به میزان ۲۵۰ هزار ریال توضیحاتی ارایه کرد.

نوری قزلجه در نشست با بهره‌برداران کشاورزی و عشایر غرب استان سمنان در سالن آموزشی شرکت تعاونی عشایر گرمسار، با تاکید بر اینکه واردات گوشت باید مدیریت شود، تصریح کرد: کَره دام تولیدی عشایر باید اول مورد استفاده داخل کشور قرار بگیرد و تولید مازاد بر مصرف به کشورهای دیگر صادر شود.

استان زرخیز سمنان و میزبانی از وزیر جهادکشاورزی + فیلم

وی تولید را در اولویت نخست عنوان کرد و گفت: اظهارات نمایندگان تشکل‌های کشاورزی در دنیای ارتباطات امروزی بسیار موثر است، مدیران و معاونان وزارت جهاد کشاورزی باید به گونه‌ای صحبت کنند که بر اساس واقعیت‌های موجود نسبت به حفظ آرامش و امیدآفرینی اهتمام ورزند و برنامه‌ریزی کنند.

نوری قزلجه بالا ترین قیمت جوجه یک روزه در کشور را ۳۶۰ هزار ریال اعلام کرد و گفت: نباید مشکلات را بزرگنمایی و یا کوچک انگاری کرد. با این حال در مورد نرخ جوجه ناهماهنگی و بی‌نظمی‌هایی در بازار وجود دارد.

رصد و کنترل فرآیند تولید گوشت مرغ

وی اضافه کرد: فرآیند تولید گوشت مرغ از مرحله نخست که وارد مرغداری می‌شود تا خروج آن در سامانه رصد کنترل می‌شود. این سامانه در کشتارگاه‌ها نیز در حال ساماندهی است تا بتوان کشتارگاه‌ها را نیز به طور کامل رصد و مورد کنترل قرار داد و حقی از تولید کننده ضایع نشود.

نوری قزلجه با بیان اینکه تمام زنجیره تولید گوشت مرغ مورد کنترل و رصد قرار دارد و این امر برای اصلاح بازار نیز کمک کننده خواهد بود، تاکید کرد: در مورد کمک به صندوق ها بر اساس ماده ۱۲ تشکیل وزارتخانه، مدیران استان و شهرستان می‌توانند این ماده را اجرایی و املاک مازاد را به سمت افزایش سرمایه صندوق‌ها هدایت کنند و بودجه‌ای هم از سوی وزارتخانه برای افزایش سرمایه صندوق ها اختصاص می‌یابد.

وی درباره ساخت و سازهای غیرمجاز در بخش کشاورزی گفت: بر اساس مشکلاتی که در حوضه آبریز حبله رود مطرح شد، برگزاری کارگروه مشترک با حضور وزارت نیرو برای رفع مشکل حوضه آبریز سد نمرود به سرعت پیگیری‌ می‌شود.

تعیین قیمت خرید گندم و جو از زبان وزیر جهاد کشاورزی

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در بحران کم‌آبی انتقال آب از طریق لوله کمترین کاری است که می‌توان برای رفع مشکل آب انجام داد، گفت: در شرایط کم‌آبی استفاده بهینه از آب توسط سامانه‌های آبیاری تحت فشار با بهره‌وری بالا یک نیاز ضروری و تکلیف قانونی است و باید از آبی که در اختیار داریم حداکثر استفاده را کنیم.

نوری قزلجه با بیان اینکه در مورد قیمت گندم چند عامل تاثیرگذار است، ابراز کرد: قیمت وارداتی گندم کیلویی ۱۴۰ هزار ریال است و هزینه تولید، تورم تولید و نرخ برابری، در تعیین نرخ خرید گندم تاثیر دارد.

وی افزود: بر این اساس نرخ خرید گندم میانگین از ۱۹۰ هزار ریال تا ۲۵۰ هزار ریال برای گندم سال آینده مشخص شد و قیمت خرید جو ۱۴۰ هزار ریال تعیین شده است.

نوید افتتاح سیلوی گرمسار با حضور رییس جمهور

نوری قزلجه با بیان اینکه ممیزی مراتع نیز از مطالبات به‌ حق عشایر است که با جدیت دنبال می‌شود، تاکید کرد: افتتاح سیلوی ۱۰۰ هزار تنی گرمسار تا زمان برداشت آتی با حضور رییس جمهور انجام می‌شود.

کمک ویژه به بهره‌برداران غرب استان سمنان

وی در باره کمک به بخش کشاورزی گرمسار و آرادان قول های مساعدی داد و گفت: بازدید از سیلو در ابتدای سفر به استان سمنان انجام شد و اقدامات لازم برای بهره‌برداری از سیلو تا ماه‌های آینده در دستور کار قرار گرفت.

وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه اتصال سیلوی گرمسار به خط ریلی راه‌آهن پیگیری می‌شود، ابراز کرد: راه آهن کارکرد سیلو را افزایش خواهد داد و نیاز ضروری منطقه است.

وی با بیان اینکه پیگیری مشکلاتی که از سوی نمایندگان کشاورزان و عشایر این منطقه مطرح شد در دستور کار است، افزود: فعالیت واحد تولیدی خوراک دام عشایر گرمسار بنده را به وجد آورد. درخواست نهاده‌های مدت‌دار که توسط نمایندگان مطرح شد، عملیاتی خواهد شد.

استان زرخیز سمنان و میزبانی از وزیر جهادکشاورزی + فیلم

بی‌نیازی از واردات گندم پشتوانه بزرگ برای حوزه دیپلماسی است

وزیر جهاد کشاورزی گفت: بی‌نیازی کشور از واردات گندم امنیت غذایی ایجاد می‌کند که پشتوانه بزرگی برای تصمیم‌گیری‌های اساسی در حوزه دیپلماسی است.

نوری قزلجه در سخنرانی بین خطبه‌های نماز جمعه در مسجد امام(ره) سمنان گفت: امسال ۱۲ میلیون تن خرید تضمینی گندم انجام شد و نیاز به واردات گندم وجود ندارد و به همین دلیل می‌توان بدون دغدغه در عرصه بین‌الملل تصمیم‌گیری کرد که این موضوع نشان از اهمیت امنیت غذایی است.

وی ابراز کرد: تامین گندم و امنیت غذایی پشتوانه و دلگرمی مسوولان در عرصه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و دیپلماسی است.

سرشماری کشاورزی زمینه مهم تصمیم‌سازی‌هاست

وی با اشاره به آغاز ششمین دوره سرشماری کشاورزی از دوازدهم آبان ۱۴۰۳ گفت: کشاورزان با ماموران سرشماری برای دستیابی به آمار دقیق و برنامه‌ریزی بر پایه آن همراهی کنند.

وی افزود: دستیابی به آمار و ارقام دقیق در سرشماری کشاورزی در برنامه‌ریزی برای تامین امنیت غذایی موثر است.

نوری قزلجه ادامه داد: یک و نیم میلیون تن انواع محصولات کشاورزی به ویژه در زمینه تولید مواد پروتئینی در استان سمنان تولید می‌شود و بر این پایه، درخواست می‌شود کشاورزان با ماموران سرشماری همکاری لازم داشته باشند که این موضوع مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی است.

استان زرخیز سمنان و میزبانی از وزیر جهادکشاورزی + فیلم

به گفته وزیر جهاد کشاورزی، امنیت غذایی مقوله مهمی است و تلاش می‌شود این رویکرد با تمرکز، دقت و اهتمام پیش‌برده شود. دولت چهاردهم در راستای تحقق وعده‌ها تلاش می‌کند و خود را معتقد به تحقق وعده‌ها و گفتار صادقانه و بی‌تکلف با مردم می‌داند.

وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: «دولت وفاق» مصمم بر استفاده از ظرفیت همه افراد توانمند برای توسعه و پیشرفت کشور است.

وی با اشاره به مطالب مطرح‌شده از سوی نماینده ولی فقیه در استان سمنان گفت: پیگیری این مطالبه‌ها مورد توجه و پیگیری است.

نوری قزلجه با ابلاغ سلام دکتر پزشکیان به مردم استان سمنان، برای جبهه مقاومت آرزوی پیروزی بر رژیم صهیونیستی داشت و یاد و خاطره شهدای استان سمنان را گرامیداشت.

استان زرخیز سمنان و میزبانی از وزیر جهادکشاورزی + فیلم

بازدید وزیر جهاد کشاورزی از پارک موزه دفاع مقدس سمنان

نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی پس از حضور در شهرستان گرمسار و بازدید و افتتاح چندطرح، در نشست با بهره‌برداران کشاورزی غرب استان حضور یافت و سپس در سمنان در بین خطبه‌های نماز جمعه سخنرانی داشت و سپس از بخش‌های مختلف پارک موزه دفاع سمنان بازدید کرد.

وزیر جهاد کشاورزی در بازدید از پارک موزه دفاع مقدس با حضور در یادمان شهدای گمنام این باغ موزه، به مقام شامخ آنان ادای احترام کرد.

وی از یادمان شهدای جهاد کشاورزی استان سمنان در این پارک موزه نیز دیدن کرد و از نزدیک با فرایند تکمیل آن آشنا شد.

وزیر جهاد کشاورزی در این بازدید بر لزوم تسریع در تکمیل این یادمان فرهنگی تأکید کرد.

استان زرخیز سمنان و میزبانی از وزیر جهادکشاورزی + فیلم

کشاورزی بر پایه کشت محصولات کم‌آب‌بر در دستور کار باشد

وزیر جهاد کشاورزی در برنامه دیگر در نشست با نخبگان، تولیدکنندگان و تشکل‌های بخش کشاورزی در سالن همایش‌های دانشگاه دامغان، افزود: باید به صورت بسیار دقیق از قطره قطره منابع آبی موجود در سایه بهره‌گیری از علم و فناوری استفاده کرد.

نوری قزلجه گفت: کشاورزی بر پایه کشت محصولات کم‌آب‌بر و با بهره‌وری بالا باید در دستور کار کشاورزان قرار گیرد.

وی با اشاره به منابع آبی محدود در سطح کشور، ابراز کرد: باید خود را برای تولید در این شرایط بوجود آمده، مهیا کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: بهبود بهره‌وری و فرآوری محصولات کشاورزی به‌ویژه پسته، یکی از راهکارهایی است که می‌تواند کشور را در شرایط فعلی به سلامت عبور دهد.

نوری قزلجه اظهار کرد: امروزه با کشورهایی که در حوزه کشاورزی و صادرات محصولات شاخص هستند، فاصله زیادی در تناسب میزان محصول در برابر آب مصرفی داریم که بهبود این وضعیت ضرورت دارد.

وی با اشاره به اینکه وزارتخانه جهاد کشاورزی در برابر حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان مسوول و مکلف است، افزود: در تلاش هستیم تا یک نقطه اعتدالی را در این حوزه با سیاست‌گذاری جدید، اصلاح یافته و مطلوب، محقق سازیم.

اختصاص بودجه ۱۲۰ هزار میلیارد ریالی برای بیمه محصولات کشاورزی

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: به منظور تقویت تولید، در بودجه سال آینده بالغ بر ۱۲۰ هزار میلیارد ریال برای بیمه محصولات کشاورزی در دو بخش کارسازی شده است و برای حمایت از روستاییان، عشایر و فعالان حوزه کشاورزی و دامپروری نیز در قالب صندوق‌های استانی، تمهیدات اعتباری ویژه‌ای در نظر گرفته شده است.

نوری قزلجه تصریح کرد: هر جای کشور که تشکل، بخش و سازمان مردم نهادی آمادگی پذیرش امور در حوزه کشاورزی داشته باشد، آمادگی واگذاری و مردم محور کردن آن بخش وجود دارد.

یک‌سوم پسته کشور قابلیت صادرات دارد

وزیر جهاد کشاورزی دولت چهاردهم در ایستگاه پایانی سفر خود به استان سمنان در آیین اختتامیه یازدهمین جشنواره ملی پسته در دامغان حضور یافت و با قدردانی از برگزاری این جشنواره گفت: پسته از محصولات اقتصادی کشور است و یک‌سوم پسته تولیدی قابلیت صادرات دارد.

نوری قزلجه در آیین اختتامیه یازدهمین جشنواره ملی پسته در دامغان افزود: برآورد می‌شود برداشت پسته خشک در کشور می‌تواند به ۳۰۰ هزار تن برسد و یک سوم آن را به خارج از کشور صادر کرد.

وی افزود: پسته محصولی بسیار مهم و سازگار با شرایط آب و هوایی اقلیمی کشور محسوب می‌شود و در سطح دنیا بازارپسند و ارزآور است.

وی با اشاره به اینکه با برنامه ریزی دقیق، منسجم و مستحکم همراه با اصلاح ارقام، افزایش بهره‌وری و استفاده از سامانه‌های نوین آبیاری برای توسعه نیاز است، تاکید کرد: می توان تا یک میلیارد دلار صادرات پسته را برای کشور رقم زد.

پیشرفت حوزه کشاورزی بدون نگاه علمی محقق نمی‌شود

نوری قزلجه تصریح کرد: توجه به امنیت غذایی کشور از سیاست‌های دولت چهاردهم است و دقیق ترین و علمی‌ترین روش های در دسترس برای تولید بهتر محصولات از لحاظ علمی‌ و فناوری مورد بررسی قرار می‌گیرد و آن را به صورت ویژه در منطقه دنبال می‌کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه اطمینان داشته باشید که مدافع حق کشاورزان خواهیم بود، گفت: مشکل آب به صورت جدی و به سرعت در وزارتخانه پیگیری می‌شود و اطمینان داشته باشید که در آینده نزدیک مناسب ترین روش های آبیاری را برای باغ‌های پسته معرفی می‌شود و پس از آن همه باغداران و تشکل ها باید به سامانه‌های مصرف بهینه آب مجهز شوند تا آب کم مصرف و محصول بهتری تولید شود.

ضرورت برندسازی پسته دامغان

وی خاطرنشان کرد: برندسازی پسته دامغان با کمک بخش خصوصی و صادر کنندگان به صورت ویژه پیگیری می‌شود و در تمام بخش ها، در صورت ورود بخش خصوصی و فعالان، وزارتخانه به پیشبرد اهداف این بخش کمک می‌کند.

وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: مباحث، موارد و مشکلاتی همچون قطعی برق خسارات زیادی را به پسته کاران استان سمنان و شهرستان دامغان وارد کرده است.

استان زرخیز سمنان و میزبانی از وزیر جهادکشاورزی + فیلم

به گفته نوری قزلجه، پسته، پسته کاری و باغداری پسته در ایران بویژه شهرستان دامغان یک فرهنگ ارزشمند است و باغداران پسته دامغان هنرمندان این عرصه هستند.

وی بیان کرد که افزایش ۳۳ درصدی برداشت محصول پسته از باغ های دامغان، قابل توجه است و در عرصه های دیگر همچون گندم نیز کشور به مرحله ای رسیده است که از واردات بی نیاز شدیم.

خوش‌خبری‌های وزیر جهادکشاورزی در موضوع انرژی و توسعه باغی

وی به ناترازی در حوزه انرژی در کشور اشاره و اضافه کرد: باید دست در دست هم داد و با کاهش مصرف و صرفه جویی، این مساله را برطرف کرد.

وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: جلسات مفصل و مختلفی در موضوع ناترازی های انرژی با وزرای مرتبط در راستای رفع مشکلات حوزه کشاورزی برگزار شد و به نتایج مطلوب نیز تاکنون حاصل شد و از سال آینده قطعی برق کمتر می‌شود و در صورت لزوم، با هماهنگی محلی و قبلی با کشاورزان این مورد اجرا می شود.

نوری قزلجه افزود: همچنین با رفع محدودیت، از سال جاری باغداران می توانند از کود یارانه ای بهره مند شوند و اصلاح، احیاء و نوسازی باغ‌ها میسر می‌شود.

به گزارش ایرنا، استان سمنان با بیش از ۵۳ هزار بهره‌بردار، سالانه در مجموع بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی شامل زراعی، باغی، دام و طیور و آبزیان تولید می‌کند که بخش عمده‌ای از این تولیدات مازاد بر نیاز مردم استان سمنان است.

از کل گستره بخش کشاورزی استان سمنان ۸۷ هزار هکتار بخش زراعی، ۷۰ هزار هکتار باغ و ۴۰ هزار هکتار آیش است.

تولیدات بخش زراعی استان سمنان سالانه ۹۲۰ هزار تن و میزان محصولات باغی سالانه ۴۸۰ هزار تن است و سالانه بیش از ۲۹۰ هزار تن نیز انواع محصولات دامی در استان سمنان تولید می‌شود.

بیش از ۵۰ درصد از گستره استان سمنان به میزان پنج و ۲ دهم میلیون هکتار نواحی بیابانی است و ۳۵۰ هزار هکتار را جنگل و سه و هشت دهم میلیون هکتار را مرتع شامل می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha