"زهره السادات حائری" روز شنبه با حضور در خبرگزاری ایرنا اظهار کرد: با ابلاغ سرشماری عمومی کشاورزی از سوی رییس جمهور، این آمارگیری همزمان با سراسر کشور در ۱۲ آبان ماه در این استان نیز آغاز شده و تا ۴۵ روز ادامه خواهد داشت.
وی افزود: کشاورزانی که در ۹ فعالیت کشاورزی از جمله زراعت، باغبانی، دام سبک (دارای حداقل ۲ رأس) و سنگین ( دارای حداقل یک رأس)، گلخانه، آبزیان، طیور سنتی (حداقل ۱۰ قطعه)، کرم ابریشم و زنبور عسل فعال هستند مشمول این سرشماری میشوند.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان ایلام ادامه داد: از همه بهرهبرداران بخش کشاورزی در استان درخواست میشود اطلاعات درست و صحیح را به آمارگیران بدهند چرا که برنامهریزیهای آتی در حوزه کشاورزی بر اساس اطلاعات و آماری اخذ شده از کشاورزان در این سرشماری عمومی است.
حائری تصریح کرد: طرح سرشماری کشاورزی، واحدهای صنعتی طیور و مزارع پرورش قارچ را شامل نمیشود اما واحدهای صنعتی دام سنگین مشمول این سرشماری میشوند.
وی یادآور شد: کشاورزی بخش عمدهای از اقتصاد و صنعت غذایی جامعه را تأمین میکند و در مباحثی چون اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم، تجارت خارجی، امنیت غذایی، درآمدزایی نقش مؤثری دارد.
به گفته وی مسئولان با توجه به اهیمت مقوله امنیت غذایی باید برای برنامهریزیهای درست، اطلاعات و آمار به روز و دقیقی از وضعیت کشاروزی و بهرهبرداران کشور داشته باشند.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان ایلام یادآور شد: افزایش میزان تولید و مدیریت صحیح بعد از برداشت محصول نیز از دیگر موضوعات مهم در حوزه کشاورزی است.
حائری افزایش تولید زراعی و باغی در سطح، گسترش گلخانهها و واحدهای تولیدی صنعتی دام و طیور و مدیریت منابع آبی را از جمله مزایای بلندمدت سرشماری صحیح حوزه بخش کشاورزی کشور دانست.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان ایلام در خصوص دسته بندی بهرهبرداران حوزه کشاورزی هم توضیح داد: بهرهبردار ساکن به فردی اطلاق میشود که در محل سکونت خود فعالیتهای کشارزی انجام میدهد و بهرهبردار غیرساکن نیز به افرادی گفته میشود که محل کشارزی آنان خارج از محل سکونتشان قرار دارد.
حائری گفت: بهرهبرداران کوچنده بومی، مهمان و شرکتهای فعال در حوزه کشارزی نیز از دیگر جوامع هدف سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ به شمار میروند.
وی یادآور شد: اطلاعات فعالیت کشاورزی افراد غیرساکن در پنج شهر ایلام، ایوان، مهران، دره شهر و دهلران از طریق وزارت کشاروزی اخذ شذه و در سایر شهرها نیز مأموران سرشماری با رفتن به درب منازل خانوارهای ساکن در مناطق شهری و روستایی آمارگیری را انجام میدهند.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان ایلام اظهار کرد: در این سرشماری سئوالاتی از جمله میزان اراضی، تعداد دام و طیور و محصولات تولیدی، ادوات و ماشینآلات کشاروزی و سیستمهای آبیاری از کشاورزان پرسیده میشود.
حائری بیان کرد: اطلاعات اخذ شده از کشاورزان محرمانه است و در هیچ سازمان و نهادی حتی قضایی یا هدفمندی یارانهها نیز قابل استفاده و استناد نخواهد بود و این اطلاعات فقط برای برنامهریزیهای کلان در حوزه کشاورزی به کار گرفته میشود.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان ایلام تاکید کرد: سرشماریها و سپس برنامهریزی های مسئولان در بخش کشاورزی بر اساس اظهارات پاسخگوها است و لازم است که بهرهبرداران اطلاعات دقیقی را به مأموران سرشماری مراجعه کننده ارائه دهند.
به گزارش ایرنا، طرح سرشماری عمومی از بهرهبرداران کشاورزی در سراسر کشور آغاز شده است.
نتایج سرشماری های کشاورزی اردیبهشت ماه سال آینده اعلام میشود.
طبق آخرین سرشماری در سال ۱۳۹۳ کشور دارای چهار میلیون نفر بهرهبردار دارد که سهم استان ایلام ۵۳ هزار نفر معادل ۱.۳ درصد بهره برداران بخش کشاورزی در کشور است.
نظر شما