به گزارش خبرنگار ایرنا، وزنهبرداری یکی از رشته های ورزشی قدرتی محسوب میشود که طرفداران و علاقه مندان خاص خود را دارد و با این وجود تعداد زیادی از ورزشکاران و دوستداران این رشته را در کشور به سوی خود جلب کرده است.
بالای سر بردن وزنه های سنگین با تکنیک های خاص و همراه با قدرت، تعادل و هماهنگی بدنی این رشته را در ردیف رشته های مدرن تکنیکی قرار داده است. هرچند این رشته ورزشی به ظاهر مختص آقایان است اما بانوان زیادی نیز به خصوص در سالهای اخیر به سوی این ورزش جذب شده اند به طوریکه این ورزش در بخش آقایان از نخستین دوره بازیهای المپیک در ۱۸۹۶ جزو رشتههای وزنه برداری زنجان از سال ۲۰۰۰ میلادی وارد بازیهای المپیک شد.المپیکی بود در بخش بانون نیز از المپیک ۲۰۰۰ سیدنی وارد رقابت های المپیک شد و در زمان حاضر وزنهبرداری در بخش مردان در هشت وزن و در زنان در هفت وزن برگزار میشود.
رقابت های وزنه برداری شامل ۲ مسابقه یک ضرب و ۲ ضرب است هر وزنه بردار برای بلند کردن وزنه یک دقیقه فرصت دارد در ابتدا شرکت کنندگان در حرکت یک ضرب مسابقه می دهند و شروع به بالا بردن وزنه می کنند و به تدریج وزنه های سنگین تری را بلند می کنند و هر ورزشکار سه بار فرصت دارد که وزنه های درخواستی خود را بالای سر ببرد.
ورزشکاران فعال در رشته وزنه برداری در استان زنجان نیز از دیرباز حرفهای بسیاری برای گفتن دارند طی سالهای گذشته این رشته حتی در بخش بانوان نیز به طور چشمگیری فعال شده است.
هم اکنون بیش از ۴۰ وزنه بردار زن و مرد به صورت حرفه ای در این رشته در شهر زنجان فعالیت می کنند که مهمترین دغدغه این ورزشکاران نیز نبود خانه وزنه برداری و حامی مالی است.
برای اطلاع از وضعیت ورزش وزنه برداری در زنجان خبرنگار ایرنا با مرتضی مبارکی، مربی و دبیر هیات وزنه برداری استان زنجان گفت و گو کرده است:
ایرنا: هیات وزنه برداری استان نیمه نخست امسال چه فعالیتها و افتخاراتی را در کارنامه خود ثبت کرد؟
طی نیمه نخست امسال ارزشمندترین و مهمترین اتفاق برای هیات ورزنه برداری استان، انتخاب "علی نصرتی" به عنوان مربی تیم ملی بود که ادامه دارد.
مسابقات قهرمانی نوجوانان و جوانان استان اردیبهشت امسال به میزبانی استان همدان برگزار شد که سه ورزشکار زنجانی در بخش آقایان اعزام به این رقابت ها اعزام کردیم و این ورزشکاران صاحب مدال های رنگارنگ و عنوان شدند.
در مسابقات قهرمانی بزرگسالان کشور که انتخابی تیم ملی و به میزبانی اصفهان تیرماه امسال برگزار شد، در بخش آقایان ۲ ورزشکار "حسین سلطانی" و "مهدی کرمی" را اعزام کردیم، نکته حایز اهمیت این بود که با ۲ ورزشکار، ۶ مدال و عنوان قهرمانی کشور را کسب کردیم این درحالی است که استانهایی با ۱۰ ورزشکار کامل شرکت کردند و عنوان قهرمانی را هیات وزنه برداری زنجان به دست آورد.
با همین عنوان مسابقات در بخش بانوان نیز چهار نفر اعزامی داشتیم که به مدالهای رنگارنگی دست یافتند.
ایرنا: هیات وزنه برداری در بخش استعدادیابی چه برنامه هایی دارد؟
استعدادیابی فرایندی بسیار مهم در ورزش است. هر ساله طبق برنامه ریزی ها استعدایابی را انجام می دهیم امسال هم با توجه به اینکه مدارس نیز به تازگی شروع به کار کردند، از شهریور ماه دنبال مقدمات کار و استعدادیابی بودیم. استعدادیابی از مدارس بخش مهمی از فعالیت های این هیات است که در این امر مربیان ما هرساله در بخش بانوان و آقایان با حضور در مدراس، نونهالان و دانش آموزان مستعد را کشف و به سمت این ورزش هدایت می کنند.
با برنامه هایی که در هیات وزنه برداری استان داریم و طی چندین سال اجرایی می شود، نفرات مستعد در این رشته در مسیر قهرمان پروری قرار می گیرند و در واقع مسیر آنها باز و مهیاست که بتوانند در این رشته ورزشی در استان و کشور و سطح بین المللی حرفی برای گفتن داشته باشند.
رواج ذهنیت سنگین بودن ورزش وزنه برداری برای بانوان غیرقابل تایید و به لحاظ علمی اثبات نشده است.این استعدادیابی ها هم درمدارس دخترانه و هم پسرانه انجام می شود در مدارس دخترانه به نسبت گرایش کمتر است به دلیل اینکه اصطلاحاتی که در بین عموم به طور عامیانه رواج دارد مبنی بر اینکه که این رشته سنگین است، درحالیکه ما این را قبول نداریم و به لحاظ علمی نیز تایید نمی شود چراکه چنین فرضی صحت داشت الان ما قهرمانان بانوان این رشته را نداشتیم.
خانم الهی رزاقی از ورزشکاران مستعد وزنه برداری در زنجان است که با وجود سابقه کمی که در این رشته دارد بسیار خوب ظاهر شد و پدیده وزنه برداری در کشور و بین الملل است که مسیر قهرمانی را در فاصله زمانی بسیار کمی طی کرد. با استعداد و خلاقیتی و تلاش و پشتکاری که داشت سال گذشته به عنوان نایب قهرمانی آسیا در تاشکند با مجموع ۲۲۰ کیلوگرم دست یافت و در مسابقات قهرمانی کشور نیز رکورد را جابجا کردند و به عنوان قهرمانی رسید.
ایرنا: هیات وزنه برداری زنجان چه رویدادهایی را پیش رو دارد؟
در اردوی تیم ملی نوجوانان و جوانان که در مجموعه ورزشی آزادی انجام شد، هیات زنجان یک مربی و یک ورزشکار داشت که "حمیدرضا محمدی تنها" ورزشکار ما پدیده وزنه برداری کشور از شهرستان خدابنده و علی نصرتی به عنوان مربی تیم ملی در بخش نوجوانان در این اردو بودند. این اردو آماده سازی جهت اعزام به مسابقات آسیایی ۲۰۲۴ بود که از ۲۵ آذرماه در قطر برگزار خواهد شد.
اردوی بعدی نیز برای تیم بزرگسالان و آماده سازی جهت اعزام به مسابقات جهانی است که ماه آینده در منامی بحرین برگزار می شود در این اردو نیز در بخش آقایان مهدی کرمی و حسین سلطانی و در بخش بانوان الهه رزاقی را خواهیم داشت.
اردوی درون استانی نیز داریم که برخی ورزشکاران در استان فعالیت می کنند تا به سطحی از آمادگی برسند که بتوانند وارد تیم ملی جهت اعزام به مسابقات شوند.
مورد بعدی حضور ورزشکاران استان در لیگ برتر وزنه برداری کشور است که در بخش نوجوانان و جوانان و بخش بزرگسالان نفراتی داریم که در لیگ برتر وزنه می زنند.
ایرنا: اخیرا رشته جدیدی به ورزش وزنه برداری اضافه شده است، زنجان در این رشته چه اقداماتی انجام می دهد؟
رشته کراس فیت اخیرا به رشته وزنه برداری اضافه شده در ایران از سال ۱۳۹۲ این رشته آغاز به کار کرده است. این رشته به دنبال طراحی یک برنامه مشخص جهت آماده سازی افراد با هر تیپ بدنی با هر نوع شرایط جسمی است که حرکات تخصصی ژیمناستیک، وزنه برداری و تمرینات متابولیک را شامل می شود. باشگاههای کراس فیت به منظور اجرای سیاست وزارت ورزش و جوانان که پیشگیری از کم تحرکی، تقویت سلامت روانی و اجتماعی و استعدادهای ورزشی بوده، تشکیل شده است.
در زنجان نیز اولین دوره مقدماتی کراس فیت استانی جام شهیدشهریاری را خواهیم داشت که مقدمات آن در حال آماده سازی است. کراس فیت رشته مهیجی بوده و هیات وزنه برداری استان به دنبال شناسایی ورزشکاران مستعد این رشته است.
ایرنا: هیات وزنه برداری استان چه فعالیت هایی را در بخش فرهنگی انجام داده است؟
موضوعات فرهنگی که در اکثر رشته های ورزشی مغفول مانده است از سوی هیات وزنه برداری زنجان همواره مورد توجه و اهتمام است.
در همین راستا شعار قهرمان پروری در کنار پهلوان پروری در هیات وزنه برداری زنجان عملی شده است و در هیات این ۲ موضوع را در کنار و راستای هم پیش می بریم.
یکی از اقدامات مهم که اخیرا انجام شد تجلیل از علی نصرتی بود که در اولین اجلاس سراسری دبیران استانی شبکه ملی فعالیت های فرهنگی در ورزش با حضور مدیرکل دفتر فرهنگی و مدیرکل مشارکتهای اجتماعی وزارت ورزش و جوانان برگزار شد این موضوعات نباید نادیده گرفته شود. نبود توجه به بحث فرهنگی از سوی هیاتهای ورزشی خلاء بزرگی است که این موضوع در هیات وزنه بردرای زنجان پررنگ دیده شده است و همچنان با قوت در این زمینه پیش می رویم.
ایرنا: راه اندازی خانه وزنه برداری استان در چه مرحله ای است؟
ایجاد خانه وزنه برداری از مطالبات جدی این هیات است. از چندین سال گذشته مطرح شده و هنوز به نتیجه نرسیده است.
نتیجه برنامه ریزی های هشت ساله ای که از سال ۹۵ در هیات انجام دادیم، حضور ۶ نفر از استان در اردوی تیم ملی است. برای برنامه ریزی های بلند مدت چهار یا هشت ساله نیازمند خانه وزنه برداری هستیم. وزنه برداران زنجانی راه یافته به اردوی تیم ملی در یک سالن تمرین کرده و خروجی همین یک سالن هستند.
هیات وزنه برداری زنجان برای برنامه ریزی های بلند مدت و حصول نتایج مطلوب نیازمند خانه است.این سالن هم اخیرا بازسازی و زیرساختهای آن تکمیل شده که سالنی کاملا استاندارد است اما جوابگو نیست در شهرستان همین یک سالن را داریم برای استعدادیابی، کشف، پرورش نخبه ورزشی و هدایت به سمت قهرمانی نیازمند خانه است. هیات وزنه برداری استان این پتانسیل را دارد که بیش از این قهرمان پروری کند و جدای از آن می توانیم اگر خانه داشته باشیم میزبان مسابقات ملی و حتی بین المللی باشیم.
رایزنی های زیادی در این خصوص با مسوولان و نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی انجام شده است. زمین مورد نیاز برای ساخت این خانه اختصاص یافته اما هنوز کار شروع نشده است. این موضوع شخصی نیست هیات تلاش دارد تا برای استان و کشور افتخارآفرین باشد.
نظر شما