به گزارش ایرنا، علیمحمد زنگانه روز یکشنبه در نشست خبری اظهار کرد: در دور اول و دوم رییس جمهور شهید ۲۴۸ مصوبه با اعتباری بالغبر ۲۵۶ هزار میلیارد ریال برای بخش عمرانی و ۱۳۷ هزار میلیارد ریال اعتبار در بخش تسهیلات و ۸۸۰ میلیون یورو تسهیلات ارزی برای استان گلستان در نظر گرفته شد.
وی افزود: گلستان ۲ سال پیاپی استان امن سرمایهگذاری بود و نرخ رشد ۵.۴ درصد در انتهای سال ۱۳۹۹ به ۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲ رسید.
استاندار گلستان تاکید کرد: تولید ناخالص داخلی استان گلستان از ۵۱ هزار میلیارد تومان در انتهای سال ۱۴۰۰ به ۲۳۶ هزار میلیارد تومان در انتهای سال گذشته رسیده است.
زنگانه با بیان اینکه صادرات استان گلستان از ۱۸۶ میلیون دلار در پایان سال ۱۳۹۹ به ۳۲۸ میلیون دلار در پایان سال ۱۴۰۲ رسیده است، گفت: صادرات در سال ۱۴۰۲ به کشورهای حوزه اوراسیا رشد ۹۵ درصدی داشته است.
به گفته وی؛ افزایش سرمایهگذاری خارجی گلستان از ۲.۸۵ در هشت سال دولت یازدهم و دوازدهم به بالای ۲۴ میلیون دلار در سه سال گذشته رسیده است.
استاندار گلستان همچنین از احیای ۱۳۷ واحد صنعتی راکد طی سه سال گذشته در استان گلستان خبر داد.
زنگانه از پرداخت هزار و ۱۲۰ میلیارد ریال تسهیلات طی ۳۶ ماه گذشته توسط بانکهای استان خبر داد و تاکید کرد: طرح برخی موضوعات مبنی بر کاهش تسهیلات اعطایی در گلستان صحت ندارد.
وی یادآور شد: براساس آخرین آمار مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری گلستان در تابستان ۱۴۰۰، ۸.۵ بود که در تابستان ۱۴۰۳ به ۷.۹ درصد رسیده است.
استاندار گلستان به افزایش ۱۱۷ درصدی تعهد اشتغال گلستان اشاره کرد و گفت: شاخص افزایش نسبت اشتغال استان گلستان از ۳۴.۳ در تابستان ۱۴۰۰ به ۳۷.۷ در تابستان ۱۴۰۳ رسیده و ۳۵ هزار اشتغال منجر به بیمه تامین اجتماعی در این مدت ایجاد شده است.
زنگانه از افزایش ۹ برابری مبلغ یارانه و پرداخت بیش از ۱۹۰ هزار میلیارد ریال یارانه تا پایان مهر سال ۱۴۰۳ خبر داد و خاطرنشان کرد: همچنین متوسط درآمدی کل سالانه خانوارهای شهری نسبت به سال ۱۴۰۰ بهبود یک پلهای داشت و به ۲ میلیارد و ۳۲۰ میلیون ریال رسید.
استاندار گلستان با بیان اینکه تامین آب آشامیدنی از ابرچالشهای گلستان بود گفت: تلاش ما خروج این استان از تکمنبعی بود در همین راستا، اخذ مجوز مالی روزانه ۱۵ هزار مترمکعب شیرینسازی آب دریای خزر انجام شده است.
زنگانه از تزریق حدود هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل سد نرماب خبر داد و گفت: مطالعات سد میرداماد و قرهچای نیز پایان یافته و ردیف بودجه این سدها انجام شده است.
استاندار گلستان به رشد جهشی گلستان در شاخص سرانه آموزشی افزود: در ۳۶ ماه گذشته ۱۱۰ هزار مترمربع فضای آموزشی جدید در استان ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه گلستان با ۹۵ نقطه حادثهخیز پس از تهران در جایگاه دوم کشور قرار داشت، تصریح کرد: با اقدامات انجامشده ۶۳ نقطه حادثهخیز استان ایمنسازی و ۱۷ دوربرگردان استاندارد ایجاد شد.
استاندار گلستان با تاکید بر اینکه ما به دنبال اقتصاد سبز هستیم، تصریح کرد: ایجاد راه دسترسی، زیرساخت، بهسازی روستا، تکمیل اردوگاه دانشآموزی، قلعه تاریخی، گردشگری کشاورزی و توسعه آبزیپروری از پیشنیازهای طرح گردشگری جزیره آشوراده بود که برخی از موارد انجام شده و برخی دیگر نیازمند پیگیری است.
وی با بیان اینکه در طرح طبیعتگردی آشوراده به همه دستورات و نکات مورد تاکید سازمان حفاظت محیط زیست عمل کردیم، تصریح کرد: این طرح در ابتدای فعالیت دولت سیزدهم، مجوز کمیته طبیعتگردی را نداشت و اخیرا نیز وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به عنوان متولی طرح طبیعتگردی آشوراده از آن حمایت کردند و سازمان حفاظت محیط زیست نیز ورود پیدا کرده است.
به گفته زنگانه؛ استفاده از بخش تفرج با رعایت اصول محیطزیستی زیستی حق گلستانیها است و در همه جای دنیا از این ظرفیت استفاده میشود.
مدیرعامل منطقه آزاد اینچه برون هم در این نشست اظهار کرد: نگاه ملی و فراملی به منطقه آزاد اینچهبرون در ماههای اخیر افزایش پیدا کرده و اگر این پروژه تاکنون مطالبه ما بوده اکنون یک مطالبه ملی است.
حسن ملکحسینی از اتمام طرح جامع منطقه آزاد اینچهبرون خبر داد و افزود: آب یکی از زیرساختهای منطقه آزاد است و از آنجا که بحران آب یکی از مشکلات گلستان است براساس پیگیریهای انجامشده در یک ماه گذشته و اعزام چند تیم از وزارت نیرو، مجوز تخصیص آب به منطقه آزاد از دریا، استفاده از پساب شهر گرگان، و اخذ مجوز چند حلقه چاه گرفته شد.
وی افزود: مطالعات الحاق فرودگاه بینالمللی گرگان به منطقه آزاد اینچهبرون انجام شده و برای تحقق این مهم به طور جدی پیگیری خواهیم کرد.
نظر شما