مهدی صادقی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از این مقدار ۱۶ هزار و ۶۴۴ میلیارد ریال به بخش زراعی و ۳۸ هزار و ۳۹۲ میلیارد ریال به بخش باغی استان وارد شده است.
وی با اشاره به اینکه با ادامهدار بودن روند خشکسالی هر سال اثرات خشکسالی بر کشاورزی استان تشدید میشود بیان کرد: خشکسالیهای مستمر برداشت برخی محصولات کشاورزی را از نظر کمی و کیفی کاهش داده است.
سرپرست معاونت برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: خشکسالیهای متوالی باعث افزایش انواع آفات در باغات و مزارع نیز شده است و گاهی شاهد آفات نوظهور و ثانویه در بخش کشاورزی هستیم که به دلیل افزایش ضربات خشکسالی به آفات درجه یک تبدیل شده و هر سال حجم بالای خسارت به محصول کشاورزان وارد میکنند.
صادقی عنوان کرد: خشکسالی و کمآبی قدرت مقابله درختان با عوامل مختلف خسارتزای گیاهی را کاهش داده که نتیجه آن خشک شدن سطح زیرکشت بسیار بالایی از درختان گردو، انواع درختان دانه و هستهدار استان در ۲ دهه اخیر بوده است.
وی تصریح کرد: کشاورزان استان با تداوم خشکسالی خسارتهای زیادی را هر سال متحمل میشوند و نیازمند حمایت از سطح ملی هستند.
صادقی گفت: همچنین هر سال وزش شدید باد و توفانهای ۱۸۰ روزه را در خراسان جنوبی داریم که خسارت سنگینی را به محصولات کشاورزی استان وارد میکند.
وی افزود: خشکسالیها در یک دهه اخیر به شدت جمعیت دامی استان را کاهش داده چراکه مراتع استان ضعیف شده و تعلیف دام از مراتع اتفاق نمیافتد لذا دامداران مجبور به تعلیف دستی هستند و هزینههای سنگینی را به دامدار تحمیل میکند.
اکنون بیش از ۱۸۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی خراسان جنوبی زیر کشت محصولات باغی و زراعی است، ۱۸ درصد اشتغال و ۲۱ درصد ارزش افزوده استان در این بخش است.
نظر شما