جهاد کشاورزی استان اردبیل، رتبه برتر کشوری طرح جهش تولید دیمزارها را کسب کرد

اردبیل- ایرنا- سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، رتبه برتر کشوری طرح جهش تولید دیمزارها را کسب کرده و امروز در مراسمی با حضور رییس جمهور از این مجموعه تجلیل شد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، امروز طی مراسم تجلیل از فعالان طرح جهش تولید که با حضور مسعود پزشکیان رییس جمهور ایران در تهران برگزار شد، نوبخت اژدری رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل به عنوان مدیر نمونه کشوری مجری طرح جهت تولید در دیمزارها با اهدای تندیسی مورد تجلیل قرار گرفت.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل پس از این آیین به خبرنگار ایرنا گفت: طرح جهت تولید در دیمزارها از چند سال پیش در استان اردبیل نیز آغاز شده و این استان در دو سال اخیر در اجرای این طرح و میزان افزایش تولید محصول، در جایگاه ممتاز کشوری قرار گرفته است.

نوبخت اژدری، با تاکید بر توانمندسازی نیروی انسانی و ضرورت به‌روزرسانی دانش فنی کارشناسان شاغل در طرح جهش تولید در دیمزارها، ارتقای بهره‌وری را گامی در راستای جهش تولید محصولات کشاورزی، افزایش درآمد تولیدکنندگان بخش کشاورزی دانست.

وی با بیان این که اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها را به منظور دستیابی به امنیت غذایی و قطع وابستگی به واردات محصولات استراتژیک و مهم و پایداری تولید بسیار مهم است، اظهار کرد: اگر یافته‌های علمی به کارشناسان و بهره‌برداران انتقال پیدا کند، بخش کشاورزی با جهش تولید بالایی مواجه خواهد شد.

به گزارش ایرنا، در سال زراعی گذشته اجرای طرح جهش تولید در ۳۶۰ هزار هکتار از اراضی زراعی دیم استان اردبیل پیش بینی شده بود که جهاد کشاورزی این استان با ایفای همه تعهدات خود رتبه اول کشوری را کسب کرد.

سال گذشته در اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، ۱۸۰ کارشناس زبده کشاورزی از بخش دولتی و خصوصی استان اردبیل مشارکت کرده و بر همه فرایند کاشت، داشت و برداشت با اولویت کاشت محصولات استراتژیک از قبیل گندم، جو، دانه‌های روغنی، حبوبات و علوفه نظارت کردند که در نهایت، بیش از ۵۷۰ هزار تن محصول گندم در این استان تولید شد.

امسال نیز طرح جهش تولید در دیمزارها در سطح ۳۶۰ هزار هکتار از اراضی زراعی استان اردبیل در حال اجراست و با اجرای آن، ۱۹۴ هزار هکتار به زیر کشت گندم، ۷۲ هزار هکتار به زیر کشت جو و ۹۴ هزار هکتار نیز به زیر کشت دانه‎های روغنی، حبوبات و علوفه می رود.

استان اردبیل ۵۱۵ هزار هکتار اراضی زراعی دیم دارد که اجرای این طرح می تواند تحول مهمی در تولید محصولات دیم به خصوص گندم به عنوان اصلی ترین محصول استراتژیک داشته باشد.

سال گذشته زراعی با اجرای موفق این طرح و با وجود خشکسالی، سرمازدگی مزارع و بروز آفات از جمله شته روسی در سطح استان با بیش از یک صد هزار تن افزایش، بالغ بر ۳۷۰ هزار تن گندم تولیدی به صورت تضمینی از کشاورزان خریداری شد.

استان اردبیل ۱۸ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد که معادل ۱.۰۹ درصد از مساحت کل کشور ایران است.

۴۳.۶ درصد از مساحت این استان شامل ۸۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۵۰.۴ درصد معادل ۹۴۹ هزار هکتار مرتع، ۳.۵ درصد برابر با ۶۳ هزار هکتار جنگل و مابقی نیز مربوط به سایر کاربری‌هاست.

استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

این استان با تولید حدود ۴۰۰ هزار تن گندم، ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی و ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی، سهم عمده‌ای در تامین نیاز به محصولات کشاورزی کشور را دارد.

۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت می‌شود که ۲۷۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است.

محصول گندم با حدود ۲۸۰ تا ۳۰۵ هزار هکتار و محصول جو با حدود ۹۰ تا ۱۲۰ هزار هکتار، بیشترین سهم اراضی کشت محصول کشاورزی در استان اردبیل را دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha