به گزارش ایرنا از موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، بابک حیدری علیزاده افزود: ساخت فرومون پروانه برگخوار پاییزه برای مدیریت این آفت در سطح کشور برای نخستین بار توسط محققین موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور صورت گرفت.
عضو هیات علمی بخش تحقیقات آفتکشهای موسسه تحقیقات گیاه پزشکی ضمن اشاره به اهمیت استفاده از روشهای غیرشیمیایی کنترل آفات از جمله استفاده از فرومونها برای ردیابی و شکار انبوه آفات، به علت توسعه مقاومت آفات به آفتکشها و مشکلات آلودگی زیست محیطی اظهار داشت: پروانه برگخوار پائیزه یکی از مهمترین آفات کشاورزی در نیمکره غربی دنیا است که اخیرا به قارههای آفریقا و آسیا هجوم آورده است.
وی در خصوص تحقیقات و فعالیتهای صورت گرفته در داخل کشور برای تهیه فرومون پروانه برگخوار پاییزه تصریح کرد: پروژه تحقیقاتی با عنوان سنتز فرمون پروانه برگخوار پاییزه و بررسی کارایی آن در مزارع ذرت در موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور در دست اجراست و در این راستا موفق به ساخت فرومون این آفت در آزمایشگاه بخش تحقیقات آفتکشهای موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور شدیم.
وی افزود: این فرومون برای اولین بار در کشور ساخته شده است و موفق به شکار این آفت مهم و خسارت زا شده ایم.
عضو هیات علمی بخش تحقیقات آفتکشهای موسسه تحقیقات گیاه پزشکی اظهار امیدواری کرد که درصورت تولید انبوه آن، از خروج ارز از کشور جلوگیری شود.
نظر شما