به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل خبرگزاری رسمی عراق (واع)، «قاسم الاعرجی» در کنفرانس همکاری بینالمللی مبارزه با تروریسم و ایجاد و سازوکارهای نرم برای تامین امنیت مرزها در کویت گفت: عراق در زمینه مبارزه با تروریسم و افراط گرایی خشن، گامهای مهمی برداشته است و پیشنهاد «روز جهانی مبارزه با افراط گرایی خشن منجر به تروریسم» را مطرح کرده است.
الاعرجی افزود: عراق بر برقراری صلح و همزیستی مسالمتآمیز در سطح جهان تاکید دارد.
مشاور امنیت ملی عراق همچنین گفت: چندین برنامه ملی برای مبارزه با تروریسم منتهی به تروریسم را اجرا کردیم که منجر به کاهش گفتمان افراطی در سطح همه استانهای عراق شد و کشورمان به یکی از مقاصد جذب سرمایهگذاری خارجی و عامل ترغیب در زمینه اجرای پروژههای خدماتی و تامین بودجه سرمایه گذاران در همه زمینهها تبدیل شد.
قاسم الاعرجی تصریح کرد: عراق در زمینه تقویت نقش و جایگاه زنان و جوانان در جامعه و نهادهای حکومتی و همچنین تقویت مصونیت شهروندان از افتادن به دام افکار افراط گرایانه، گامهای بلندی برداشته است و با این وجود برای تقویت امنیت و ثبات خود با گامهای استوار از طریق پیگرد و تعقیب گروه های تروریستی و نابودی هستههای تروریستی باقیمانده تلاش میکند.
مشاور امنیت ملی عراق تاکید کرد: تروریسم به یک تهدید بینالمللی تبدیل شده است و بدون تشکیل یک کارگروه فراگیر و همکاری بینالمللی نمیتوان آن را ریشهکن کرد؛ عراق در این زمینه توانسته است نبرد با تروریسم را به نفع خود به پایان برساند و براساس یک برنامه فراگیر برای ادغام مجدد خانوادههایی که به دلایل شرایط پیشین عراق مجبور به مهاجرت شده بودند، اقدام کند که در این زمینه ۹۰ درصد خانوادههای مذکور به زادگاه هایشان بازگشتهاند.
قاسم الاعرجی خاطرنشان کرد: دولت بغداد با اتخاذ یک اقدام شجاعانه و براساس یک طرح انسان دوستانه دقیق، خانوادههای عراقی را از شمال سوریه بازگردانده و شمار خانوادههای مذکور ۲ هزار و ۶۲۹ خانواده شامل ۱۰ هزار و ۲۴۲ نفر است.
الاعرجی تاکید کرد: این افراد، ابتدا در مرکز بازپروری روانی و اجتماعی دورههایی را گذرانده و سپس در مناطق اصلی و زادگاه هایشان در عراق، جذب شدهاند که ۲ هزار و ۸۲ خانواده با ۷ هزار و ۸۶۵ شهروند عراقی در ۸ استان ادغام و جذب شدهاند.
مشاور امنیت ملی عراق در پایان اعلام کرد: تلاش میکنیم کلیه شهروندان عراقی از جمله افراد متهم به تروریسم را از زندانهای شمال شرق سوریه بازگردانیم که در این زمینه توانستیم ۲ هزار و ۷۱۰ شهروند را از زندانهای مذکور به وزارت کشور عراق منتقل کنیم تا پس از انجام تحقیقات و بازجویی به دستگاه قضایی معرفی شوند.
پس از شکست گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه در سال ۱۳۹۶ توسط رزمندگان محور مقاومت، اردوگاه الهول توسط آمریکا برای نگهداری و استفاده از بازماندگان داعش و خانواده های آنها ایجاد شد.
اردوگاه الهول که جمعیت زیادی از اعضا و خانواده گروه تروریستی داعش را در خود جای داده، در شمال شرق سوریه و در ۱۰ کیلومتری مرز عراق است و اداره آن را گروه مسلح موسوم به «نیروهای دمکراتیک سوریه» (شبه نظامیان قسد) وابسته به ارتش آمریکا بر عهده دارد.
دولت عراق پیشتر، بارها وجود اردوگاه الهول را تهدید واقعی و بمب ساعتی برای این کشور و جهان دانسته و بارها از جامعه جهانی خواسته است تا از کشورها بخواهد اتباع خود را از این اردوگاه خارج کنند.
نظر شما