پوزخند سنگ شکن‌ها به هوای آلوده بجنورد + فیلم

بجنورد-ایرنا- افزایش غلظت آلاینده ها در آسمان بجنورد چند روزی است که سبب ناسالم و کاهش کیفیت هوای این شهر شده، اما این بار غبار محلی بعنوان متهم دامنگیر مردم این شهر شده است.

به گزارش ایرنا، آسمان بجنورد، هر از چند گاهی جولانگاه ریزگردها شده و کیفیت هوا دستخوش هجوم گرد و غبار می شود، اما این بار منشا این آلودگی غبارهای محلی است که گفته می شود ناشی از فعالیت سنگ شکن ها، خیز برداشته و در آسمان جا خشک کرده و کیفیت هوا را به سخره گرفته است.

بیش از ۱۰ سنگ شکن در حریم و اطراف شهر بجنورد فعالیت دارد که گرد و غبار ناشی از فعالیت آن راهی آسمان شهر می شود.

اکنون در اطراف شهر بجنورد واحدهای آلاینده نظیر سنگ شکن ها و کارخانه آسفالت فعال است که باید به خارج از حریم شهر منتقل شوند.

البته در این میان معابر خاکی هم منشا دیگر آلودگی هوای بجنورد هستند، گرد و خاکی که با تردد خودروها دو چندان می شود و نفس ها را بند می آورد.

گفته می شود اکنون ۲۰۰ هزار مترمربع از معابر این شهر خاکی و این وضعیت هم یکی از دلایل خیزش گردوغبار در این شهر است.

کاسه ای بودن شهر بجنورد سبب شده تا ماندگاری گرد و غبار در آسمان شهر بیشتر باشد و در صورت بروز مشکل در آلودگی هوا، رفع آن مشکل خواهد بود از این رو باید اقدامات پیشگیرانه، مورد توجه باشد.

هوای بجنورد در مدار آلودگی

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی در این باره گفت: کیفیت هوای بجنورد مرکز خراسان شمالی در روزهای اخیر در مدار ناسالم قرار گرفته و امروز شاخص کیفیت هوا در آسمان این شهر به طور میانگین ۱۰۷ ثبت شد که در وضعیت ناسالم برای گروه های حساس جامعه است.

رضا شکاریان با بیان اینکه پایداری هوا سبب افزایش غلظت غبار محلی و افزایش آلایندگی در آسمان بجنورد است اظهار کرد: غبار محلی، علت آلودگی و کاهش کیفیت هوای استان است و در صورت تداوم پایداری هوا، این وضعیت در استان تداوم خواهد داشت.

معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی نیز در این باره گفت: فعالیت سنگ شکن ها یکی از علت های آلودگی هوا و افزایش غلظت آلایندگی در آسمان بجنورد است، اکنون چند واحد سنگ شکن در حریم بجنورد و هفت واحد سنگ شکن نیز در خارج از حریم شهر فعال است.

حسین هراتی اظهار کرد: معابر خاکی نیز از علت های تشدید آلودگی هوای بجنورد است، علاوه بر آن سوزاندن زباله ها در کوه باباموسی و یا سوزاندن بقایای گیاهی در عرصه های کشاورزی نیز سبب افزایش غلظت آلاینده ها در آسمان این شهر است.

معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی تصریح کرد: زباله ها در کوه باباموسی به وسیله زباله گردها سوزانده می شود و البته شهرداری نیز برای کاهش حجم زباله ها نسبت به سوزاندن آن اقدام می کند که دود ناشی از آن منشا کاهش کیفیت هوا است.

وی خاطرنشان کرد: جلوگیری از سوزاندن بقایای گیاهی در زمین های کشاورزی نیاز به اقدام فرهنگی دارد و در این زمینه پیگیری ها و مکاتبات متعدد با سازمان جهاد کشاورزی استان انجام شده است، همچنین برای جلوگیری از سوزاندن زباله ها در کوه باباموسی پیگیری هایی با شهرداری مرکز استان انجام دادیم.

پوزخند سنگ شکن‌ها به هوای آلوده بجنورد + فیلم

تداوم پایداری هوا

وزش باد در میان هیاهوی تهاجم غبار به آسمان بجنورد می تواند مرهمی بر آسمان زخم خورده باشد اما در این چند روز پایداری هوا سبب شده تا فرصت جولان برای غبارها در این شهر کاسه ای و محصور در کوه ها بیشتر باشد.

مدیرکل هواشناسی خراسان شمالی در این باره گفت: جوی پایدار تا دیروز در استان حاکم بود از این رو شاهد پایداری هوا و تداوم هوای آلوده در روزهای اخیر بودیم.

نوربخش داداشی اظهار کرد: سامانه بارشی جدید وارد استان شد و با فعالیت این سامانه جو نسبتا ناپایدار از امروز تا چهارشنبه در استان پیش بینی شده است.

وی افزود: از روز پنجشنبه با خروج سامانه بارشی جو نسبتا پایدار برای آخر هفته در استاان پیش بینی می شود.

به گزارش ایرنا، در شاخص سنجش هوا وضعیت صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای تمام گروه های سنی، ۲۰۱ تا ۳۰۰ خیلی ناسالم و بیش از ۳۰۰ خطرناک و بحرانی است.

براساس این گزارش در شاخص سنجش هوا وضعیت صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای تمام گروه های سنی، ۲۰۱ تا ۳۰۰ خیلی ناسالم و بیش از ۳۰۰ خطرناک و بحرانی است.

کارشناسان می گویند گرد و غبار علت مهم آلودگی هوای بجنورد است، اطراف شهر بجنورد عرصه فعالیت سنگ شکن ها، کارخانه آسفالت و دیگر واحدهای آلاینده فعالیت می کنند. البته خشکسالی و کاهش بارندگی در استان خراسان شمالی در سال های پیاپی، سبب شده تا کانون های گردوغبار در این خطه از کشور افزایش یابد

با توجه به کاسه ای بودن شهر بجنورد، در صورت بروز مشکل در آلودگی هوا رفع آن مشکل است، از این رو باید اقدامات پیشگیرانه مورد توجه باشد.

آلودگی هوای مرکز خراسان شمالی تنها در یک نقطه از بجنورد قابل سنجش و اندازه گیری است و تنها ایستگاه سنجش آلودگی هوای استان در جوار اداره کل حفاظت محیط زیست مستقر است.

خراسان شمالی با بیش از یک میلیون نفر در شمال شرق کشور واقع است که ۴۴ درصد از جمعیت آن در روستاها سکونت دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha