خدیجه حیدری زاده روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: کادر پرستاری این استان شامل پرستار؛ تکنسین اتاق عمل و هوشبری در ۱۸ بیمارستان دولتی؛ پنج بیمارستان خصوصی و سه بیمارستان تامین اجتماعی فعالیت دارند که از این مجموع ۲۳ درصد آقا و ۷۷ درصد خانم هستند.
وی اظهار داشت: در حال حاضر ۶۳ درصد کادر پرستاری استان نیروی رسمی؛ ۲۹ درصد نیز طرحی و مابقی نیروها قراردادی و شرکتی هستند.
مدیر امور پرستاری دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به کمبود نیروی پرستاری و عدم توازن کادر پرستاری در سطح استان ادامه داد: به منظور رفع مشکل کمبود پرستار دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیازمند جذب و استخدام کادر پرستاری است؛ چراکه نیروی طرحی پاسخگوی مشکل کمبود نیروی مراکز درمانی نیبست و برای برون رفت از این مشکل و ارتقای کیفیت مراقبت از بیماران نیازمند جذب نیروی رسمی هستیم.
کمبود پرستار مرد در مراکز درمانی لرستان
حیدری زاده با اشاره به اینکه اکنون حدود یک چهارم کادر پرستاری استان نیروی مرد است؛ عنوان کرد: این در حالی است که حدود نیمی از بیماران در مراکز درمانی مرد هستند و جذب نیروی پرستار مرد از اولویت های جذب نیرو در این دانشگاه محسوب می شود.
وی با اشاره به اینکه اکنون در شهرستان خرم آباد بیمارستان های دولتی مراکز آموزشی و درمانی هستند و در شهرستان های خرم آباد؛ بروجرد؛ الیگودرز ؛ دورود و پلدختر دانشکده پرستاری فعال است؛ گفت: خوشبختانه در سطح استان امکانات آموزشی بسیار خوبی برای پرورش پرستار وجود دارد و تنها مشکل کمبود پرستار در استان مجوز استخدام است.
الیگودرز و بروجرد با کمبود شدید پرستار روبرو هستند
مدیر امور پرستاری دانشگاه علوم پزشکی لرستان افزود: در شهرستان های الیگودرز و بروجرد کمبود شدید نیروی پرستار داریم و با توجه به شرایط موجود اولویت اصلی استخدام پرستار در این شهرستان ها بومی گزینی است؛ چراکه در غیر این صورت پرستاران پس از استخدام به محل سکونت خود جابجا خواهند شد.
حیدری زاده عنوان کرد: در حال حاضر کمبود نیروی پرستار در شهرستان های بروجرد و الیگودرز با استفاده از نیروهای طرحی و دیگر روش های جایگزینی در حال انجام است که این مهم نیازمند استخدام هر چه زودتر رسمی و دایمی است.
تسویه تعرفه پرستاری سال ۱۴۰۲ در مراکز درمانی لرستان
وی در خصوص مطالبات پرستاران طی ماه های گذشته در سطح استان اظهار داشت: تاکنون تعرفه پرستاری سال ۱۴۰۲ پرستاران استان بصورت کامل تسویه شده و ۲ ماه از تعرفه سال ۱۴۰۱ باقی مانده است که مکاتبات و پیگیری های لازم در این زمینه انجام شده است.
مدیر امور پرستاری دانشگاه علوم پزشکی لرستان افزود: در خصوص دیگر مطالبات پرستاران استان نیز پیگیری های لازم توسط معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی استان انجام شده و امیدواریم به زودی مطالبات پرستاران استان محقق شود.
حیدری زاده در ادامه بر لزوم همکاری سازمان بیمه گر جهت امکان پرداخت مطالبات پرستاران استان تاکید کرد.
سرانه توزیع پرستار در مناطق مختلف لرستان متوازن نیست
رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز به خبرنگار ایرنا گفت: سرانه توزیع پرستار در مناطق مختلف این استان متوازن نیست.
دکتر بهرام دلفان افزود: پنج دانشکده پرستاری و مامایی در لرستان داریم که پرستاران مورد نیاز استان و کشور را تامین میکند.
وی اضافه کرد: یک سوم جمعیت کارکنان دانشگاه علوم پزشکی لرستان را پرستاران تشکیل میدهند و چهار هزار پرستار در بخشهای مختلف بهداشتی و درمانی استان مشغول به خدماتدهی هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به مشکلات پرستاران، بیان کرد: مهمترین مشکل پرستاران مطالبات آنهاست که تنها مختص لرستان نبوده و موضوعی کشوری است، همچنین مبالغی که دریافت میکنند؛ پایین است.
دلفان ادامه داد: پیگیریهای لازم در سطح کشور انجام شده تا این مبالغ اصلاح و به موقع پرداخت شود تا پاسخگوی جامعه پرستاری باشند.
وی با بیان اینکه طی چند سال گذشته ۱۲۲ طرح بهداشتی درمانی در این استان با مساحت ۵۵ هزار مترمربع تکمیل و بهره برداری شده است اظهار داشت: هم اکنون ۳۰ طرح عمرانی بهداشتی درمانی در سطح استان در حال احداث است که از این مجموع سه طرح بیمارستانی با پیشرفت فیزیکی قابل توجهی در حال تکمیل هستند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه پیشرفت فیزیکی بیمارستان نیایش خرم آباد از ۲۵ درصد به بیش از ۶۵ درصد رسیده است افزود: تلاش می شود این طرح در اسرع وقت تکمیل و بهره برداری شود.
دلفان با اشاره به تامین بخش قابل توجهی از تجهیزات درمانی در سطح مراکز درمانی استان ادامه داد: علاوه بر تجهیزات درمانی که در چند سال اخیر برای مراکز درمانی استان تامین شد طی ماه های اخیر دستگاه رادیوتراپی فاز ۲ خرم آباد و رادیوتراپی فاز ۱ بروجرد تهیه و در حال راه اندازی است.
وی با اشاره به عدم توازن نیروی انسانی در دانشگاه علوم پزشکی لرستان اظهار داشت: در این راستا ساماندهی نیروی انسانی با جدیت پیگیری و از طرفی پرداخت بدهی های سراسری و مطالبات نیز دنبال و تا حدودی در حال برطرف شدن است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه اکنون ۱۴ هزار نفر در دانشگاه علوم پزشکی لرستان مشغول خدمت رسانی هستند؛ افزود: این نیروها در حال خدمت رسانی به یک و میلیون ۸۵۰ هزار نفر جمعیت لرستان بصورت پراکنده هستند.
دلفان ا اشاره به اینکه سرانه توزیع پرستار در سطح استان نامتوازن است اظهار داشت: سالیان قبل به دلیل رعایت نشدن ضوابط مشکل توزیع نامتوازن کادر درمان در استان ایجاد شد که با برنامه ریزی های انجام شده تلاش شده است تا حدودی نیروی انسانی در استان ساماندهی شود.
نظر شما