سرشماری عمومی کشاورزی و نقش صحت آمار برای برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تر + فیلم

سمنان - ایرنا - نقش مهم صحت ارایه اطلاعات از سوی کشاورزان و بهره‌برداران برای برنامه‌ریزی‌های دقیق و راهبردی در نشست تبیینی سرشماری عمومی کشاورزی در استان سمنان تبیین، اطلاعاتی از داشته‌ها و جایگاه ملی استان ارایه و درباره نقش رسانه‌ها برای توجیه کشاورزان درباره اهمیت این سرشماری تبادل نظر شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، نادر مالکی رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی سمنان و مدیر اجرایی ستاد سرشماری عمومی کشاورزی استان، و رضا عبدالله‌زاده دبیر این ستاد روز سه‌شنبه نشستی با اصحاب رسانه به منظور تبیین سرشماری عمومی کشاورزی در سالن همایش سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی سمنان برگزار و بر نقش رسانه‌ در زمینه تبیین فعالان و بهره‌برداران در پاسخ به پرسش ماموران سرشماری کشاورزی تاکید کردند.

آنان اذعان داشتند طبق ماده هفت قانون مرکز آمار ایران، تمامی اطلاعات در آمار برای برنامه‌ریزی کلان و محرمانه است و امکان ارایه اطلاعات فردی نیست و بر این اساس انتظار می‌رود آحاد جامعه با پاسخگویی شفاف در جمع‌آوری اطلاعات دقیق به عنوان مبنای برنامه‌ریزی‌ها و توسعه استان و کشور همراهی کنند.

طبق گزارش‌ها، استاندار سمنان رییس ستاد ستاد سرشماری عمومی کشاورزی استان و ۱۰ دستگاه اجرایی عضو اصلی این ستاد هستند و در مجموع ۲۵۰ عامل اجرایی و حدود ۷۰ نفر آمار گیر با ابزار الکترونیکی در سرشماری همراهی دارند.

سرشماری عمومی کشاورزی بستر برنامه‌ریزی

مدیر اجرایی ستاد سرشماری عمومی کشاورزی استان سمنان گفت: سرشماری یک طرح ملی فراجناحی و موثر در توسعه است و انتظار می‌رود آحاد جامعه در ارایه آمار دقیق همراهی کنند.

مالکی افزود: سرشماری از زیربناهای مهم برای تصمیم‌گیری‌هاست و در کشورهای پیشرفته نیز این اقدام انجام می‌شود.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی سمنان گفت: ۱۰ میلیون داده در سامانه فرابر با مشارکت مدیران دستگاه‌های اجرایی برای تصمیم‌گیری وجود دارد.

نقش بهره‌برداران در ارایه آمار دقیق

دبیر ستاد ستاد سرشماری عمومی کشاورزی استان سمنان نیز در این نشست گفت: سرشماری نفوس و مسکن و همچنین کشاورزی، ۲ سرشماری مهم در کشور است و از کارشناسان کاربلد برای کاهش خطای آماری و میل به صفر خطاهای آماری استفاده شده است.

عبدالله‌زاده اضافه کرد: مقصر خطای غیرآماری مجری سرشماری نیست و آمارگو یعنی افراد بهره‌بردار در این بخش باید دقیق و جامع اطلاعات را ارایه دهند و رسانه نقش کمک‌کننده در تبیین مساله مهم سرشماری عمومی کشاورزی برای پاسخ‌گویان دارد.

وی بیان کرد: سرشماری عمومی کشاورزی در تامین امنیت غذایی موثر است و آخرین بار این سرشماری در ایران سال ۱۳۹۳ اجرا شد و کشورهای عضو سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد(فائوو) حداکثر هر ۱۰ سال باید برگزار شود.

به گفته وی، برگزاری سرشماری در ۴۵ روز هزینه‌بر و مشکل است و بر همین اساس، سرشماری کشاورزی در ایران هر ۱۰ سال برگزار می‌شود و زمان برگزاری دوره بعدی سرشماری سال ۱۴۱۳ است.

دبیر ستاد سرشماری عمومی کشاورزی سمنان گفت: ۱۷ درصد تولید ناخالص داخلی این استان طبق برآورد ۱۴۰۱ در بخش کشاورزی است. طبق برآورد سال ۱۴۰۱ سهم کشاورزی سمنان از تولید ناخالص ملی ۲۲۰ هزار میلیارد ریال و ۲ درصد تولید ناخالص کشور سهم بخش کشاورزی است.

وی ادامه داد: طبق آخرین سرشماری عمومی کشاورزی در سال ۱۳۹۳ حدود ۴۵ هزار و ۴۰۰ بهره‌بردار کشاورزی در سمنان فعالیت دارند که در شاخص تعداد سمنان رتبه ۲۸ کشور و یک و ۲ دهم درصد از جمعیت بهره‌برداران کشور را تشکیل می‌دهد.

نگاهی به آمار کشاورزی و جایگاه کشوری سمنان

عبدالله‌زاده اظهار کرد: هفت‌هزار و ۱۰۰ بهره‌بردار پسته‌کار در سمنان فعالیت دارند که در شاخص تعداد استان را در رتبه پنج کشور قرار می‌دهد و سهم پنج درصدی از جمعیت پسته‌کاران کشور دارد.

به گفته وی، طبق سرشماری سال ۱۳۹۳، حدود ۹ میلیون و ۵۰۰ اصله درخت پسته در سمنان وجود دارد، یعنی استان در شاخص تعداد رتبه ششم و سهم سه درصدی از کشور دارد.

وی ابراز کرد: آمار تعداد درختان انار در استان سمنان ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار اصله است و استان در شاخص تعداد جزو ۱۰ استان نخست کشور است.

دبیر ستاد سرشماری عمومی کشاورزی سمنان تصریح کرد: استان از لحاظ کاشت پنبه رتبه هفتم و سهم سه درصدی از کاشت پنبه کشور دارد. ۲۸‌ هزار هکتار از وسعت زراعت سمنان در سال ۱۳۹۳ گندم آبی بود و در شاخص وسعت رتبه بیستم و سهم ۲ درصدی از کشور داشت.

وی اظهار کرد: ۲ میلیون و ۳۰۰ اصله درخت انگور در سمنان وجود دارد که سهم ۲ درصدی از کشور را نشان می‌دهد. سمنان با دارابودن ۹۷۰ هزار راس دام سبک گوسفند و بره، در شاخص تعداد رتبه ۱۵ و با داشتن سهم سه درصدی از پرورش بز و بزغاله، رتبه ۱۶ کشوری دارد.

به گفته وی، ۵۷ هزار و ۵۰۰ راس گاو و گوساله در استان سمنان پرورش می یابد که سمنان را در شاخص تعداد این نوع دام در رتبه ۲۳ کشور جای می‌دهد. با وجود هشت‌هزار و ۵۰۰ شتر، سمنان رتبه پنجم و سهم هشت‌درصدی در پرورش شتر در عرصه ملی دارد.

دبیر ستاد سرشماری عمومی کشاورزی سمنان گفت: طبق سرشماری سال ۱۳۹۳، حدود ۳۰ درصد بهره‌برداران کشاورزی در شاهرود، ۲۲ درصد در دامغان، ۱۷ درصد میامی فعالیت دارند و در مجموع حدود ۷۰ درصد بهره‌برداران در شرق استان سمنان هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha