به گزارش خبرنگار ایرنا، حسینعلی امیری شامگاه سهشنبه در آیین افتتاحیه سومین دوره چندرسانهای میراثفرهنگی اظهار کرد: میراث فرهنگی کارکردهای متعددی دارد که یکی از مهمترین آن ایجاد وفاق است و نقطه مشترک همه ملت صرف نظر از قومیت، مسلک و مذهب است و به مثابه نخ تسبیح همگان را کنار هم قرار میدهد.
وی ادامه داد: صرف نظر از هر نوع تفاوت، نتیجه توجه به میراث فرهنگی، وفاق ملی و سرمایه اجتماعی و قدرت نرم جامعه است و گامهای بلندی برای حرکت به سوی انسجام به شمار میرود.
استاندار فارس گفت: در شرایط کنونی یکی از مهمترین ابزار در شناساندن میراث فرهنگی، رسانه است چرا که رسانه امروز بخش عمده فرهنگ مردم را میسازد و این نقش رسانه است که مردم را فرهنگ پذیر میکند.
امیری بیان کرد: در جشنواره چندرسانهای میراثفرهنگی، اصالت هم با میراث فرهنگی و هم با رسانه است چرا که اگر رسانه در خدمت میراث ملی و اینگونه رویدادها نباشد، اهمیت خود را از دست میدهد و جشنواره نیز بدون بهره بردن از ابزار رسانه به هدف خود نمیرسد.
وی افزود: میراث فرهنگی تاریخ و تمدن و هویت یک ملت را نشان میدهد و ملت ها با تاریخ و گذشته خود هویت مییابند.
امیری با بیان اینکه امروز کشورهای دنیا به میراثفرهنگی به عنوان نمایه خود مینگرند، اضافه کرد: برخی کشورها در حال درست کردن میراث فرهنگی برای نمایه کردن خود هستند.
استاندار فارس ادامه داد: به فرموده رهبر معظم انقلاب، در ایران، حماسه و هنر و تمدن با هم جمع است و تمدن ملی آن نماینگر تمدن بشری است.
امیری با بیان اینکه میراثفرهنگی امروز در دنیا اهمیت فوقالعادهای یافته و در ایران نیز پس از انقلاب اسلامی مورد توجه قرار گرفته است، گفت: رویدادهایی چون جشنواره چندرسانهای میراثفرهنگی برای شناخت میراث ملی و جهانی کشور ضروری است.
وی ادامه داد: ایران از تمدن دینی و ملی دیرین و کهن برخوردار است و اگر روایت را خود از میراث فرهنگی و آیین دینی مطرح نکنیم، دیگران به شکل دیگری بیان میکنند و شاید تاریخ را تحریف کنند.
امیری اضافه کرد: امروز ذائقه های مردم متفاوت شده و چند رسانه یعنی استفاده از همه بسترهایی که میتواند در معرفی میراثفرهنگی موثر باشد.
مسئولان میراث فرهنگی در ثبت جهانی میراث ملی ایران کوشش کنند
استاندار فارس با اشاره به عضویت ایران درسازمان جهانی مالکیت فکری تحت نظر سازمان ملل، گفت: میراثفرهنگی از بسترهای توسعه و نعمت خدادادی است و ما در استان فارس از ظرفیت بالایی در این زمینه برخوردار هستیم و این گنجه نهفته در فارس باید به ثروت برای مردم تبدیل شود.
امیری افزود: در این سازمان یکی از بسترهای توسعه، میراث فرهنگی ملموس و ناملموس قرار داد و ما ثروت بزرگی در زمینههای میراث بومی و جوامع محلی و خلق هنرهای مختلف داریم و اینها بستری برای تولید ثروت است.
وی بیان کرد: میراث فرهنگی ایران هنوز چنانکه باید، شناخته شده نیست و باید در ثبت جهانی میراث ملموس و ناملموس خود تلاش کنیم.توصیه میکنم که در زمینه ثبت جهانی مالکیتی فکری میراث ناملموس کشور با مشورت کارشناسان اهل نظر و علم اقدام شود.
در این مراسم از چهرههای شاخص علمی و هنری فارس تجلیل شد و برگزیدگان برخی از بخشهای مسابقه جشنواره معرفی شدند.
پس از یزد و قزوین، شیراز از ۱۵ تا ۱۷ آبان ماه ۱۴۰۳ میزبان سومین دوره جشنواره چندرسانهای میراث فرهنگی است.
نظر شما