با انتخابات آمریکا؛آماده‌باش گاردملی در ۱۵ ایالت در هراس از خشونت‌های احتمالی

نیویورک – ایرنا- شصتمین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برای انتخاب چهل و هفتمین رئیس جمهور این کشور بامداد سه شنبه به وقت محلی ۵ نوامبر ۲۰۲۴ برابر با ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳ در میان تدابیر شدید امنیتی آغاز شد.

به گزارش ایرنا، رای‌گیری در نیمه شب سه شنبه به وقت محلی بطور سنتی از روستای «دیکسویل ناچ» در ایالت نیوهمپشایر آغاز شد و دونالد ترامپ و کامالا هریس دو نامزد احزاب جمهوریخواه و دموکرات آرای مساوی کسب کردند.

بر اساس آخرین نظرسنجی ها، رقابت میان کامالا هریس نامزد حزب دموکرات و دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوریخواه بسیار فشرده است.

هفت ایالت کلیدی برای انتخاب رئیس جمهور بعدی ایالات متحده آمریکا عبارتند از: آریزونا، ویسکانسین، کارولینای شمالی، جورجیا، میشیگان، نوادا و پنسیلوانیا.

یک نامزد انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، نه با کسب اکثریت آرای مردمی، بلکه از طریق سیستمی به نام کالج الکترال (مجمع منتخبان / گزینندگان) که آرای الکترال را به ۵۰ ایالت و ناحیه کلمبیا که عمدتاً بر اساس جمعیت آنها تخصیص می‌دهد، رئیس جمهور می شود و به کاخ سفید راه می‌یابد.

۵۳۸ رأی کالج الکترال بین ۵۰ ایالت و ناحیه کلمبیا تقسیم شده است. هر ایالت بسته به تعداد نمایندگان کنگره خود حداقل سه رای می گیرد. کرسی های کنگره به هر ایالت بر اساس جمعیت آنها اختصاص داده می شود. بنابراین، کوچک‌ترین ایالت‌ها سه رای کالج الکترال دارند (آنها دو سناتور و یک عضو کنگره دارند). واشنگتن دی سی نیز سه رای به خود اختصاص می دهد.

پرجمعیت ترین ایالت ها آرای الکترال بیشتری به خود اختصاص می دهند: کالیفرنیا ۵۴ رای الکترال به دست آورد (دارای دو سناتور و ۵۲ ناحیه کنگره)، تگزاس ۴۰، فلوریدا ۳۰، نیویورک ۲۸ و غیره. تقریباً در همه ایالت ها، نامزد پیروز تمام آرای الکترال را می گیرد. هر نامزدی که ۲۷۰ یا بیشتر رای الکترال به دست آورد، رئیس جمهور می شود.

پیام های بمب گذاری در مراکز رای گیری جورجیا و آریزونا

مقامات ایالت جورجیا در ادامه موج گسترده پیام های تهدید آمیز بمب گذاری در مراکز رای گیری در آمریکا اعلام کردند پس از دریافت پیام های تهدید آمیز بمب گذاری روند رای گیری در ۵ منطقه در این ایالت به حال تعلیق درآمد.

مقامات ایالت آریزونا نیز  اعلام کردند که پیام های متعدد بمب گذاری در ۴ منطقه در این ایالت دریافت کرده اند.

تمدید زمان انتخابات در برخی ایالت های چرخشی آمریکا

شبکه خبری  فاکس‌نیوز وابسته به جمهوریخواهان و حامی ترامپ گزارش داد که بدلیل بروز برخی مشکلات فنی، انتظار رای‌دهندگاندر صفوف رای و نیز عواملی دیگر، زمان رای‌دهی در تعدادی از ایالات چرخشی آمریکا تمدید شده است. 

ایالت های چرخشی به آن دسته ایالت ها در آمریکا گفته می‌شود که نتیجه انتخابات در آنها از قبل معین نیست و رقابت اصلی میان ترامپ و هریس در آنها شکل می‌گیرد. که تعداد این ایالت ها، هفت ایالت است.

ترامپ مدعی تقلب گسترده در فیلادلفیا شد؛ پلیس فلادلفیا رد کرد 

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه با انتشار پستی در شبکه اجتماعی خود به نام تروث‌سوشال مدعی «تقلب گسترده» در فیلادلفیا شد و  نوشت:  «بحث های زیادی از تقلب گسترده در فیلادلفیا وجود دارد. نیروهای مجری قانون وارد عمل می‌شوند!!!»

اما اداره پلیس فیلادلفیا به شبکه خبری سی ان ان آمریکا اعلام کرد، اطلاعی از وجود «تقلب گسترده» که ترامپ مدعی وقوع آن در مراکز اخذ رای شده است، ندارد.

ترامپ پیش از این بارها صحت انتخابات در فیلادلفیا را زیر سوال برده و از جمله سپتامبر امسال که در ایالت پنسلیوانیا حضور یافته بود، بدون ارائه شواهدی گفت: «آنها در این ایالت تقلب می‌کنند، به‌خصوص در فیلادلفیا.»
 

بازشماری ۳۰ هزار برگه رای در میلواکی به دلیل خطای محاسباتی

 مسئولان انتخاباتی در میلواکی به دلیل یک خطای محاسباتی در حال بازشماری  ۳۰ هزار برگه رای هستند.

رسانه های آمریکایی سه شنبه شب به وقت محلی اعلام کردند پس از آغاز شمارش آرای غیابی در ساعت ۸ و ۴۵ دقیقه صبح به وقت محلی، مسئولان در مرکز شمارش میلواکی متوجه مشکلی در مهر و موم دستگاه‌های محاسبه شدند.

تمامی ۱۳ دستگاه درگیر در این فرآیند برای احتیاط تنظیم مجدد شده و دوباره همه برگه های رای از طریق دستگاهها شمارش می شوند.

مسوولان انتخابات می‌گویند این امر نتایج نهایی انتخابات در میلواکی را به مدت چند ساعت به تأخیر خواهد انداخت.

نتایج نظرسنجی سی ان ان: نارضایتی سه چهارم رای‌دهندگان از اوضاع کنونی آمریکا 

شبکه خبری سی ان ان آمریکا سه شنبه شب به وقت محلی اعلام کرد که  نتایج نظرسنجی این شبکه تلویزیونی در شعبه های اخذ رای نشان می‌دهد نزدیک به سه چهارم آمریکایی‌ها نسبت به اوضاع این روزهای کشور خود دیدگاه منفی دارند. 

بر اساس نتایج این نظر سنجی سی ان ان، تنها یک چهارم از آمریکایی‌ها از وضعیت کشورشان راضی هستند. ۴۰ درصد از آنها گفته‌اند از اوضاع ناراضی و ۳۰ درصد نیز گفته اند عصبانی هستند. 

بر اساس این نظرسنجی، اما  اکثر رای‌دهندگان ابراز خوش‌بینی کرده‌اند که روزهای بهتری در آینده در انتظار آمریکا است. 

پیوستن ایلان ماسک امشب به وقت آمریکا به ستاد ترامپ؛ بایدن از کاخ سفید نتایج انتخابات را مشاهده می کند 

 شبکه سی‌بی‌اس آمریکا اعلام کرد ایلان ماسک مالک تسلا  قرار است امشب به دونالد ترامپ در مقر اصلی کارزار انتخاباتی او بپیوندد. ستاد انتخاباتی ترامپ خود را برای برگزاری جشن پیروزی احتمالی، در اقامتگاه او در مارآلاگو در شهر ساحلی پالم بیچ فلوریدا آماده کرده است.

مشخص نیست که ترامپ قرار است در این جشن ها به همراه ایلان ماسک حاضر شود یا خیر.

این درحالی است که یک مقام کاخ سفید به شبکه خبری سی ان ان وابسته به دموکرات ها گفت، بایدن و جیل بایدن، بانوی اول، نتایج انتخابات را از محل اقامت خود در کاخ سفید همراه با دستیاران قدیمی و کارمندان ارشد کاخ سفید تماشا می کنند.

بایدن، که هیچ رویداد عمومی در برنامه خود ندارد، انتظار می رود همزمان با برگزاری انتخابات در سراسر کشور، به صورت منظم اطلاعات به روز دریافت کند.

در همین حال گزارش شده که جو بایدن و همسرش جیل، بنا دارند روند اعلام نتایج شمارش آرا را داخل کاخ‌سفید و به همراه دستیاران و کارمندان ارشد خود پی بگیرند.

تمدید رای گیری در ایالت مهم پنسیلوانیا

در پی شکایتی قانونی درباره روند رای گیری در ایالت پنسیلوانیا مبنی بر تاخیر در باز شدن یک حوزه رای‌گیری، اخذ رای در این ایالت تمدید شد.

شاکی پرونده مدعی شده است که بازگشایی این صندوق حداقل با یک ساعت و نیم تاخیر روی داده است و این امر موجب عدم توانایی رای دادن برای برخی از کسانی شده  است که دیگر زمانی برای منتظر ماندن نداشتند. 

قاضی دادگاه محلی نیز در پی این شکایت دستور داده است که رای‌گیری در حوزه انتخاباتی «لافین برو» تا ساعت نه و نیم شب ادامه داشته باشد تا ۹۰ دقیقه تاخیر در آغاز به کار آنجبران شود. 

زمان معمول پایان رای‌گیری در ایالت پنسیلوانیا هشت شب تعیین شده است. مقامات ایالت پنسیلوانیا که حساس‌ترین ایالت چرخشی با بیشترین میزان رای الکتورال است، به شایعات درباره ثبت شکایات انتخاباتی متعدد دیگر در سطح این ایالت واکنش نشان داده اند و می‌گویند در تلاش هستند با اطلاع رسانی مکرر، مانع از رواج شایعات و اخبار جعلی شوند.

  پنسیلوانیا رای‌گیری را به دلیل خطا در اسکن برگه‌های رای به مدت دو ساعت تمدید کرد .

آماده‌باش پلیس آمریکا برای مقابله با ناآرامی‌های انتخاباتی 

شبکه ای‌بی‌سی  نیوز آمریکا اعلام کرد: مقامات مجری قانون در آمریکا برای مقابله با ناآرامی‌های احتمالی در روز برگزاری انتخابات اعلام آمادگی کرده اما گفته‌اند انتظار می‌رود این ناآرمی ها تا روزهای پس از انتخابات ادامه پیدا کنند. 

ای بی سی نیوز اعلام کرد که بر اساس گزارشی که مشاهده کرده است سیلی از تهدیدات روانه مقامات انتخاباتی در سراسر ایالات متحده شده است.  پلیس «منابع قابل توجهی» را برای تامین امنیت عمومی برای برگزاری انتخابات اختصاص داده است. 

 یک مقام سابق آمریکایی و تحلیلگر مسائل امنیت انتخاباتی به شبکه ای بی سی نیوز گفت: احتمال دارد پس از اعلام نتایج انتخابات یا بعد از شمارش آرای الکترال افرادی که فکر می‌کنند در انتخابات تقلب شده یا آرا دزدیده شده است، اقدام به انجام جرائم خودسرانه و حملات خشونت آمیز کنند.

ادعای اف‌بی‌آی: روسیه منشا تهدید بمب‌گذاری در مراکز رای‌دهی است

پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) در بیانیه‌ای اعلام کرد از تهدیدهای بمب‌گذاری در چندین مرکز اخذ رای در ایالت‌های مختلف آمریکا مطلع است. 

 اف‌بی‌آی با بیان اینکه هیچکدام از این تهدیدها معتبر ارزیابی نشده‌اند، ادعا کرد که منشا بسیاری از آنها روسیه بوده است. 

ترامپ: آرای شما آمریکا را با عظمت خواهد کرد

دونالد ترامپ  رئیس جمهور سابق آمریکا و نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: آرای شما نسل طلایی جدید را در آمریکا به وجود خواهد آورد. آرای شما آمریکا را با عظمت خواهد کرد. به ترامپ رای بدهید.

او همچنین در پیامی دیگر گفته است اگر می خواهید من را در واشنگتن دی سی (کاخ سفید) ببینید هم اکنون پای صندوق های رای حاضر شوید. از خانه های خود خارج شوید و رای بدهید.

آماده باش گارد ملی در ۱۵ ایالت

ایالات متحده آمریکا در آستانه نزدیک شدن به نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳) این کشور در هراس از خشونت های احتمالی طرفداران دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق این کشور و نامزد کنونی حزب جمهوری خواه، و تکرار شورش های دوره قبلی انتخابات ریاست جمهوری این کشور در حالت آماده باش قرار دارد.

شبکه خبری سی ان ان اعلام کرد: گارد ملی آمریکا در۱۵ ایالت این کشور در هراس از ناآرامی های احتمالی در پی اعلام نتایج آرای انتخابات ریاست جمهوری به صورت آماده باش درآمده است.

نگرانی ها در آمریکا در خصوص بروز احتمالی خشونت‌های سیاسی در آمریکا بسیار بالا است و درباره وقوع حوادث احتمالی پس از انتخابات در صورت شکست دونالد ترامپ  ابراز نگرانی شده است.

استقرار ۲۵۰ نیروی گارد ملی برای حمایت از مقامات ایالتی

گارد ملی آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی اعلام کرد: بیش از ۲۵۰ نیروی خود را در سراسر کشور برای حمایت از مقامات ایالتی در روز انتخابات مستقر کرده است.

بر اساس اعلام گارد ملی آمریکا، ۲۵۲ نیروی گارد ملی اکنون در آلاباما، آریزونا، دلاور، هاوایی، آیووا، ایلینوی، کارولینای شمالی، نیومکزیکو، اورگان، پنسیلوانیا، تنسی، تگزاس، واشنگتن، ویسکانسین و ویرجینیای غربی فعال هستند.

کلرادو، فلوریدا، نوادا و واشنگتن دی سی با ۸۷ نیرو در حالت آماده باش هستند.

بر اساس گزارش های رسانه ای ، اکنون کاخ سفید به شکل یک قلعه در آمده و یک حصار فلزی سیاه با ارتفاع بیش از دو متر به تدابیر امنیتی سختگیرانه قبلی اضافه شده است.

مقامات فدرال و محلی منطقه کلمبیا (واشنگتن دی‌سی) که در ۶ ژانویه سال ۲۰۲۱ شاهد حمله طرفداران ترامپ بودند، خود را برای یک حمله خشونت‌آمیز جدید از سوی طرفداران ترامپ، در صورت شکست او در مقابل کامالا هریس معاون رئیس جمهور این کشور آماده کرده اند.

در ششم ژانویه ۲۰۲۱ جمعی از هواداران ترامپ در پی ادعاهای تقلب او در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ به ساختمان کنگره این کشور حمله کردند.

دستگیری مردی در میشیگان به دلیل تهدید به حمله در صورت پیروزی ترامپ

یک مرد ۲۵ ساله روز سه شنبه همزمان با برگزاری انتخابات در آمریکا در ایالت میشیگان آمریکا به اتهام تهدید به انجام حمله خشونت آمیز در صورت پیروزی دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق این کشور دستگیر شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شبکه سی ان ان آمریکا عصر سه شنبه به وقت محلی اعلام کرد: این جوان با ارسال یک پیام تهدید آمیز به مرکز اف بی آی در ویرجینیای غربی اعلام کرده بود در صورتی که ترامپ در انتخابات پیروز شود یک کلیسای اوانجلیس، از حامیان محافظه کار جمهوریخواهان را هدف قرار خواهد داد.

پلیس کنگره آمریکا مرد مشکوکی را دستگیر کرد

نیویورک- ایرنا- پلیس کنگره آمریکا عصر سه‌شنبه به وقت محلی همزمان با برگزاری انتخابات این کشور اعلام کرد که مرد مشکوکی را در مرکز بازدید ساختمان کنگره دستگیر کرده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، پلیس کنگره آمریکا اعلام کرد: مردی مشکوک را در مرکز بازدید ساختمان کنگره دستگیر کردیم که بوی بنزین می‌داد و مشعل و اسلحه منور به همراه داشت.

پلیس کنگره آمریکا در مدت زمان تحقیق درباره این مرد، مرکز بازدیدکنندگان کنگره ( کاپیتول) را بست.

یک مقام پلیس آمریکا گفت که به محض مشاهده مشعل و اسلحه منور این فرد و اینکه بوی سوخت می داد، بلافاصله دستگیر شد. او یادداشت هایی  داشت که به افسران گفته بود می خواهد به کنگره برساند.

اختلال در رای گیری در ایالت جورجیا به علت تهدید بمب گذاری و ادعای مرتبط بودن آن به روسیه

مقامات انتخابات آمریکا اعلام کردند که رای گیری در ایالت جورجیای به علت تهدید بمب گذاری با اختلال مواجه شده است و آن را به روسیه مرتبط دانستند.

به گزارش ایرنا، مقامات کمیته انتخابات آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی اعلام کردند که دو شعبه اخذ رای در ایالت جورجیای آمریکا به علت تهدیدهای بمب گذاری با اختلال در رای گیری مواجه شده است.

یک مقام ایالت جورجیا در نشستی خبری گفت گفت که رای گیری به مدت نیم ساعت به تعویق افتاد و تحقیقات انجام شد.

براد رافن اسپرگر در گفتگو با خبرنگاران ادعا کرد که تهدیدها منشأ روسی دارند، اما توضیح بیشتری در مورد اینکه چرا مقامات به این نتیجه رسیده‌اند، نداد.

این مقام ایالت جورجیا ادعا کرد: به نظر می رسد که آنها دست به شرارت زده اند. آنها نمی‌خواهند که ما انتخاباتی شفاف، عادلانه و دقیق داشته باشیم.

او همچنین مدعی شد که انگیزه روسیه "تلاش برای بی ثبات کردن آمریکا" است.

پیش از این نیز، مقامات آمریکایی بارها کشورهای روسیه و چین را به دخالت در انتخابات ریاست جمهوری این کشور متهم کرده اند.

هشدار اف بی آی نسبت به ویدئوهای ساختگی در انتخابات آمریکا

نیویورک - ایرنا- اداره تحقیقات فدرال آمریکا (اف بی آی)  نسبت به  انتشار یک ویدئو که به رای‌دهندگان آمریکایی می‌گوید باید از راه دور رای دهند، زیرا در مراکز رای‌گیری تهدیدات تروریستی بالا وجود دارد, هشدار داد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، اف بی آی روز سه شنبه به وقت محلی با انتشار بیانیه ای گفت: گفت که این کلیپ ساختگی است، از سوی این دفتر تهیه نشده است و نگرانی‌های مربوط به ایمنی در محل‌های رای‌گیری را نشان نمی‌دهد.

همچنین اف بی آی یک بیانیه مطبوعاتی ساختگی از طرف این دفتر که مدعی است مدیریت زندان‌ها در چندین ایالت کلیدی انتخاباتی در رای دادن زندانیان تقلب کرده و با یکی از احزاب سیاسی تبانی کرده است, را رد کرد.

به گزارش آسوشیتدپرس، اف‌بی‌آی فرد مربوط به انتشار این محتوا را شناسایی نکرده است. طی دو هفته گذشته، این آژانس عاملان نفوذ از سوی روسیه را به خاطر انواع پیام ها و ویدئوهای اینترنتی ساخته‌شده مقصر دانسته است که مقامات می‌گویند به‌عنوان بخشی از یک عملیات انتشار اطلاعات نادرست گسترده‌تر منتشر شده‌اند.

گوگل در پی اصلاح خطای جستجوی خود به نفع هریس

شرکت گوگل اعلام کرد در تلاش برای اصلاح نقصی فنی است که باعث نمایش نتایج جستجوی متفاوتی است که کاربران هنگام نوشتن «کجا می‌توانم به هریس رای بدهم» و «کجا می‌توانم به ترامپ رای بدهم» شده اند.

به گزارش ایرنا، شبکه خبری سی ان ان آمریکا عصر سه شنبه به وقت محلی اعلام کرد: گزارش ها حاکی است جستجوی این عبارت برای کامالا هریس، نامزد حزب دموکرات به باز شدن پنجره‌ای برای کمک به کاربران جهت پیدا کردن مراکز اخذ رای منجر می‌شود.

جستجوی این عبارت برای دونالد ترامپ کاربران را تنها به مقاله و محتوای متنی ارجاع می‌دهد و به نمایش نقشه برای مراکز رای منجر نمی‌شود.

برای نخستین بار ایلان ماسک مالک تسلا و نیز شبکه ایکس یا همان توئیتر سابق این ادعا را که برای ترامپ تبلیغ و فعالیت می کند، بیان کرد که ۴ و نیم میلیون بازدید کننده داشت.

شرکت گوگل در پاسخ گفته است که پنل «مکان رای دادن» برای برخی از جستجوهای خاص فعال می شود زیراهریس نام یک شهر تگزاس است و برای ونس نیز این اتفاق می افتد زیرا شهری به همین نام وجود دارد.

شرکت گوگل با بیان اینکه در حال کار برای اصلاح است، گفت: افراد بسیار کمی واقعا مکان‌های رای‌گیری را از این طریق جستجو می‌کنند.

هریس خطاب به حامیانش: باید کار را به سرانجام برسانیم

 کامالا هریس معاون رئیس جمهور آمریکا و نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری این کشور خطاب به حامیانش گفت: باید امروز کار را به سرانجام برسانیم.

به گزارش ایرنا، کامالا هریس روز سه شنبه به وقت محلی در گفتگوی خود با یک ایستگاه رادیویی در ایالت جورجیا از مردم خواست به پای صندوق های رای بروند و افزود «ما باید این کار را به سرانجام برسانیم. امروز روز رای گیری است و مردم باید بیرون بروند و فعال باشند.»

هریس با اشاره به اینکه رای گیری در جورجیا ساعت ۷ بعد از ظهر پایان می یابد، گفت: "من خیلی روی وظیفه ای که پیش رو دارم متمرکز شده ام و باید به نیاز مردم پیرامون سیاست گذاری ها رسیدگی کنم."

او ادامه داد که تمرکز او برای امروز این است که "اطمینان حاصل شود که همه از طریق رای دادن نقش خود را می دانند."

هریس از اشاره به نام دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا و رقیبش در این انتخابات اجتناب کرد و در عوض از او به عنوان "رقیب من" در طول مصاحبه یاد کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha