۱۶ آبان ۱۴۰۳، ۹:۳۰
کد خبرنگار: 2204
کد خبر: 85651053
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

۱۲ مدرسه تک‌ دانش‌آموز در خراسان جنوبی فعال است

بیرجند- ایرنا- معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: ۱۲ مدرسه به منظور جلوگیری از بازماندگی تحصیلی در روستاها و مناطق دور دست استان با یک دانش‌آموز فعال و دایر است.

مهدی حسنی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سیر نزولی جمعیت در چند سال اخیر سبب شده تا شاهد کاهش آمار دانش‌آموزان در تمام مقاطع تحصیلی باشیم.

وی اظهار کرد: به منظور برقراری عدالت تحصیلی و جلوگیری از بازماندگی دانش‌آموزان، به‌ویژه در مقطع ابتدایی مدیر آموزگاران برای مدارس دارای یک دانش‌آموز فعال هستند چرا که در مقطع ابتدایی امکان تجمیع دانش‌آموزان به دلیل سختی و طولانی بودن مسیرهای روستایی وجود ندارد.

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی یادآور شد: بیشتر این مدارس در مناطق روستایی و دور افتاده بوده زیرا وجود مدارس تک دانش‌آموز از مهاجرت روستاییان به شهر جلوگیری کرده و امکان تحصیل فرزندان کنار خانواده را فراهم می‌آورد، اما با این حال این مدارس چالش‌هایی را نیز به همراه دارد.

وی با اشاره به اینکه ۸۴ کلاس درس روستایی در استان کمتر از ۱۰ دانش‌آموز دارد عنوان کرد: یکی از نیازهای دانش‌آموزان در حوزه تعلیم و تربیت، پرداختن به فعالیت‌های گروهی و اجتماعی است که در این مدارس امکان آن کمتر وجود داشته و دانش‌آموزان از رویکردهای مشارکتی و گروهی تجربه کمی دارند.

حسنی همچنین گفت: ۲۷۷ مدرسه عشایری در راستای عدالت آموزشی-تربیتی و فراهم کردن دسترسی عادلانه به امکانات تحصیلی برای بیش از ۱۲هزار و ۶۲۷ دانش آموز عشایر فعال است.

وی اظهار کرد: آموزش و پرورش سعی کرده با ایجاد مدارس ویژه عشایر در راستای تحقق عدالت اجتماعی و آموزشی امکانات متناسبی را برای تحصیل این دانش آموزان فراهم کند.

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی با اشاره به اینکه بیش از هشت هزار و ۶۰۰ دانش‌آموز عشایر در مقطع ابتدایی تحصیل می کنند، افزود: یکی از برنامه ریزی‌های اولویت‌دار آموزش و پرورش، شناسایی دانش آموزان بازمانده از تحصیل در مناطق عشایر بوده که هر ساله به طور ویژه و مستمر در دستور کار قرار دارد.

وی با بیان اینکه مدارس ویژه دانش‌آموزان عشایر به سه شکل فعالیت دارند، تصریح کرد: ابتدا برخی از مدارس عشایر همراه با دانش‌آموزان ییلاق و قشلاق می کنند، برخی از مدارس دیگر نیز به صورت مدیر آموزگار فعال هستند و در نهایت یکسری از مدارس به صورت مستقل در مناطق روستایی استقرار دارند.

حسنی یادآور شد: بودجه‌های خاص و ویژه‌ای نیز به منظور توسعه متوازن و تحقق عدالت اجتماعی و آموزشی بین مدارس عشایر توزیع می‌شود تا امکانات مناسبی را در اختیار دانش آموزان قرار دهد و در این راستا امسال نیز برنامه ریزی‌های خوبی به منظور تجهیز و تکمیل مدارس عشایری صورت گرفته است.

خراسان جنوبی استانی مرزی است که ۱۲ شهرستان دارد و حدود ۳۱۰ هزار نفر جمعیت استان روستایی و عشایری هستند که معادل ۴۱ درصد جمعیت کل خراسان جنوبی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha