۳۸ کودک در خراسان جنوبی فرزند خوانده شدند

بیرجند- ایرنا- مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی گفت:۳۸ کودک بی‌سرپرست و بدسرپرست واجد شرایط در استان از ابتدای سال جاری تاکنون به خانواده‌های متقاضی فرزندخواندگی سپرده شدند.

حسن شرفی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: اکنون ۲۱۴ کودک بی سرپرست و بدسرپرست در مراکز شبانه روزی و شیرخوارگاه بهزیستی استان نگهداری می‌شوند که ۱۵ کودک قابل واگذاری بوده و موضوع سرپرستی آنان به خانواده‌های متقاضی درحال پیگیری است.

وی افزود: زوجین بدون فرزند در خراسان جنوبی زمانی که دارای شرایط سنی مناسب هستند برای تحت سرپرستی گرفتن کودک اقدام نمی‌کنند و هنگامی متقاضی می‌شوند که شرایط قانونی لازم برای پذیرش فرزند را به دلیل بالا بودن سن ندارند.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه زوج‌های کمتر از ۴۰ سال می‌توانند برای به سرپرستی گرفتن کودکان شیرخوار مراجعه کنند اظهار کرد: بیشترین متقاضیان فرزندخواندگی در خراسان جنوبی ۴۰ سال به بالا هستند که بر اساس قانون واگذاری فرزندان بی سرپرست این افراد تنها می‌توانند کودکان پنج سال به بالا را به فرزندخواندگی بپذیرند.

وی با اشاره به اینکه براساس قانون، کودک بی سرپرست در هر استان باید به خانواده‌ها متقاضی بومی واگذار شود ادامه داد: تعدادی فرزند بی سرپرست دارای شرایط خاص و نیازمند درمان در مراکز شبانه روزی و شیرخوارگاه بهزیستی استان نگهداری می‌شوند که در مکاتبات با سازمان بهزیستی کشور مجوز واگذاری این کودکان در صورت نبود متقاضی در استان به خانواده‌های متقاضی در سایر استانها صادر شد.

شرفی با اشاره به اینکه خانواده‌های فرزند پذیر در صورت پذیرش این گونه از کودکان می‌توانند بدون نوبت درخواست خود را به سازمان بهزیستی ارائه کنند عنوان کرد: تاکنون سرپرستی پنج کودک بی سرپرست نیازمند درمان به خانواده‌های متقاضی در این استان واگذار شده و از سایر استان‌ها تاکنون برای سرپرستی این فرزندان خانواده ای متقاضی نبوده است.

وی گفت: در فرزندسپاری اولویت‌ها بر مبنای فراهم شدن زمینه بهتر پرورش و بالندگی منظور می‌شود، در مجموع شرایطی باید احراز شود که فرزند در وضعیت مناسب به لحاظ صلاحیت‌های اعتقادی و اخلاقی جایگزین شود.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی بیان کرد: وضعیت سنی زوجین، مدت ازدواج، سابقه ازدواج و روابط زوجین، وضعیت ناباروری، وضعیت سلامت جسمی، تحصیلات، شغل پایدار، درآمد، سوابق و پیشینه اجتماعی فرهنگی زوجین و شرایط سنی کودک مورد درخواست همگی با هدف احراز خیر و صلاح فرزندان بررسی و پیگیری می‌شود.

وی با اشاره به اینکه زن و شوهر بدون فرزند که پنج سال از تاریخ ازدواج آنان گذشته باشد و صاحب فرزند نشده باشند، در اولویت اول پذیرش سرپرستی قرار دارند ادامه داد: همچنین زنان و دختران بدون همسر و زوجین دارای فرزند در اولویت دوم و سوم در واگذاری فرزند قرار دارند.

براساس قانون، فرزندان شیرخوارگاه باید به زوج‌های کمتر از ۴۰ سال، سه تا ۶ سال به افراد ۴۰ تا ۴۵ ساله، ۶ تا ۱۲ سال به افراد ۴۵ تا ۵۰ سال و ۱۲ سال به بالاتر به افراد ۵۰ سال به بالای دارای شرایط پذیرش فرزند خواندگی واگذار شوند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha