به گزارش ایرنا، مجدالدین تاج روز چهارشنبه در آیین پاسداشت ثبت نشان بینالمللی جغرافیایی قلمزنی اصفهان در اتاق بازرگانی این شهر افزود: هنرمندانی که ماندهاند و هنوز با کورسوی امید برای اعتلای فرهنگ و هنر این سرزمین میکوشند، زمزمههایشان فریاد شده است اما هنوز گوش شنوایی برای شکایتهایشان در شرایط بوجود آمده برای تولید و فروش آثارشان نیست.
وی اضافه کرد: هنرمندانی که تاب تحمل چنین شرایطی را نداشتند یا عرصه هنر را ترک کردند و حالا روزی خود را در شغل دیگری بدست میآورند یا با بغض در گلو ، شهر و دیارشان را بدرود گفته و راهی کشورهای همسایه شدند تا آمار صادرات صنایع دستی بویژه قلمزنی کشورهای دیگر را بالا ببرند و رتبههای عالی کسب کنند.
تاج گفت: زمان چندان دیگری برای احیای نفسهای به شماره افتاده هنر اصفهان باقی نمانده و حالِ هنرمندان صنایع دستی این دیار با وجود تمام پتانسیلهای موجود در منطقه برای رسیدن به درآمد پایدار خوب نیست.
وی افزود: پنبهها را از گوش بیرون بیاورید و با چشمانی گشوده و دلهایی متحد برای اعتلای فرهنگ و هنر این سرزمین، نه با حرف، بلکه با عمل گام بردارید.
تاج ادامه داد: از اینکه شِکوههای هنرمندان را از زبان نماینده صنف خود شنیدید، خوشحال باشید که اگر دغدغه عشق به میهن و میراث ماندگار نبود، هرگز چنین واژههایی از دل بر زبان جاری نمیشد.
رئیس اتحادیه صنف صنایع دستی اصفهان گفت: اعتبار دادن به بخش خصوصی و تشکلهای مردمنهاد صنفی هنرمندان بعنوان بازوی مشورتی دولتمردان، در گرو تامین مواد اولیه همچون مس با حذف ارزش افزوده برای کاهش قیمت تمامشده محصول است.
وی افزود: نگاه فرهنگی و نه تجاری به صنف هنرمندان صنایع دستی توسط سازمان امور مالیاتی اصفهان در جهت کاهش مالیاتهای کمرشکن در شرایط رکود اقتصادی، تخصیص بودجه تبلیغات توسط استان برای معرفی هرچه بهتر صنایع دستی در کشورهای هدف از جمله درخواستهای هنرمندان صنایع دستی از مسوولان است.
وی استفاده از پتانسیل شهرهای خواهرخوانده و خلاق توسط شهرداری برای حضور هنرمندان در نمایشگاهها، تسهیل صادرات و استفاده از ظرفیت کشورهای همسایه و برگشت مشوق های صادراتی برای صادرکنندگان، تخصیص بودجه برای برطرفکردن ضعف در بستهبندی در راستای حضور موثر در حوزههای جهانی، در اختیار گذاشتن «تالار تیموری» بعنوان موزه هنرهای سنتی معاصر برای نمایشگذاشتن آثار فاخر هنرمندان صنایع دستی و همچنین ثبت جهانی رشتههای دارای نشان جغرافیایی ملی را از دیگر درخواستهای صنف هنرمندان صنایع دستی اصفهان برشمرد.
به گزارش ایرنا، قلمزنی یکی از زیباترین و قدیمیترین رشتههای صنایع دستی ایران است که در اصفهان بعنوان مرکز اصلی آن با شیوههای خاص خود جلوهگری میکند؛ این هنر با دقت و ظرافت در خلق آثار بینظیر بر روی فلزات، تاریخچهای دیرینه دارد که به دوران باستان بازمیگردد، حال با ثبت جهانی این هنر، اصفهان میتواند بعنوان نگین صنایع دستی ایران، آثار چشمنوازش را به دنیا معرفی کند.
ثبت جهانی قلمزنی به نام اصفهان از ادعاهای کشورهای دیگر در این زمینه جلوگیری خواهد کرد، کشورهایی مانند اندونزی و هند نیز مدعی هنر قلمزنی هستند و کشور ما با این ثبت میتواند از حقوق خود دفاع کند.
تاکنون ۲۰ رشته صنایع دستی اصفهان ثبت جغرافیایی و ملی شده که از این میان چهار رشته میناکاری، قلمکاری، کاشی هفترنگ و قلمزنی نشان بینالمللی جغرافیایی دریافت کرده و به ثبت جهانی رسیده است.
۶۰۲ رشته صنایع دستی در دنیا شناسایی شده که ۲۹۹ مورد مربوط به ایران و از این تعداد ۲۰۰ رسته متعلق به استان تاریخی و هنرپرور اصفهان است.
نظر شما