حمیدرضا رضایی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: عنوان این برنامه مدیریت بازار زعفران ۱۴۰۳ از طریق ابزارهای مالی بازار سرمایه یا همان بورس است.
وی گفت: بر این اساس ابتدا به ساکن لازم است کشاورزان با مراجعه به ۲ دفتر کارگزاری بورس آگاه واقع در خیابان کاشانی ۱۲ و اریبهشت ایرانیان واقع در چهارراه بازار روز خیابان شورا مجتمع کوروش و یا به هر طریقی که صلاح میدانند کد بورسی دریافت کنند.
وی گفت: زعفرانکاران این شهرستان و حتی دیگر شهرستانهای استان یعنی مشهد، نیشابور، تربتجام، زاوه، که تمایل به تحویل زعفران نگین بورسی خود به همین پنج مرکز را دارند، میتوانند به مدیریت جهاد کشاورزی یا دفاتر مراکز جهاد کشاورزی منطقه خود مراجعه و از آنها معرفینامه دریافت و سپس برای تحویل زعفران خویش به ادارههای تعاون روستایی شهرستانهای ذکرشده مراجعه کنند.
رضایی با بیان اینکه مبنای کار جهاد کشاورزی و تعاون روستایی، زعفران از نوع "نگین بورسی" است، افزود: کشاورزان میتوانند با مراجعه به تعاون روستایی زعفران تولیدی خود را به کارشناسان مستقر در محلهای تعیین شده، تحویل دهند.
وی گفت: بعد تایید اولیه و ظاهری توسط این کارشناسان و خبره محلی، زعفران در بستههای چهارکیلوگرمی، پلمپ و از هر نمونه یک بسته سه گرمی برای بررسی بیشتر آزمایشگاهی، به مشهد ارسال خواهد شد.
رضایی اضافه کرد: بعد تایید نهایی از سوی آزمایشگاه بورس، مشخصات زعفران کشاورزان در سامانه ساتراپ به طور قطعی ثبت و رسید آن را تحویل کشاورز خواهد شد.
وی تصریح کرد: بعد چند روز کاری، این نمونه در نماد بورسی جای میگیرد و از آن مرحله کشاورز در خصوص چگونگی معامله زعفران خود در بورس، مخیر خواهد بود.
رضایی اضافه کرد: چنانچه مالک زعفران تمایل به نگهداری و فروش محصول خود در زمان رونق بازار را داشتهباشد، باید به ازای هر کیلوگرم زعفران در ماه، مبلغ ۲ میلیون و ۶۴۰ هزار ریال ، بابت هزینه نگهداری در انبار بورس کالا، بپردازد.
وی گفت: این طرح از ۱۲ آبان امسال آغاز و سقف زمانی اجرای آن در حال حاضر نامحدود است و تصمیم جدید از مقامات کشوری اعلام خواهد شد.
صندوق زعفران در بورس از جمله صندوقهای سرمایه گذاری مبتنی بر کالاهای کشاورزی است که دارایی پایه آن گواهی سپرده کالایی زعفران است. گواهی سپرده کالایی، اوراق بهاداری است که نشاندهنده مالکیت دارنده آن در مقدار مشخصی از کالاست.
به عنوان مثال، اگر فردی ۵۰۰ گواهی سپرده کالایی زعفران داشته باشد، بدین معنی است که ۵۰۰ گرم زعفران خریداری کرده است و میتواند آن را به شکل فیزیکی از انبارهای بورس کالا تحویل بگیرد یا صرفا با خرید و فروشهای مکرر، از نوسانات قیمت آن بازدهی به دست بیاورد.
به گزارش ایرنا، در منطقه تربتحیدریه بالغ بر ۳۰ هزار هکتار مزارع زیر کشت زعفران است به نحوی که بیش از ۳۴ درصد از سطح زیرکشت زعفران خراسان رضوی به اختصاص دارد.
یکی از شاخصترین محصولات تربتحیدریه که در ایران و جهان رتبه نخست را به خود اختصاص دادهاست، زعفران بوده که میانگین تولید چهار کیلوگرم در هکتار و با تولید سالانه ۱۲۰ تن است.
در سطح استان ۱۱۷ هزار خانوار به کشت زعفران مشغول هستند که از این میزان بین ۱۴ تا ۱۵ هزار خانوار به زعفرانکاران تربتحیدریه اختصاص دارد.
اکنون به ازای هر هکتار زمین زعفران، ۲۱۸ نفر شغل ایجاد میکند که در کل ۷۰ هزار نفر اشتغال مستقیم و ۲ تا سه برابر این رقم، اشتغال غیرمستقیم به دست میآید.
فصل برداشت به ترتیب در سه اقلیم سرد (جلگه رُخ)، معتدل (مرکزی و زاوه) و گرم (مهولات) از ۱۵ مهر آغاز و تا اواخر آبان ادامه دارد.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه با مزیتهای مختلف در حوزه کشاورزی، معدن، صنعت و تجارت در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
نظر شما