به گزارش خبرنگار ایرنا، سید عباس صالحی روز پنجشنبه در همایش بینالمللی حضرت جعفر بن ابیطالب(ع) در مجتمع امام خمینی(ره) قم اظهار داشت: برای این که نتایج همایشهای علمی در دایره نخبگان باقی نماند ظرفیتی عظیمی در حوزه علمیه قم وجود دارد و استاندار قم نیز ۲ روز در هفته را برای مسایل فرهنگی و اجتماعی قم گذاشتهاست.
وی در ادامه به موضوع هجرت گروهی از مسلمانان به فرماندهی حضرت جعفر بن ابیطالب(ع) به حبشه اشاره کرد و اظهار داشت: هجرت به حبشه ۱۵ سال از زندگی آن حضرت را در بر میگیرد و این هجرت سهم بسیار بزرگی در تمدن و جامعه سازی اسلامی داشت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: هجرت به حبشه برای صیانت از ایمان مسلمانان اتفاق افتاد تا کسانی که در برابر فشارها تاب نیاورند، ایمانشان حفظ شود.
وی اظهار کرد: حبشه کشور وسیعی بود و پادشاه آن نیز روش و منش عدالت داشت و مهاجرت به آنجا سبب شد مسلمانان ادامه معیشت و حیات مادی خود را پیدا کنند و حبشه فضای گستردهای بود که امکان تحرک برای جامعه مهاجر بوجود میآورد.
صالحی گفت: حضرت جعفر بن ابیطالب(ع) دومین مرد مسلمان بود و عمق فضایل اخلاقی را در وجود ایشان بود.
وی افزود: پیامبر اسلام(ص) برای تربیت و مدیریت جامعه مهاجر به حبشه فردی را سرپرست کرد که در طول عمرش پا کج نگذاشته بود.
وی ادامه داد: نقش جعفر بن ابیطالب(ع) نقش یک فرمانده عرصه بین الملل است و چیزهایی که تاریخ از خصلتهای او میگوید حرفهای درست تاریخ است ، ذکاوت و زیرکی در شخصیت آن حضرت نمایان بود.
صالحی با اشاره به رهاورد هجرت حضرت جعفر بن ابیطالب(ع) به حبشه گفت: این هجرت مخفیانه و قریش مترصد این بود که مسلمانان حرفشان خارج از مکه شنیده نشود.
وی ادامه داد: آن حضرت صفات پیامبراکرم (ص) را به خوبی در برابر دیگران عنوان و فطرت انسانیشان را درگیر میکرد.
صالحی با اشاره به رهاورد فرماندهی جعفر بن ابی طالب (ع) برای مسلمانان در سفر به حبشه گفت: مسلمانان همراه ایشان برخی ۶ ماه یا یکسال بود که مسلمان شده بودند و این که در جامعه بزرگی بروند و صیانت اسلامی خود را حفظ کنند کار بسیار سختی بود.
وی با اشاره به این که مهاجرت به حبشه فرصت سازی برای اسلام در قاره آفریقا بود، گفت: کارنامه حضرت جعفرابن ابی طالب(ع) نشان داد فرد دقیقی را پیامبراکرم(ص) انتخاب کرد و رهاوردهای اساسی در این زمینه پیدا شد.
نظر شما