دستیابی به دانش مایع سازی گاز توسط یک شرکت دانش بنیان ایرانی

کیش- ایرنا- تنها شرکت دانش بنیان ایران در زمینه تولید گاز مایع طبیعی (LNG) اولین پروژه مینی ال ان جی کشور استارت زده است که در کمتر از یک سال دیگر به بهره برداری خواهد رسید.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا در نشست ناترازی انرژی و فرصت‌های سرمایه گذاری که با حضور جمعی از مدیران دولتی برگزار شد با اعلام اینکه این شرکت با بهره مندی از متخصصان داخلی توانسته به ۸۵ درصد داخلی سازی با هدف تامین سوخت مصارف عمده کیش دست یابد،‌ از حمایت‌های دولت در بهره برداری از این طرح‌ها و بومی سازی تکنولوژی قدردانی شد.

مهام مومنی مدیرعامل شرکت ایپک با بیان اینکه در فشرده‌سازی گاز حجم آن را تا ۶۰۰ برابر کاهش دادیم‌، گفت: با استفاده از این روش می‌توان در زمان اوج مصرف ذخایر گاز مناسب برای صنایع فراهم باشد.

وی با اشاره به برنامه ریزی گسترده امریکا و استرالیا در توسعه این صنعت و پیشتازی در این عرصه،‌ بیان کرد: پنج سال پیش وقتی این طرح استارت خورد،‌ کمتر کسی به موفقیت آن باور داشت؛ خوشبختانه ذخیره‌سازی انرژی از طریق LNG امروز به یکی از مباحث اساسی کشور تبدیل شده و خوشبختانه بخش حاکمیتی نیز به اهمیت آن پی برده است.

مومنی با اعلام اینکه این شرکت حدود یک دهه در زمینه جمع آوری گاز مشعل فعالیت می‌کند و در حال دستیابی به جمع آوری روزانه ۶۰ میلیون فوت معکب گاز است،‌ افزود: در تلاشیم تا با بهره مندی از ظرفیت‌های موجود،‌ ایران را به یکی از کشورهای پیشتاز این عرصه تبدیل کنیم.

وی با تاکید بر ضرورت سرمایه گذاری در این حوزه،‌ اظهار کرد: به دولت چهاردهم در حمایت‌های مالی قانونی و ایجاد بسترهای مالی لازم امیدواریم و تمامی تلاش خود را برای توسعه این صنعت به کار خواهیم گرفت.

وی ادامه داد: ساختارهای مالی برای تکمیل کسب‌وکارها و بازگشت سرمایه در حال شکل‌گیری است و امیدواریم با همکاری بازار سرمایه، شاهد رشد بیشتر این حوزه در کشور باشیم؛‌ بانک‌ها و نهادهای مالی باید انعطاف‌پذیری بیشتری نشان دهند و دولت با روش‌های حمایتی، سرمایه‌گذاری‌ها را تسهیل کند.

رییس هیات مدیره این شرکت یکی از مشکل اصلی کشور را اتلاف‌های سنگین انرژی توصیف کرد و گفت: با نوآوری و ابتکار می‌توان این مشکل را به سادگی حل کرد؛‌ اما متاسفانه ما دچار یک مسمومیت در حوزه تکنولوژی شدیم چرا که سطح تکنولوژی ما با سایر شاخص‌های توسعه همخوانی ندارد.

صادرات گاز مایع به ارمنستان توسط یک شرکت دانش بنیان کلید می‌خورد

ظرفیت مرزی آذربایجان‌غربی فرصتی کم نظیر برای صادرات گاز مایع

جواد کرمی معاون اقتصادی استاندار آذربایجان‌غربی در این نشست با اشاره به سرمایه گذاری این شرکت دانش بنیان در شمال غربی‌ترین استان کشور،‌ گفت: تولید گاز مایع در آذربایجان‌غربی و صادرات آن به کشورهای همسایه نه تنها مثبت شدن تراز مالی نقش آفرینی می‌کند بلکه هزینه‌های صادراتی را نیز به شدت کاهش خواهد داد.

وی ادامه داد: با توجه به سردسیری استان آذربایجان‌غربی‌، سرمایه گذاری برای تولید گاز مایع می‌تواند برای استفاده واحدهای تولیدی می‌تواند جذابیت داشته باشد.

معاون اقتصادی استاندار آذربایجان‌غربی در حاشیه نمایشگاه کیش اینوکس رایزنی‌های خوبی برای افزایش سرمایه گذاری تولید گاز مایع در استان انجام شد که به محض بازگشت آغاز این روند در دستور کار قرار خواهد گرفت.

شرایط برای سرمایه گذاری در حوزه انرژی‌های تجدید پذیر کاملا مساعد است

محمد صادق قاضی زاده عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه شرایط طلایی برای سرمایه گذاری در تولید انرژی‌های خورشیدی در کشور وجود دارد، گفت:‌ امروز شرایط برای بخش خصوصی جهت سرمایه گذاری در حوزه انرژی‌های تجدید پذیر به ویژه انرژی خورشیدی کاملا فراهم است.

وی ادامه داد: ورود تخصصی بخش خصوصی به این حوزه و توسعه آن، می‌تواند پایانی بر ناترازی انرژی در کشور باشد.

قاضی زاده با اشاره به طرح‌های حمایتی وزارت نیرو از بخش خصوصی در حوزه انرژی‌های تجدید پذیر بیان کرد: این حمایت‌ها باعث شده تا بخش خصوصی در کوتاه‌مدت و با هزینه‌های کمتر، پروژه‌های انرژی خورشیدی را راه‌اندازی کند.

وی این فرصت را یک موقعیت استثنایی برای اقتصاد کشور دانست که اگر به درستی از آن بهره‌برداری شود، می‌تواند در حل بحران انرژی کشور مؤثر واقع شود.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه ناترازی برق و گاز در کشور باعث کاهش بهره‌وری شده است، اضافه کرد: در بخش‌هایی که خصوصی‌سازی شده، هنوز ساختار اقتصادی به شدت تحت کنترل دولت قرار دارد و این موجب عدم کارآیی در تامین انرژی مورد نیاز کشور شده است.

وی ادامه داد: ناترازی برق و گاز تنها به مشکلات ساختاری مربوط نمی‌شود، بلکه این مشکل ناشی از سرمایه‌گذاری نکردن مناسب در زیرساخت‌ها است که در نهایت باعث کاهش ظرفیت‌ها و بحران انرژی می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha