به گزارش ایرنا، نادر یاراحمدی روز پنجشنبه در سفر به تایباد و بازدید از گذرگاه رسمی دوغارون در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یکی از مهم ترین برنامه ها و سیاست های وزارت کشور برگشت اتباع غیرمجاز به کشورشان بوده که در سال جاری اقدامات خوبی در این ارتباط به ثمر نشسته است.
وی اظهار کرد: همچنین در این راستا ساماندهی اتباع افغانستانی مجاز نیز یکی از مهم ترین اولویت های وزارت کشور است.
رییس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور ادامه داد: آن گروه از اتباع افغانستانی که به صورت قانونی وارد کشور شده اند، دولت جمهوری اسلامی ایران به عنوان میزبان همچون گذشته به آنان خدمات شایانی ارایه می دهد، اما حضور اتباع افغانستانی غیرمجاز در کشور غیرقانونی بوده و باید به افغانستان برگردند.
وی گفت: مرز دوغارون مهم ترین معبر راهبردی شرق کشور است، بیشترین شمار اتباع غیرمجاز از این مرز بعد از طی کردن مراحل قانونی به کشورشان بازگشت داده می شوند.
یاراحمدی بیان کرد: با شناسایی مشکلات و موانع پیش رو در حوزه اتباع می توان خدمات مطلوبی برای مردم کشور همسایه افغانستان پیش بینی کرد.
وی ادامه داد: وزارت کشور از همه دستگاه های متولی در برنامه های پیش بینی شده حوزه اتباع حمایت می کند و همچنان در راستای کمک های بشردوستانه، خدمات جمهوری اسلامی ایران به اتباع مجاز افغانستانی به عنوان یک مهمان در کشورمان ادامه دارد.
بازگشت روزانه سه هزار اتباع غیر مجاز به افغانستان از مرز دوغارون
مدیر کل اتباع و مهاجران خارجی استانداری خراسان رضوی نیز گفت: گذرگاه بین المللی دوغارون، مهمترین دروازه خروج اتباع افغانستانی به کشورشان است.
حسین شرافتی راد افزود: در حال حاضر روزانه افزون بر سه هزار نفر اتباع غیر مجاز دستگیر شده از سوی دستگاه های متولی در سراسر کشور از دوغارون به کشورشان بازگشت داده می شوند.
مدیر کل اتباع و مهاجران خارجی استانداری خراسان رضوی ادامه داد: امکانات و زیرساخت های لازم در حوزه اتباع افغانستانی مجاز و غیرمجاز تاحدودی در دوغارون فراهم شده که افزایش سطح خدمات در نظر گرفته شده نگاه ویژه مسوولان کشوری را می طلبد.
وی با اشاره به اینکه شناسایی اتباع خارجی غیرمجاز در سراسر کشور و برگشت آنان به کشورشان تا پایان امسال یکی از مهم ترین برنامه های اولویت دار وزارت کشور است، بیان کرد: در راستای برخورد با حضور غیر قانونی اتباع افغانستانی مسیر برگشت اتباع غیرمجاز افغانستانی از ۱۱ استان کشور به افغانستان از طریق مرز راهبردی دوغارون انجام می شود.
فرماندار تایباد نیز گفت: سالانه افزون بر یک میلیون نفر مسافر به صورت قانونی از طریق مرز دوغارون وارد ۲ کشور ایران و افغانستان می شوند که این نشان از امنیت و جایگاه این مرز رسمی دارد.
مهدی شیردل افزود: اقتدار و صلابت همه نیروهای مسلح در مرزهای شرقی کشور امنیت پایدار را در مرزهای مشترک ایران و افغانستان برقرار کرده است.
وی ادامه داد: ساخت اردوگاه مهاجران افغانستانی با هدف ساماندهی اتباع این کشور در خطه مرزی تایباد نیاز به نگاه ویژه مسوولان کشوری دارد که در این ارتباط همه دستگاه های متولی استانی و شهرستانی پای کار هستند.
وی بیان کرد: راه اندازی اردوگاه اتباع افغانستانی غیرمجاز در این مرز رسمی نقش زیادی در ساماندهی آن ها دارد.
بر اساس اعلام اداره کل اتباع و مهاجران خارجی خراسان رضوی، مشهد بعد از تهران دارای بیشترین شمار مهاجران خارجی است که نزدیک به ۴۰۰ هزار نفر آنان دارای مدارک شناسایی و اقامت شامل کارت آمایش، گذرنامه، گذرنامه خانواری و برگه سرشماری هستند که مشخصات آنها در سامانه «سیام» وزارت کشور ثبت شده است و به عنوان اتباع قانونی در مشهد اقامت دارند.
تایباد در فاصله ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرق مشهد قرار دارد.
نظر شما