سایه اتهام ترامپ به دولت استارمر بر روابط انگلیس و آمریکا/دست رد لندن به میانجیگری «فاراژ»

لندن – ایرنا – دولت حزب کارگر انگلیس به رهبری «کی‌یر استارمر» که از سوی «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده به دخالت در انتخابات اخیر آمریکا متهم است، پیشنهاد «نایجل فاراژ» رهبر حزب دست‌راستی «اصلاح» انگلیس برای ترمیم روابط لندن با مستاجر جدید کاخ‌سفید را رد کرد.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، «پت مک‌فدن» عضو ارشد کابینه انگلیس که مسئولیت به اصطلاح «صدراعظم دوک‌نشین لنکستر» را برعهده دارد، امروز به شبکه رادیویی تایمز لندن گفت که این کشور در روابط با آمریکا به میانجی نیاز ندارد. وی افزود: ما روابط خودمان را با آمریکا خواهیم داشت.

فاراژ که از قدیم با ترامپ رفیق است، در یادداشتی برای روزنامه دیلی‌تلگراف نوشته است: «اگر بتوانم به هر طریقی برای پر کردن شکافی که بین دولت استارمر و ترامپ وجود دارد مفید باشم، خوشحال خواهم شد که در این زمینه کمک کنم.» وی افزود: «من ممکن است تقریباً با هیچ یک از اهداف استارمر و کابینه‌اش موافق نباشم، اما به چیزی به نام منافع ملی اعتقاد دارم.»

فاراژ در انتخابات سال ۲۰۱۶ آمریکا هم که ترامپ پیروز شد، پیشنهاد مشابهی را به دولت محافظه‌کار «ترزا می» مطرح و برای اعزام به سفارت آمریکا اعلام آمادگی کرد. نخست وزیر وقت انگلیس این پیشنهاد را رد کرد و هرگز فاراژ را در حوزه روابط با ایالات متحده دخالت نداد.

ترامپ اما این بار دولت حزب کارگر انگلیس را به دخالت در انتخابات آمریکا متهم کرده است. او مدعیست که مقام‌های دولت انگلیس در جریان سفر به ایالات متحده، به کامالا هریس نامزد دموکرات‌ها برای پیروزی در انتخابات مشاوره داده‌اند.

استارمر همان زمان ادعا کرد که رابطه خوبی با ترامپ دارد و کشورش با هر کسی که در انتخابات آمریکا پیروز شود همکاری خواهد کرد. نخست وزیر انگلیس همچنین صبح دیروز (چهارشنبه) که پیروزی ترامپ در انتخابات محرز شد، با انتشار بیانیه‌ای آمادگی لندن را برای همکاری با رئیس جمهوری منتخب اعلام کرد. استارمر افزود: ما به عنوان نزدیک‌ترین متحد، شانه به شانه در دفاع از ارزش های مشترک خود یعنی آزادی، دموکراسی و سرمایه گذاری ایستاده‌ایم. تردید ندارم که روابط ویژه بریتانیا و ایالات متحده در سال‌های آینده در هر دو سوی اقیانوس اطلس پیشرفت خواهد کرد.

با این حال سابقه مخالفت قریب به اتفاق نمایندگان حزب کارگر با ترامپ در دوره نخست ریاست جمهوری وی در آمریکا، بر کسی پوشیده نیست. «دیوید لمی» که از تیرماه گذشته سکان وزارت امور خارجه انگلیس را برعهده گرفته است، ترامپ را یک «انگل جامعه» توصیف کرده و گفته بود که او یک تهدید جدی برای نظام بین‌المللی است.

«املی ثورنبری» رئیس کمیته پارلمانی امور خارجی و از دیگر از اعضای ارشد حزب کارگر نیز که رئیس جمهوری سابق آمریکا را یک «غارتگر جنسی نژادپرست» خوانده بود، روز گذشته (چهارشنبه) در گفت‌وگو با شبکه رادیویی بی‌بی‌سی ۴ انگلیس بیان داشت: ترامپ همین است، اما اکنون رئیس جمهور ایالات متحده شده و باید با او کار کنیم.

نخست وزیر انگلیس در جلسه روز گذشته مجلس عوام، حاضر به عذرخواهی و عقب‌نشینی از مواضع اعضای این حزب علیه ترامپ نشد، اما گفت: ما در جهانی زندگی می‌کنیم که اوضاع در مقایسه با دهه‌های گذشته بسیار تغییر کرده و این بسیار مهم است که ما یک رابطه بسیاری قوی با آمریکا داشته باشیم. بنابراین ما به همکاری با دولت آمریکا در حوزه‌های امنیت، اقتصاد و مناقشات بین‌المللی ادامه می‌دهیم.

وی همچنین شب گذشته در تماس تلفنی با رئیس جمهوری منتخب آمریکا تلاش کرد تا دستکم ظاهر روابط دو دو طرف را حفظ و فشارها از سوی احزاب سیاسی مخالف در داخل را کاهش دهد. بااین حال کارشناسان معتقدند که مناسبات انگلیس و آمریکا طی چهار سال آینده از ظرفیت آنچه «رابطه ویژه» نامیده می‌شود، بهره چندانی نخواهد برد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha