به گزارش ایرنا، ۱۷ آبان به مناسب عبور کاروان امام رضا (ع) از ابرکوه در مسیر خراسان، روز ابرکوه نامگذاری شده که به همین مناسبت با برگزاری آیین جشن، عاشقان خورشید هشتم امامت با چاووش خوانی، ورود نمادین کاروان رضوی را گرامی داشتند.
همزمان با یک هزار و دویست و هشتمین سالروز ورود امام هشتم شیعیان (ع) در سفر از مدینه تا مرو و گذر از ابرکوه، کاروانی نمادینی از میدان امام حسین (ع) این شهر حرکت و پس از عبور از خیابان و گذرهای بافت قدیم وارد مسجد بیرون محل بیتوته آن امام رئوف شدند.
امام جمعه ابرکوه در اجتماع باشکوه مردم این شهرستان که در محل منزلگاه امام رضا (ع) "مسجد بیرون " برگزار شد با تبریک سالروز ولادت باسعادت حضرت زینب (س) گفت: گرامیداشت آیین نمادین سالروز ورود با خیر و برکت امام رضا (ع) به ابرکوه تکریم و تجلیل از ولایت است .
حجت الاسلام تقی فتاحی با قدردانی از حضور مردم و مسئولان در استقبال نمادین از امام رضا (ع) افزود: محبت و مودت به دین (ع) بسیار ارزشمند و تعظیم شعائر الهی است.
وی در حاشیه این مراسم به خبرنگار ایرنا گفت: ۱۷ آبان سال ۱۹۵ هجری شمسی برابر با ربیع الاول سال ۲۰۱ هجری قمری سالروز ورود امام رضا(ع) به ابرکوه مایه مباهات تاریخ شهرستان است .
" فتاحی" افزود: ۱۷ آبان سالروز ورود با خیرو برکت امام هشتم (ع) به این شهر به عنوان منزلگاه آن حضرت برای این شهرستان بسی افتخار است.
هیات مکتب الرضا (ع) ابرکوه و بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی در گزارشی ۱۷ آبان سال ۱۹۵ هجری شمسی را زمان تبرک این شهر به قدوم امام رضا (ع) اعلام کردهاند.
مردم ابرکوه برای بیست و یکمین سال پیاپی در آیین با شکوهی خاطره استقبال سالروز ورود علی ابن موسی الرضا(ع) را به صورت نمادین گرامی داشتند .
ابرکوه با ۴۰۰ اثر تاریخی که ۱۴۸ اثر آن در فهرست آثار ملی ثبت شده یکی از قدیمیترین شهرهای ایران و جزو ۱۴ شهر نمونه گردشگری است.
"مسجد بیرون ابرکوه"، منزلگاه علی بن موسی الرضا (ع) یکی از مساجد تاریخی ابرکوه است که در مسیر حرکت امام رضا (ع) از مدینه به مرو (مشهد مقدس) در ۱۷ آبان ماه سال ۱۹۵ هجری شمسی برابر با هشتم ربیع الاخر سال ۲۰۱ هجری قمری بنا شده است و این مکان در تاریخ ۱۷ آذر ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۱۷۰ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
مرکز شهرستان ۶۰ هزار نفری ابرکوه در۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.
نظر شما