۹۵۰ تُن عسل در تکاب تولید و روانه بازار شد

مهاباد- ایرنا- مدیر جهادکشاورزی تکاب با اشاره به مرغوبیت قابل توجه عسل تولیدی این شهرستان به علت وجود مراتع مرغوب گفت: زنبورداران این شهرستان امسال ۹۵۰ تُن از این محصول را تولید و روانه بازار مصرف کردند.

منصور رضایی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اکنون در این شهرستان ۶۳ هزار کلُنی زنبور عسل وجود دارد و بیش از ۴۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در زمینه پرورش زنبور عسل فعالیت می کنند.

وی اضافه کرد: عسل طبیعی تکاب در بین خریداران و مصرف کنندگان این محصول از شهرت خاصی برخوردار است و پنج مرکز بسته‌بندی عسل در این شهرستان فعالیت می کنند.

مدیر جهادکشاورزی تکاب با اشاره به اقدامات این اداره در زمینه توسعه زنبورستان های این شهرستان گفت: امسال سه دوره مهارتی پرورش زنبور عسل با همکاری تعاونی زنبورداران در تکاب برگزار و ۱۲۵ مجوز استقرار در مناطق ییلاقی و ۱۰۰ مجوز کوچ به مناطق گرمسیری در فصل زمستان صادر شده است.

وی اظهار کرد: در راستای افزایش راندمان تولید عسل، افزایش درآمد زنبورداران و اصلاح ژنوتیپ کُلنی‌های زنبور عسل با همکاری بخش خصوصی موافقت اولیه راه اندازی ایستگاه پرورش ملکه زنبور عسل در این شهرستان انجام و در آستانه دریافت مجوز است.

رضایی گفت: شهرستان تکاب به دلیل وجود مراتع غنی و تنوع گیاهی فراوان و شهدخیز و همچنین شرایط اقلیمی و آب و هوایی یکی از مستعدترین مناطق برای پرورش زنبور عسل و تولید عسل مرغوب در شمال کشور محسوب می شود.

وی افزود: پرورش زنبور عسل از نظر محیط زیستی و کشاورزی نیز می تواند برای مزارع و مراتع مفید باشد و با کمک به گردافشانی درختان و گیاهان باعث تولید محصولات با کیفیت بذر مرغوب و بقای و حفظ پوشش گیاهی مراتع می شود.

تکاب ۲۲۰ هزار هکتار مساحت در منطقه‌ای کوهستانی واقع شده است و ۱۶۰ هزار هکتار از مساحت این شهرستان را اراضی ملی و منابع طبیعی تشکیل می‌دهد که مراتع این شهرستان جزو مرغوب‌ترین و باکیفیت ترین مراتع و منابع طبیعی کشور به‌شمار می‌رود که پوشش گیاهی خاص و منحصربه‌فردی دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha