به گزارش ایرنا از روابط عمومی جشنواره تئاتر استان تهران، طاهره تبیرئی اعلام کرد: فرهاد قائمیان (بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون)، محمد لارتی (کارگردان)، خیام وقار کاشانی(نویسنده و کارگردان)، سعید نجفیان (کارگردان) و حمید ساروخانی (رئیس اداره هنرهای نمایشی بنیاد شهید و امور ایثارگران) اعضای هیات داوران بخش «ایثار» بیست و نهمین جشنواره تئاتر تهران را تشکیل میدهند.»
او افزود: اجراهای بخش ایثار این جشنواره، از شنبه ۱۹ آبان تا سهشنبه ۲۲ آبان در حوزه هنری انجام میشود و داوران در تماشاخانههای مهر و ماه به تماشا و داوری آثار این بخش میپردازند.
تبیرئی با اعلام اینکه بخش ایثار به عنوان یک بخش مستقل در بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران برگزار میشود، توضیح داد: ۷ نمایش در این بخش به رقابت میپردازند و آثار برگزیده بخش ایثار به جشنواره سراسری ایثار معرفی میشوند و یک اثر هم از این بخش به جشنواره بینالمللی فجر معرفی خواهد شد.
او گفت: همچنین در این رویداد ۴ نمایش در بخش خیابانی، یک اثر در بخش لبخند، یک اثر در بخش مسابقه با موضوع ایثار با حمایت معاونت فرهنگی بنیاد شهید وامور ایثارگران استان تهران حضور دارند.
معاون هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستانهای استان تهران در پایان گفت: امیدوارم که این جشنواره با آثار فاخر و تلاشهای هنرمندان گرانقدر، در جهت تقویت روحیه همبستگی و ایثار در جامعه مؤثر واقع شود و بستری باشد برای تجلیل از ایثارگران این سرزمین، که بزرگترین الگوهای استقامت و انسانیت هستند.
بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران در بخشهای ایثار، نهال، لبخند، کودک و نوجوان، تئاتر خیابانی، نمایشنامهنویسی و میهمان؛ از ۱۶ تا ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۳ در مجموعه پردیس تئاتر تهران، مجموعه تئاتر محراب و مجموعه سالنهای حوزه هنری در حال برگزاری است.
آغاز میزبانی تئاترشهر از نمایش «کمی شبیه تئاتر»
نمایش «کمی شبیه تئاتر» شب گذشته، جمعه، هجده آبانماه به تهیه کنندگی، نویسندگی و کارگردانی میثم زندی، با حضور هنرمندان و مدیران فرهنگی و هنری و دانشگاهی و استقبال خوب مخاطبان در سالن قشقایی مجموعه تئاترشهر آغاز و افتتاح شد، که در این بین میتوان به حجتاله ایوبی، سیدحسن امین، جهانگیر کوثری، آتش تقی پور، ارمغان بهداروند، حسین مسافر آستانه، کاظم نظری و جمعی از هنرمندان رشتههای مختلف هنری و مدیران فرهنگی اشاره کرد.
این نمایش که به مدت ۲۰شب و در ساعت ۲۰:۰۰ میزبان مخاطبان خواهد بود، بازیگرانی همچون؛ فاطمه زندی و داریوش رشادت ایفای نقش میکنند.
در خلاصه این نمایش آمده است: «دختر: تو اجرای این نمایش، تلفن همراه خودتونو خاموش نکنید و فقط سایلنت کنین. شما میتونید بدون اینکه همراهان و تماشاگران دیگه رو اذیت کنید به پیام هاتون جواب بدین./ پسر: اگه خوردنی و نوشیدنی هم به همراه دارید می تونید استفاده کنید، مشکلی نیست به ما هم تعارف کنین، به شخصه توی اجرا، همیشه گرسنمه./ دختر: در طول نمایش، اگه خواستید برای کار ضروری از سالن خارج بشید، هیچ ایرادی نداره. البته برگشتن شما به سالن هم هیچ ایرادی نداره، فقط یادتون باشه باعث ناراحتی مخاطبا نشین./ پسر: مشارکت و تعامل شما در اجرای این نمایش خیلی اهمیت داره./ دختر: برخی از اپیزودها با همراهی و بازی شما تماشاگرای عزیز اجرا میشه. امیدواریم با کمک همدیگه اجرای خوبی داشته باشیم».
مدت زمان این نمایش ۶۵دقیقه است و به دلیل تعاملی بودن این نمایش، ممکن است ۱۵ دقیقه در مدت زمان اجرا، نوسان وجود داشته باشد. سایر عوامل نمایش: مجری طرح: بهزاد جاودانفر، دستیار اول کارگردان و طراح گرافیک: الهام نوری، دستیار دوم کارگردان، برنامه ریز: آیدا عارفی، مدیر تولید: غزال فرشیدفر، طراح صحنه: محسن اردشیر، طراح نور: رضا خضرایی، طراح صدا: مهدی مقدم، طراح لباس: زهرا کریمی، متصدی نور و صدا: شاهد شاهبهرامی، گروه سمعی و بصری: اردلان ملکزاده، محمدمتین مستدام، ثنا حمد، هدی حمد، پویا حسنی، مدیر روابط عمومی: امیر پارسائیانمهر، مدیر رسانه: زهره سعیدی.
«آتش درون» در پردیس تئاتر شهرزاد جان میگیرد
نمایش «آتش درون» به نویسندگی غزاله لطیفی و مسلم آئینی و تهیه کنندگی و کارگردانی غزاله لطیفی از ۲۷ آذر ماه ساعت ۱۹ در سالن ۳ پردیس تئاتر شهرزاد به روی صحنه میرود.
محسن افشار، امید رهبر، رضا آرامش، امیر عالمی فر، یونس حسینی، شادی کریمی، سپیده ساکت اف، پروا توکلی، پیوند عزیززاده، علی پناهی، امیر مهدی کریمی، مهسا خانی و غزاله لطیفی بازیگران نمایش آتش درون هستند.
از دیگر عوامل نمایش آتش درون میتوان از مشاور نویسندگان : ندا ثابتی، مدیر تولید : رضا آرامش، مشاور کارگردان : امید رهبر، دستیار کارگردان: مهسا خانی، دراماتورژ: مسلم آئینی، راوی: آرش فلاحت پیشه، منشی صحنه: پروا توکلی، مدیر صحنه: سید محمد علی هاشمی، مدیر برنامه ریزی: پیوند عزیززاده، پشتیبانی و تدارکات : علی اصغر پناهی، امیر مهدی کریمی، عکاس و فیلمبردار: پریا لطیفی، اتاق فرمان : لیلا نصیریان، چهره پرداز : نجمه حسنی، طراح لباس : سمانه زارعی، طراح تیزر و پوستر : گندم احمدی، طراح دکور : غزاله لطیفی، مدیر تبلیغات: پرسام بهمنی، مشاور رسانه : ناصر ارباب، طراح فرم: امید رهبر و موسیقی: حسن معینی فر میتوان نام برد.
مراسم یادبود پری صابری در تئاتر مولوی برگزار شد
مراسم یادبود زنده یاد پری صابری، نمایشنامهنویس، مترجم و کارگردان نوگرای تئاتر ایران با حضور جمعی از اساتید و هنرمندان و علاقهمندان به هنر، جمعه ۱۸ آبان در سالن اصلی مرکز تئاتر مولوی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، منصوره علیاری مجری برنامه گفت: حضور شما را در این سالن زیبا که یادگار این انسان بزرگ است، گرامی میدارم و از هنرمندان و مسئولان محترمی که امروز در این مراسم حضور دارند، سپاسگزارم.»
در بخش دیگری از این مراسم، ژاله آموزگار پژوهشگر حوزه فرهنگ و زبانهای باستانی در سخنانی گفت: پری صابری خورشیدی بود که بر عرصه هنر ایران تابید. کارهای او مخاطبان زیادی را به سالنهای نمایش کشاند و با الهام از گنجینههای ادبی ایران خالق آثار ماندگاری شد. کارهای او نمایندهای شدند از فرهنگ اصیل ایرانی که در خارج از کشور نیز موفقیتهای زیادی کسب کردند.
سخنران دیگر این برنامه، حسین پاکدل بود که به تمجید از این بانوی هنرمند پرداخت و گفت: پری صابری درک عمیقی از زیبایی داشت و این زیبایی را در آثارش بهخوبی تکثیر میکرد. صابری برای تکثیر زیبایی، تئاتر را که کاملترین هنر بود، انتخاب کرد و با اراده زنانه خود تلاش زیادی در این عرصه داشت و کارگردان تأثیرگذاری شد.
این کارگردان تئاتر به نقش مادرانه پری صابری برای جوانان تئاتر پرداخت و او را انسانی بامعرفت و اخلاق مدار و صبور معرفی کرد که درون زیبایی داشت.
حسین پاکدل صحبتهایش را با جملهای از پری صابری که خطاب به خواهرش نوشته بود پایان داد؛ زندگی یک جشن است. من با تمام آدمهای دنیا چه فرقی دارم؟ هیچ! من هم آدمی هستم که به این جشن دعوتشدهام. حالا یا از این جشن لذت میبرم یا آن را برای خودم و اطرافیانم جهنم میکنم. انتخاب با من است. پس چهبهتر که نهایت لذت را از این جشن ببریم.
در این مراسم که به همت مرکز تئاتر مولوی و با همکاری خانواده این هنرمند برگزار شد، امیرحسین حریری بهعنوان مدیر مرکز تئاتر مولوی که در این مراسم حضور نداشت در ویدئویی ضمن عذرخواهی از هنرمندان حاضر در مراسم به نقش مهم پری صابری در تأسیس تئاتر مولوی پرداخت و گفت: نگاه توسعهگرای پری صابری بر هیچکس پوشیده نیست و این مجموعه طی نیم قرن فعالیت معرف جوانان و هنرمندان صاحبنام کشور بوده و بر ما واجب است میراثدار شایستهای برای خانم صابری باشیم.
همچنین در این مراسم قسمتهایی از مستند «پری بانو» که به زندگی هنری این بانوی هنرمند پرداخته شده بود در بخشهای مختلف برنامه برای مهمانان پخش شد.
اجرای موسیقی توسط گروه «وصل یار» که در نمایشهای این کارگردان با او همکاری داشتند از دیگر بخشهای برنامه یادمان پری صابری بود.
نظر شما