حفاظت‌گاه مردمی محیط زیست در رفسنجان جایزه جهانی گرفت

کرمان - ایرنا - حفاظت‌گاه مردمی و قرق اختصاصی منصورآباد شهرستان رفسنجان در استان کرمان جایزه «مارخور» را از شورای جهانی حفاظت از حیات‌ وحش و شکار به خود اختصاص داد.

به گزارش ایرنا، جایزه‌ مارخور هر دو سال یک‌ بار به تلاش‌های مردمی‌ موفق در زمینه تلفیق حفاظت با بهره‌برداری پایدار از تنوع‌ زیستی و معیشت مردم اعطا می‌شود و حفاظت‌گاه مردمی منصورآباد، این جایزه را در خلال اجلاس کنوانسیون تنوع‌ زیستی ملل متحد COP۱۶ در کلمبیا طی روزهای اخیر دریافت کرد.

روابط عمومی و امور رسانه اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمان روز شنبه در این زمینه با اعلام خبری جزییات کسب این جایزه جهانی را برای حفاظت‌گاه مردمی‌ منصورآباد رفسنجان تشریح کرد.

"حامد ابوالقاسمی" کارشناس راهبری حفاظت و مدیر حفاظت‌گاه مردمی‌ منصورآباد رفسنجان، بیش از ۱۵ سال حفاظت مشارکتی انجام‌شده توسط سازمان مردم‌نهاد دوستداران طبیعت شهرستان، ایجاد الگوی موفق از ارتباط موثر بین حفاظت از حیات‌ وحش، بهره‌برداری پایدار و معیشت جامعه محلی به گواه آمار و شاخص‌ها را از دلایل کسب این جایزه عنوان کرد.

شانزدهمین کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون ملل متحد در مورد تنوع زیستی (COP۱۶) از (۳۰ مهر/ ۲۱ اکتبر ۲۰۲۴) تا یکم نوامبر (۱۱ آبان) به میزبانی کشور کلمبیا برگزار شد.

استان کرمان دارای ۲۴ منطقه تحت مدیریت حفاظت محیط زیست شامل پارک ملی، مناطق حفاظت شده، شکار ممنوع و پناهگاه حیات وحش است و بنا به اعلام اداره کل حفاظت محیط زیست، قرق اختصاصی منصورآباد رفسنجان اولین حفاظت‌گاه مردمی بوده که در کشور ایجاد شده و قرق اختصاصی دیگر در یزد است.

قرق اختصاصی با ورود بخش خصوصی و با هدف احیای جمعیت گونه‌ها و حفظ زیستگاه‌ها اجرا می‌شود که در آن بخش خصوصی با به‌کارگیری افرادی به عنوان محیط‌بان، کار حفاظت از منطقه را برعهده می‌گیرد.

مرکز شهرستان رفسنجان در ۱۰۰ کیلومتری شمال غرب شهر کرمان واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha