به گزارش گروه علمی ایرنا، وبگاه بیزنِس استاندارد در گزارشی آورده است: هر سال همزمان با ۱۰ نوامبر که روز جهانی علم نامیده شده است، به نقش علم در جامعه و نیاز به مشارکت دادن مردم در زمینه موضوعات علمی توجه ویژه و بر اهمیت علم و ارتباط آن با زندگی روزمره ما تأکید میشود.
از اهداف نامگذاری این روز به عنوان روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه کسب اطمینان از آگاهی دانشآموزان از آخرین پیشرفتهای علمی و تأکید بر نقش دانشمندان در گسترش فهم ما و پایدارتر کردن جوامع است. سازمان آموزشی و علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) مردم را تشویق میکند تا با سازماندهی فعالیتهای متعدد در این روز، به جشن روز جهانی علم بپیوندند.
تاریخچه روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه
پیشنهاد نامگذاری یک روز به عنوان روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه اولینبار در کنفرانس جهانی علم در سال ۱۹۹۹ میلادی در بوداپست (پایتخت مجارستان) مطرح شد. یونسکو و شورای بینالمللی علوم این کنفرانس را برای افزایش آگاهی مردم درباره تأثیر علم بر جامعه سازماندهی کردهاند.
پس از آن، یونسکو در سال ۲۰۰۱ میلادی، ۱۰ نوامبر را «روز جهانی علم» نامید. هدف از این اقدام ایجاد پیوند میان علم و زندگی روزمره و آشکار کردن نحوه حل مشکلات جهانی مانند فقر و چالشهای زیستمحیطی و بهداشتی با بهکارگیری علم بود.
«روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه» نشاندهنده اهمیت علم و دانشمندان برای توسعه پایدار و ضرورت اطلاعرسانی به شهروندان و مشارکت دادن آنها در مسائل علمی است. این روز همچنین فرصتی است تا ضمن آگاهیبخشی به مردم جهان درباره اهمیت علم در زندگی روزمره، زمینه مشارکت آنها درخصوص موضوعات علمی فراهم شود.
امسال، تمرکز روز جهانی علم در خدمت توسعه و صلح، افزایش سواد علمی و کسب اطمینان از برخورداری جوامع از منابع لازم برای فهم و بهکارگیری اصول علمی در زندگی روزمره است. هدف این است که شکاف بین علم و جامعه پر شود و دانش علمی برای همه در دسترس و مناسب و مفید باشد.
موضوع روز جهانی علم ۲۰۲۴
امسال روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه با موضوع «چرا علم مهم است؟ ذهنهای درگیر و آیندهای پربار» برگزار میشود.
نظر شما