به گزارش خبرنگار ایرنا، حجتالاسلام حمید شهریاری روز یکشنبه در نشست خبری نخستین کنفرانس بینالمللی کرامت انسانی و چالشهای خانواده در جهان معاصر افزود: ایجاد شبکهسازی نخبگان در زمان جنگ نرم از اهداف این نشست است تا در ارتباط و حضور این افراد منجر به ترویج، ارزشهای اسلامی شود.
وی بیان کرد: این نشست ها منجر به ایجاد ارزش می شود و سپس با مفهومسازی و برجستهسازی موضوعات امکان گفتمانسازی نیز در فضای بین المللی فراهم میگردد تا در نهایت سیاستمداران بتوانند در عرصه بینالمللی آن را مطرح کنند.
دبیر نخستین کنفرانس بینالمللی کرامت انسانی ادامه داد: مفهوم کرامت انسانی در قرآن کریم جایگاه ویژهای دارد و از این رو نظرات نخبگان علمی مسلمان میتواند در مقابل دیدگاه غربی که بنیان خانواده را اصیل نمیدانند، مطرح شود.
وی خاطر نشان کرد: خداوند متعال صاحب اصلی کرامت است و مهمترین ویژگی که به انسان عطا شده کرامت است و به واسطه همین کرامت و عقلی که در اختیار انسان قرار گرفته، وی بر سایر موجودات عالم برتری پیدا کرده است.
حجت الاسلام شهریاری بیان کرد: برخی اندیشمندان معتقدند که عقل انسان برای شناخت عالم و خیر و شر مهمترین خصوصیت او است. انسان باید جهان پیرامون، مبدا و معاد خود را بشناسد و ارزشهایی که باید به آنها عمل کند را بفهمد و سبک زندگی خود را بر اساس کرامت ترسیم کند.
وی گفت: امروز و در جهان معاصر چالشهای گستردهای در پیوندهای انسانی شکل گرفته است که منجر به فروپاشی بنیان خانواده شده است، اکنون برخی از تجویزهای حقوق بشر که زیست با حیوان و همجنس را جایگزین اساس خانواده قرار داده اند منجر به افزایش روابط نامشروع در سراسر جهان شده اند.
دبیر نخستین کنفرانس بینالمللی کرامت انسانی با اشاره به حضور ۴۰ نفر از بانوان خارجی در این کنفرانس افزود: محور اصلی خانواده بر عهده زنان است و برخی از محورهای مطرح شده در این کنفرانس نیز به حوزه زنان و بانوان باز میگردد.
وی ادامه داد: مجمع جهانی تقریب نیز بر اساس اساسنامه خود که ایجاد تعاملات محوری تقریبی و وحدت در جهان اسلام را برعهده دارد، با حضور نخبگان دانشگاهی جهان اسلام، این موضوع را مورد تحقیق و بررسی قرار میدهد.
حجت الاسلام شهریاری با بیان اینکه در این کنفرانس از دیپلماسی دانشگاهی با همکاری دانشگاه استفاده می شود، افزود: در این راستا تاکنون ۲۶ پیشنشست به زبان عربی و سه پیشنشست نیز به زبان فارسی برگزار شده است.
وی گفت: تاکنون ۳۰۰ چکیده مقاله به کنفرانس کرامت انسانی ارائه شده که ۱۱۷ مورد آن به زبان فارسی و مابقی نیز به سایر زبانهای دیگر است.
دبیر نخستین کنفرانس بینالمللی کرامت انسانی با اشاره به محورهای این همایش در ۹ موضوع ادامه داد: خانواده محور اصلی حفظ کرامت انسانی در جامعه اسلامی و جهان معاصر است.
وی گفت: ازدواج و تجرد و کرامت انسانی در خانواده اسلامی و چالشهای آن در جهان معاصر ، نقش حجاب در استحکام خانواده مسلمان و ضرورت آن در حفظ کرامت انسانی، اخلاق جنسی مسلمانانه در جهان معاصر، خانواده مسلمان، فضای مجازی و تفریحات در جهان معاصر، چالشهای جهان معاصر برای خانواده در جامعه اسلامی همچون مهاجرت، سقط جنین، تحولات علمی، جمعیت و اقلیتها، خانواده و قرابتهای نوپدید در جهان معاصر، اقتصاد خانواده مسلمان، اشتغال مادران و همسران و صنعت حلال و کرامت انسانی و خانواده در قرآن کریم مورد بررسی قرار میگیرد.
این همایش ۲ روزه روز دوشنبه، ۲۱ آبان ماه با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و جمعی از دانشگاهیان جهان اسلام در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار میشود.
نظر شما