به گزارش ایرنا، فرماندار بندرعباس روز یکشنبه در جریان بازدید از روند اجرای طرح جداره سازی در جزیره هرمز گفت: جدارهسازی در این جزیره میتواند علاوه بر جلوگیری از فرسایش خاک و کاهش آلودگیهای زیست محیطی، به حفاظت از محیط زیست، افزایش ایمنی و بهبود شرایط زندگی و گردشگری نیز کمک کند.
حبیب بهادری، احیای جزیره هرمز بدون تغییر در بافت طبیعی و فرهنگی آن را یک چالش زیستمحیطی و اجتماعی مهم دانست و بیان کرد: توسعه اقتصادی پایدار و متکی بر منابع محلی میتواند به حفظ هویت فرهنگی و طبیعی جزیره کمک کند که گردشگری پایدار و مشاغل محلی مانند صنایع دستی و ماهیگیری سنتی میتوانند نقش مهمی در این راستا داشته باشند.
وی همچنین ضمن تاکید بر حفظ و بازسازی آثار تاریخی و معماری سنتی جزیره هرمز بدون تغییر در بافت اصلی آن، اظهار کرد: در مرحله نخست این طرح (جدارهسازی) که با مشارکت مردم محلی انجام میشود، جدارهسازی ۲۴ خانه یک طبقه در بلواری به طول ۱.۳ دهم کیلومتر با سطح نمای دیوارهها بهطول سههزار و ۵۰۰ مترمربع در حال برنامهریزی و اجرا است.
فرماندار بندرعباس ادامه داد: عملیات خاکی این طرح نیز شامل ۴۶۸ مترمکعب خاکریزی و مخلوط برای همسطح سازی پروژه و ۹۳۷ متر خاک نباتی برای ایجاد باغچه به صورت فلت است.
مدیرکل دفتر فنی استانداری هرمزگان نیز با اشاره به اینکه هرمز یک مقصد گردشگری محبوب است، گفت: ورود مسافران و گردشگران به این جزیره نیازمند زیرساختهای مناسب است که جدارهسازی میتواند یکی از این زیرساختها، به حفظ زیباییهای طبیعی و تاریخی این جزیره کمک میکند.
آرش رضایی یادآور شد: باتوجه به طراحی و نظر مشاور و ایجاد بستری مناسب جهت پیادهسازی طرح جدارهسازی جزیره هرمز، در مرحله دوم این طرح عرض معبر اصلی این خیابان افزایش پیدا میکند.
وی با اشاره به اینکه سطح کفسازی و اینترلاک این پروژه ۱۳ هزار مترمربع است، بیان کرد: برای جذابیت و تغییر در ذائقه گردشگر در مرحله سوم این طرح میدانگاه بزرگی برای ایجاد پاتوق فرهنگی با محوریت ایجاد فرش خاکی درنظر گرفته شده است که برای حفظ و ماندگاری این اثر بزرگ هنری، متریال و مصالح بهکار رفته در این فرش از اینترلاکهای رنگی با کیفیت و ماندگاری بالا خواهد بود.
تعویض ۱۰۰ پایه فشار متوسط و ضعیف در جزیره هرمز
مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان نیز با اشاره به طرحهای مهم تامین و توزیع برق در جزیره هرمز گفت: پروژه تعویض بیش از ۱۰۰ پایه فشار متوسط و ضعیف فرسوده در نقاط مختلف جزیره هرمز و پروژه سیم به کابل به طول چهار کیلومتر (فاز نهایی) از جمله این طرحها است.
محمد کریمی همچنین از اجرای طرح زمینی کردن شبکه برق ساحل شرقی جزیره هرمز به طول۲ کیلومتر خبر داد و بیان کرد: تعویض ۲۰۰ عدد مقره و اصلاح ۸۰۰ رابط فرسوده فشار متوسط به روش خط گرم و کوتینگ ترانسفورتورها و تعویض سیلیکاژل به تعداد ( ۱۰۰ دستگاه)، تعویض ۲۰ دستگاه تابلوی فشار ضعیف فرسوده و احداث و اصلاح سه کیلومتر شبکه روشنایی معابر از دیگر طرحهای تامین برق در این جزیره است.
وی بیان کرد: همچنین باتوجه به نیاز روشنایی در جزیره هرمز و ایجاد فضای زیبا در شب، ۴۰ تیر پایه بلند جهت روشنایی این معبر درنظر گرفته شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان، جزیره هرمز با زیباییهای طبیعی و فرهنگ غنی خود، را بهعنوان یکی از مقاصد مهم گردشگری و اقتصادی کشور شناخته میشود، اظهار کرد: افزایش تقاضا برای منابع انرژی پایدار، ضرورت اجرای پروژههای بهبود زیرساختی را در این جزیره دوچندان کرده است.
حمید زارعی رییس اداره برق هرمز نیز گزارشی از تامین و توزیع برق پایدار در این جزیره ارائه داد و گفت: این طرحها که در پاییز سال ۱۴۰۳ شروع و عملیاتی شده است، نهتنها به بهبود خدمات برقرسانی کمک خواهد کرد، بلکه به پایداری زیرساخت برق در تمامی فصول از نگاه توسعه گردشگری همچنین اقتصاد و رفاه شهروندان منجر میشود.
جزیره هرمز که تنگه هرمز برگرفته از نام این جزیره است، دلیرمردان بزرگی در طول تاریخ تاکنون پرورانده و شهدای زیادی در راه حفظ کیان این منطقه تقدیم شده و اکنون به سمت یک جزیره درحال توسعه با محوریت گردشگری پیش میرود.
هرمز در میان زمین شناسان به بهشت زمین شناسی مشهور است، جزیرهای بیضی شکل و گنبدی نمکی در خلیجفارس به مساحت ۴۲ کیلومترمربع و در ۱۶ کیلومتری بندرعباس است.
این جزیره زیبا با حدود هفت هزار نفر جمعیت همواره در طول تاریخ به علت موقعیت استراتژیک دارای اهمیت راهبردی و بازرگانی بوده و هر ساله در ایام سفرهای نوروزی پذیرای خیل عظیمی از گردشگران و مسافران از سراسر کشور است.
نظر شما