به گزارش ایرنا، مهدی دوستی عصر یکشنبه در نشست شورای زکات استان اظهار کرد: در قرآن کریم همواره زکات در کنار نماز آمده و این نشاندهنده هم ترازی اهمیت این ۲ مقوله مهم دین در نزد خداوند است.
وی بیان کرد: در شورای زکات باید سیاستگذاریهای مرتبط برای افزایش میزان جمع آوری همچنین بهینه سازی توزیع و هزینه کرد زکات استان انجام شود.
استاندار هرمزگان با تاکید بر اینکه اسلام با دستورات اقتصادی نظیر زکات به دنبال کاهش فاصله طبقاتی بوده است، گفت: زکات به عنوان مهم ترین دستور الهی برای رسیدن به عدالت اجتماعی و کاهش فقر در گام دوم انقلاب بسیار تاثیرگذار است؛ چرا که معتقدیم فقط با اجرای اصول و دستورات دین میتوان به تمدن سازی رسید.
رشد ۲۵ درصدی جمع آوری زکات در هرمزگان کافی نیست
نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس بر نظامند شدن جمع آوری و توزیع زکات در استان تاکید کرد و گفت: جمع آوری زکات طی هفت ماهه امسال در استان ۲۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته اما کافی نیست و باید ارتقا یابد.
حجتالاسلام والمسلمین محمد عبادی زاده در این نشست اظهار کرد: در حوزه فرهنگ سازی در مسئله زکات با مشکل مواجه هستیم و نتوانسته ایم از ظرفیتهای استان برای کاهش فقر و کاهش فاصله اجتماعی استفاده کنیم.
وی از برنامه ریزی در راستای هزینه کرد زکات در همان منطقه اخذ شده خبرداد که منشا افزایش اعتماد و سرمایه اجتماعی خواهد بود.
رییس شورای زکات هرمزگان همچنین بر آثار همه جانبه اجتماعی، سیاسی و اقتصادی زکات اشاره و تاکید کرد: زکات از صدر اسلام تاکنون همواره پشتیبان نظام اسلامی بوده و تاثیر عمیقی در ریشه کنی فقر و کاهش آسیبهای اجتماعی داشته و همواره در تقویت روابط مسلمانان و امنیت داخلی نقش مهمی ایفا کرده است.
حجتالاسلام والمسلمین عبادی زاده با تاکید بر اینکه زکات یک امر حاکمیتی است، افزود: باید همه ظرفیتها را پای کار بیاوریم تا در این خصوص شاهد افزایش میزان جمع آوری زکات باشیم؛ همچنین دانشگاهها و آموزش و پرورش در کنار علما در مسیر روشنگری و آگاهسازی جامعه گام بردارند.
امام جمعه بندرعباس تمرکز بر دریافت زکات از تولید خرما و پرورش شتر را با توجه به ظرفیت هرمزگان الزامی دانست و گفت: هرمزگان در حوزه پرورش و نگهداری شتر در بین سه استان برتر قرار دارد و در حوزه خرما نیز سرآمد است که به هر دوی این موارد زکات تعلق می گیرد.
عبادی زاده از تلاش برادران اهل سنت مسئله که بحث نظام مند شدن زکات را دنبال می کنند، قدردانی کرد و گفت: زکات باید با مدیریت مناسب به دست نیازمندان همان منطقه برسد و در همان منطقه خرج شود، اگر فقر با پرداخت زکات کاهش یابد اعتماد مردم به حاکمیت بیشتر میشود و فسادهای جامعه نیز کاهش می یابد.
نظر شما