به گزارش خبرنگار ایرنا، مراسم اختتامیه سی و پنجمین دوره جشنواره تئاتر استانی و دومین جشنواره تئاتر خیابانی، شامگاه یکشنبه، ۲۰ آبان با حضور شماری از هنرمندان و پیشکسوتان تئاتر استان فارس در تالار حافظ شیراز برگزار شد.
نمایشهای «رومئو و ژولیت» به کارگردانی آرمین حمدی پور، «شکارچیان نهنگ» به کارگردانی عباس پرانداخته و «تاثیرات» به کارگردانی دانیال پرمشکانی از بخش صحنهای و نمایش «پرستو» به کارگردانی شیما پورسهمالدین از بخش خیابانی به جشنواره فجر راه یافتند.
جشنواره تئاتر یک دانشگاه انتقال مطلب است
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری فارس در مراسم اختتامیه این جشنواره اظهار کرد: امیدواریم این حرکت ارزشمندی که سالهاست در مهد فرهنگ و هنر یعنی شهر شیراز شکل گرفته روز به روز به بالندگی بیشتری برسد.
مهدی مومنزاده بر استفاده از قوه تخیل که به عنوان ظرفیت عظیمی در درون انسان است تأکید کرد و گفت: قوه خیال، تصویرسازی معارف و دانستهها در درون ماست؛ بدون شک هنر و هنرمند به ویژه هنرمندان هنرهای نمایشی از این ظرفیت درونی برای انتقال معارف استفاده میکنند.
او جشنواره تئاتر را یک دانشگاه انتقال مطلب دانست و گفت: البته این جشنواره در صورتی یک دانشگاه است که نویسندگان، اساتید و هنرمندان به آگاهی و دانشی که باید به جامعه منتقل شود مسلط شده باشند و سپس این دانش را در یک تصویرسازی هنرمندانه به جامعه ارائه دهند.
مومنزاده با اعتقاد به اینکه امروز جامعه در سطوح مختلف نیازمند آموزش است، گفت: هنرمندان میتوانند در این مسیر نقش بسزایی داشته باشند؛ البته در تاریخ کشور ایران هم فرهنگ تصویرسازی معارف مرسوم بوده و تلاش شده عمیقترین و دقیقترین مطالب معرفتی در قالب تصویر به مخاطب منتقل شود.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری فارس ابراز کرد: امیدواریم که متولیان و مسئولان وظیفه خود را به نحو کامل بشناسند و برای خدمت به هنرمندان تلاش کنند تا فارسِ عظیمی که همواره در قله بوده بیش از پیش بدرخشد.
پیام جشنواره امسال تلاش، پشتکار و امید به آینده بود
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس نیز گفت: پیام جشنواره امسال تلاش، پشتکار و امید به آینده بود و شهرستانهای فارس با هنرمندان توانمند و اجراهای قدرتمندی در این رویداد شرکت کردند و هنرمندان شیراز هم نشان دادند که این شهر همچنان در قله است.
حمیدرضا قانعی بهکارگیری تیم حرفهای و خوب داوری در هر دو بخش نمایشهای صحنهای و خیابانی را از مهمترین ویژگیهای جشنواره امسال دانست و گفت: تمام تلاش خود را برای برگزاری خوب این جشنواره به کار گرفتیم و تا آنجایی که برایمان مقدور بود سعی کردیم امکانات مناسبی را جهت میزبانی فراهم کنیم؛ جا دارد به خاطر کمبودها و کاستیهایی که در این رویداد وجود داشت از همه گروههای حاضر در این رویداد عذرخواهی کنم.
جشنواره فرصتی برای مبادله اندیشهها و تجربیات هنری
دبیر سی و پنجمین جشنواره تئاتر فارس هم با اعتقاد به اینکه شیراز شهری است که مهد فرهنگ هنر و ادب ایران زمین است، گفت: جشنواره تئاتر فرصت فرخنده و نیکویی است تا هنرمندان نه تنها با الهام از میراث فرهنگ گرانبهای شهر و دیار خود و آمیزش آن با تازههای هنری، نقشی نو رقم بزنند بلکه محلی است تا هنرمندان فرصتی بیابند تا اندیشهها و تجربیات هنری خود را نیز با یکدیگر مبادله کنند.
زهرا سعیدی افزود: بدون شک به دلیل شرایط مالی حاکم در ادارات دولتی گروههای شرکت کننده، برگزارکنندگان و داوران جشنواره به زحمت افتادند و فشار کاری زیادی را متحمل شدند اما مفتخریم که این فعالان و دوستداران عرصه تئاتر با همه سختیها از پا ننشستند و جشنواره را با سرافرازی به پایان رساندند.
وی ضمن قدردانی از تمامی هنرمندان، برگزارکنندگان و حامیان جشنواره گفت: امید که در آینده نزدیک اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تالارهای تخصصی تئاتر متعلق به خودش داشته باشد و محتاج غیر نباشد.
نظر شما