به گزارش ایرنا، محمدعلی ایزدخواستی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: انجام نشدن عملیات مرمت و متروکه بودن تالار تیموری در سالهای اخیر، این بنای تاریخی را دچار فرسایش کرده و از این رو عملیات مرمت اضطراری این بنای ارزشمند در دستور کار است.
وی با بیان اینکه مطالعات آسیب شناسی این بنای تاریخی در حال اجراست، گفت: بودجه ۱۵۰ میلیارد ریالی برای عملیات مرمت آن در سالجاری در نظر گرفته شده است و پیشبینی میشود ۲۵۰ میلیارد ریال دیگر در بودجه سال آینده برای تکمیل مرمت این اثر در نظر گرفته شود.
مسئول بافت تاریخی شهر اصفهان اظهار داشت: عملیات مرمت و احیای تالار تیموری همچون سایر پروژههای مرمت و احیا توسط سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان بهگونهای خواهد بود که بر ساختار و هویت تاریخی بنا لطمهای وارد نشود و مکان ارزشمند تاریخی دیگر شهر در اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت.
ایزدخواستی یادآور شد: این بنای باعظمت در دوره تیموری کارکردی اداری یا تفرجی داشته است اما در دوره صفویه این مکان به استقرار دفاتر دیوانی اختصاص پیدا کرد و میدان چهار حوض در مقابل آن ساخته شد که از طریق بازار مسگران به میدان نقش جهان متصل میشود.
وی افزود: این بنای تاریخی در دوران پهلوی در اختیار ارتش بود و سپس به تملک شهرداری اصفهان درآمد اما در دهه ۶۰ از طرف شهردار وقت اصفهان در اختیار یکی از استادان دانشگاه قرار گرفت.
مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان ادامه داد: محمد علی جعفریان متخصص زمینشناسی و فسیل شناسی در اسفند ۱۳۶۷ موزه تاریخ طبیعی اصفهان را در محل تالار تیموری تأسیس کرد که پس از فوت وی این بنا به مرور متروکه و به فرسودگیهای آن افزوده شد.
ایزدخواستی گفت: تالار تیموری در مجموعه دولتخانه صفویه واقعشده و قدیمیترین بنای تاریخی واقع در این مجموعه است.
به گزارش ایرنا، بنای تاریخی «تالار تیموری» متعلق به دوره تیمور گورکانی و در خیابان استانداری اصفهان واقع شده و از سال ۹۶ تاکنون و پس از تعطیلی موزه تاریخ طبیعی، درهای آن بسته شده است.
کارشناسان میراث فرهنگی معتقدند باید ضمن مرمت و حفاظت این اثر تاریخی، کاربری مناسب و همخوان برای آن در نظر گرفته و بنای آن حفظ شود.
نظر شما