به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محسن اردکانی» امروز (دوشنبه) در نشست خبری افزود: میزان بارندگی تهران در یک سال آبی ۲۸۰ میلیمتر است و هنگامی که در طول ۱۲ ماه سال آبی میران بارش کمتر از این عدد باشد، خشکسالی محسوب می شود.
وی ادامهداد: بر این اساس هم اکنون تهران در پنجمین سال خشک قرار دارد که در ۵۰ سال گذشته بی سابقه بوده و استمرار خشکسالی پیاپی نگران کننده است.
مدیرعامل آبفای استان تهران خاطرنشانکرد: سال گذشته میزان بارش استان تهران ۲۷۲ میلی متر بود که نشان از تداوم خشکسالی دارد.
اردکانی، میزان پرشدگی سدهای استان تهران را ۱۳ درصد اعلام کرد و گفت: این میزان نگران کننده است و لازم است مدیریت مصرف جدی گرفته شود.
وی با بیان اینکه استان تهران ۲۵ درصد آب شرب و بهداشت کشور را مصرف می کند، گفت: منابع تامین آب این استان شامل پنج سد طالقان و امیرکبیر در غرب استان تهران و لار، لتیان و ماملو در شرق این استان قرار دارند.
مدیرعامل آبفای استان تهران ادامهداد: سال های گذشته ۶۰ درصد تامین آب تهران از منابع سطحی بود و ۴۰ درصد از منابع زیر زمینی تامین می شد.
اردکانی افزود: در ۲ سال گذشته به دلیل خشکسالی ها این روند تغییر کرده و ۶۰درصد آب از منابع زیر زمینی و ۴۰ درصد از منابع سطحی تامین می شود.
وی به ذخیرهسازی آب در تهران اشاره کرد و گفت: این آب های ذخیره شده در منابع از لحاظ کیفیت و گوارایی با آب موجود در شبکه تفاوتی ندارند.
مدیرعامل شرکت آبفای استان تهران خاطرنشانکرد: این ذخیره سازی ها بیشتر برای مواقع بحرانی و وقوع زلزله است تا مردم دسترسی به آب بهداشتی داشته باشند.
پرشدگی ۱۳ درصدی سدها
اردکانی اضافهکرد: میزان ذخایر سدها در سال ۱۳۹۸ حدود ۹۱۹ میلیون متر مکعب و در سال ۹۹ نزدیک به ۸۱۶ میلیون متر مکعب و در سال ۱۴۰۰ حدود ۵۰۳ میلیون متر مکعب بود.
وی افزود: سال ۱۴۰۱ این میزان ۴۱۴ میلیون متر مکعب و در سال ۱۴۰۲ حدود ۴۰۲ میلیون متر مکعب آب ذخیره داشتیم؛ این در حالیست که در یک سال آبی ۱.۵ میلیارد متر مکعب آب نیاز داریم.
مدیرعامل آبفای استان تهران گفت: سال گذشته این میزان ۴۰۲ میلیون متر مکعب بوده است.
وی اظهار داشت: در سال جاری در مردادماه و در یک روز چهار میلیون مترمکعب آب در تهران مصرف شد که عدد بالایی است و باید برای آن تدبیر شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تهران با اشاره به ناترازی در تولید و مصرف آب تهران، افزود: اقدام هایی انجام شده تا مردم این استان اثر این ناترازی را حس نکنند که از جمله آنها ارتقای ظرفیت تصفیه خانه ششم تهران، ارتقای چاه های آب، احداث ایستگاه پمپاژ به ظرفیت یکهزار و ۵۰۰ لیتر برثانیه قابل ذکر است.
وی گفت: با برنامهریزیهای انجام شده، قرار است ۶۰ هزار لیتر بر ثانیه ظرفیت جدید برای جبران خشکسالی ایجاد کنیم.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان تهران به طرح «قمر بنی هاشم» که آب را در اطراف تهران به چرخش در می آورد اشاره و ادامه داد: این طرح نیز در دست تکمیل است.
مدیریت مصرف ضروری است
اردکانی بر ضرورت رعایت مدیریت مصرف با توجه به شرایط آبی تهران تاکید کرد و گفت: رعایت ۲۰ درصدی مصرف کمک خواهد کرد بدون مشکل آب تامین شود.
وی، مشترکان را به سه دسته خوش مصرف (که تا الگو مصرف دارند)، پرمصرف (که تا ۲ برابر الگو مصرف دارند) و بد مصرف ها تقسیم کرد و ادامه داد: الگوی مصرف آب برای هر خانوار در تهران ۱۲ متر مکعب در روز است که لازم است همه آن را رعایت کنند.
مدیرعامل شرکت آبفای استان تهران همچنین بر رعایت مدیریت مصرف ۲۵ درصدی در بخش اداری استان تهران تاکید کرد.
ردکانی افزود: شهروندان می توانند نسبت به نصب مخزن در منازل خود و بعد از آن پمپ اقدام کنند تا آب مورد نیاز را ذخیره سازی کنند.
مراکز حساس باید مجهز به مخزن ذخیره باشند
وی خاطرنشانکرد: مراکز حساس مانند بیمارستان های تهران و سایر مراکز اینچنینی حتما باید مجهز به مخزن ذخیره آب باشند.
اختصاص پساب به صنایع
مدیرعامل آبفای استان تهران بر ضرورت استفاده صنایع از پساب اشاره کرد و گفت: برای عدم استفاده جرم انگاری انجام شده است و صنایع استان تهران باید به این سمت حرکت کنند.
این مقام مسئول از آمادگی شرکت آب و فاضلاب استان تهران برای در اختیار قرار دادن پساب به صنایع خبر داد و گفت: اکنون ظرفیت ۵۵۰ میلیون متر مکعب تولید پساب در تهران وجود دارد.
وی همچنین از آمادگی برای جایگزینی آب های نامتعارف با آب متعارف برای صنایع استان خبر داد.
مدیرعامل آبفای استان تهران، درباره افزایش برداشت از آبهای زیرزمینی و گسترش فرونشست در تهران، خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از فرونشست راهکارهای مختلفی را دنبال میکنیم که یکی از این راهکارها تزریق آب، آبخیزداری و آبخوان داری است.
اردکانی گفت: بخش کشاورزی ملزم شده که بخشی از پساب را برای اراضی کشاورزی برداشت کند به این ترتیب که ۵۴۷ میلیون متر مکعب حجم پساب در بخش کشاورزی استفاده میشود نتیجه اینکه بخش عمده آب نیز به زمین فرو می رود.
وی ادامه داد: طبق برنامه هفتم شهرداری موظف شده که از پساب برای آبیاری فضای سبز استفاده کند.
مدیرعامل آبفای استان تهران، خط دوم انتقال آب از طالقان به تهران و همچنین علاج بخشی سد لار برای جلوگیری از هدررفت آب و ورود به خزر و انتقال آب به تهران را دیگر راهکارها برای جلوگیری از گسترش فرونشست دانست.
اردکانی افزود: عملیات تعمیر و نگهداری و به روز رسانی شبکه آب تهران مداوم در حال انجام است.
هدر رفت آب در تهران
وی، هدر رفت آب در استان تهران را ظاهری و واقعی دانست و ادامهداد: ۱۱ درصد هدر رفت ظاهری و ۱۱ درصد هم هدر رفت واقعی است.
مدیرعامل آبفای استان تهران از بهره برداری ۱۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان طرح های آبی و ۱۴ هزار میلیارد تومان طرح های فاضلاب برای این استان تا پایان سال خبر داد.
نظر شما