به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از این خبرگزاری، بر اساس اسناد و مدارک ارایه شده دولت چین به آسوشیتدپرس و تجزیه و تحلیل تصاویر ماهوارهای، پکن نوعی از راکتور اتمی برای یک کشتی جنگی بزرگ ساخته است.
بر اساس این گزارش، تاکنون شایعات بسیاری وجود داشت که چین قصد دارد یک فروند ناوهواپیمابر با قدرت اتمی بسازد، اما تحقیق های صورت گرفته توسط موسسه «میدل بری» از مرکز مطالعات بین الملل واقع در کالیفرنیا، برای نخستین بار تایید میکند که پکن بر روی ساخت یک سیستم پیشرانه اتمی برای کشتی جنگی در ابعاد یک ناوهواپیمابر کار می کند.
این گزارش می افزاید: چین در حال حاضر دارای بزرگترین ناوگان جنگی در جهان و به سرعت در حال به روز رسانی آنها است و اکنون افزودن یک ناوهواپیمابر اتمی به این ناوگان، گام بزرگی برای پکن به شمار می رود.
بر اساس این گزارش، در حال حاضر فقط آمریکا و فرانسه دارای ناوهای هواپیمابر با پیشرانه اتمی هستند. آمریکا در مجموع ۱۱ فروند از این نوع ناوها را دراختیار دارد که امکان می دهد بدون نیاز به سوختگیری، آنها را به سراسر جهان از جمله در منطقه هند و اقیانوسیه، گسیل داشته و مستقر سازد.
این گزارش می افزاید: هم اکنون نگرانی پنتاگون درمورد به روز رسانی ناوگان جنگی چین از جمله طراحی و ساخت ناوهای هواپیمابر جدید رو به فزونی نهاده است.
آسوشیتدپرس در ادامه گزارش داد: چین در حال حاضر دارای سه فروند ناوهواپیمابر از جمله ناو هواپیمابر «فوجیان ۰۰۳» (۰۰۳ Fujian) است که نخستین نوع بومی از این دست است و گفته می شود در حال کار بر روی چهارمین ناوهواپیمابر است و مشخص نیست موتور پیشرانه آن اتمی خواهد بود و یا غیر اتمی.
این رسانه آمریکایی افزود: «شی جین پینگ»، رئیس جمهوری چین، مقام های دفاعی این کشور را به ایجاد یک نیروی دریایی «طراز اول» و تبدیل شدن آن به یک قدرت دریایی به عنوان بخشی از طرح او برای نوسازی بزرگ کشور موظف ساخته است.
به گزارش ایرنا، چین هم اکنون ناوهواپیمابر «لیائونینگ» را به صورت عملیاتی در اختیار دارد و وزارت دفاع ژاپن در تاریخ ۶ مهر گذشته در جریان رصد ناوگان دریایی چین اعلام کرد که ناوهواپیمابر لیائونینگ به همراه چند ناو چینی در آب های اقیانوس آرام و در فاصله یکهزار و ۲۰ کیلومتری جنوب غربی از جزیره «اوکینوتورو» (Okinotori) ژاپن، سرگرم تمرینات فرود جنگنده بر روی عرشه است.
چین با در اختیار داشتن حدود ۳۷۰ فروند کشتی جنگی بزرگترین ناوگان نیروی دریایی جهان را هم اکنون در اختیار دارد.
نظر شما