به گزارش روز دوشنبه ایرنا، «فیلیپ دیکینسون» معاون مدیر ابتکار امنیت ترانس آتلانتیک در این اتاق فکر آمریکایی معتقد است که مردم اروپا برای یک دوره طولانی در سال گذشته، از خود میپرسیدند که آیا ممکن است ناتو از پیامدهای انتخاب دوباره «دونالد ترامپ» مصون بماند. آن ها امیدوار بودند که مردم آمریکا ترامپ را انتخاب نکنند و آن ها هرگز مجبور نشوند به پاسخ این پرسش برسند.
وی خاطرنشان کرد: اما با بازگشت ترامپ به کاخ سفید، رهبران اروپایی، بهویژه «مارک روته» دبیرکل جدید ناتو باید نشان دهد که چه برنامهای را برای همکاری با دولت جدید آمریکا دارد.
عضو پیشین تیم سیاسی سفارت بریتانیا در واشنگتن افزود: اولین نکتهای که باید در مورد سیاست دولت جدید ترامپ در قبال ناتو به آن توجه کرد این است هر کسی که ادعا کند به طور قطع میداند دولت ترامپ چه سیاستی را در پیش می گیرد، باید با شک و تردید زیادی با وی برخورد کرد.
البته آشکار است که ترامپ درخواستهای اجتنابناپذیری از اروپایی ها خواهد داشت تا مسئولیتهای بیشتری را در این اتحاد (ناتو) بر عهده بگیرند.
وی با بیان اینکه «رویکرد دیپلماتیک ترامپ این است که همیشه دیگران -هم دوستان و هم دشمنان- را در حالت عدم تعادل نگه دارد»، تصریح کرد: هدف او این است که از غیرقابل پیشبینی بودن خود به عنوان یک فضیلت استفاده کند. ناتو به عنوان اتحادیهای که ثبات و قابلیت اطمینان را ارزش می داند، باید دوباره یاد بگیرد که چگونه با تندرویها و غیرقابل پیشبینی بودن ترامپ برخورد کند.
کارشناس ارشد شورای آتلانتیک ادامه داد: دومین نکته این است که کارشناسان سیاست خارجی در دنیای ترامپ یکدست نیستند و دیدگاهها در مورد ناتو در میان کارکنان احتمالی دولت آینده متفاوت است. حامیان شعار «اول آمریکا» طرفدار جداشدن از ناتو هستند و گروه معتقد به تقسیم کار هم میگویند که اروپا را به حال خود رها و فقط روی منطقه هند-پاسفیک تمرکز کنید. همچنین دیدگاه جنگطلبان جنگ سرد در دوران ریگان هم مطرح است.
وی با بیان اینکه «جی.دی.ونس» معاون او ترامپ در میان دو گروه اول قرار دارد، تصریح کرد: نفوذ نسبی این گروههای مختلف تأثیر قابل توجهی بر جهتگیری سیاستهای دولت جدید خواهد داشت.
نظر شما