"رضا قاسم پور" روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: عدم بکارگیری سلاح برای ماموران حفاظت محیط زیست با توجه به حوزه کاری در محیط کوهستان و عدم حمایت های قانونی از دیگر چالش ها در حوزه حفاظت از حیات وحش به شمار می رود.
وی صدور قرار منع تعقیب برای متخلفانی که اقدام به شروع شکار کرده و به موقع و قبل از شکار توسط ماموران دستگیر شده اند را از دیگر چالش ها در حفاظت از حیات وحش برشمرد و گفت: به دلیل نبود دلیایل کافی این امر سبب کاهش انگیزه ماموران در پیشگیری از تخلف می شود.
قاسم پور یادآورشد: نبود امکان بازدید و بررسی به موقع از خودورهای مشکوک و نیاز به اخذ دستور موردی از محاکم قضایی و عدم امکان توقیف و نگهداری افراد و خودروهای مشکوک تا زمان اخذ دستور قضایی از دیگر ضروریات در حفاظت از حیات وحش است.
وی گفت: عدم تجهیز کامل پاسگاه های محیط بانی و مناطق به امکانات و شیوه های نوین حفاظتی نظیر دوربین های پایش اپتیکی، دوربین های دید در شب ، پهپاد و خودروها و سلاح های پیشرفته را نیز باید به دیگر چالش های حفاظت از حیات وحش استان البرز افزود.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان البرز یادآورشد: سرشماری سالانه از حیات وحش استان در زیستگاههای جانوری طی ۲ نوبت در سال تحت عنوان سرشماری های تابستانه و زمستانه جهت دستیابی به آمار و ترکیب جمعیت حیات وحش انجام می شود .
استان البرز دارای یک منطقه حفاظت شده تحت عنوان منطقه حفاظت شده البرز جنوبی در محدوده شمال شرقی شهرستان کرج به موازات محور کرج - چالوس به مساحت حدد ۶۴ هزار هکتار است که زیستگاه گونه های جانوری نظیر کل و بز ، قوچ و میش، خرس قهوه ای، پلنگ، سیاه گوش ، گرگ و گراز ، عقاب طلایی ، کبک و سایر گونه ها می باشد .
همچنین منطقه شکار ممنوع طالقان استان به مساحت ۷۵ هزار هکتار زیستگاه کل و بز است ضمن آنکه منطقه شکار ممنوع تالاب صالحیه در شهرستان نظرآباد نیز زیستگاه حدود ۱۲۰ گونه از پرندگان تالابی می باشد.
برای حفاظت و حمایت از حیات وحش و زیستگاههای استان ، هفت پاسگاه محیط بانی با امکاناتی شامل نیروهای محیط بان ، خودروهای کمکدار، موتورسیکلت، سلاح سازمانی ، دوربین های چشمی و امثال آن وجود دارد.
نظر شما