معاون استاندار مرکزی: ۷۵ درصد از آلودگی هوای اراک مربوط به منابع ساکن است

اراک - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی گفت: ۷۵ درصد از آلودگی هوای اراک بر اساس مطالعات انجام شده در سیاهه انتشار این شهر مربوط به منابع ساکن است.

به گزارش ایرنا، علی‌اکبر اسدی روز سه‌شنبه در نشست بررسی سیاهه انتشار آلودگی هوا اراک در سالن جلسات معاونت عمرانی استانداری مرکزی در اراک، افزود: بر اساس این مطالعه، سهم آلاینده‌های متحرک در آلودگی هوای اراک تنها ۲۵ درصد است که باید فکر ویژه برای کاهش آلودگی منابع ساکن صورت گیرد.

وی بیان کرد: با مطالعه سیاهه انتشار، دقیق‌تر می‌توان تصمیم‌گیری و کار کرد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی ادامه داد: همه تلاش‌ها به کار گرفته شده تا مطالعه سیاهه انتشار آلودگی هوای اراک و شازند در کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا به تصویب رسد.

اسدی اظهار کرد: باید یک فکر اساسی در خصوص آلاینده‌های ثابت صورت گیرد و نتایج به دست آمده از سیاهه انتشار با نتایج سال ۹۶ خیلی متفاوت است.

مجری طرح سیاهه انتشار آلودگی هوای اراک هم در این نشست گفت: در مطالعه صورت گرفته سال ۱۳۸۶، سهم آلودگی هوای اراک از منابع ساکن به ۵۲ درصد و منابع ساکن به ۴۸ درصد و در مطالعه سال ۱۳۹۶ سهم علت آلایندگی منابع ساکن به ۴۳ درصد و منابع متحرک به ۵۷ درصد رسید.

امیر انصاری افزود: اما با مطالعات دقیق سیاهه انتشار آلودگی هوای اراک، سهم منابع ساکن از آلاینده‌ها در این شهر به ۷۵ درصد رسیده که این تفاوتی بزرگ با وضعیت سایر کلانشهرهای آلوده کشور است.

رئیس دانشکده محیط زیست دانشگاه اراک ادامه داد: اولین سیاهه انتشار آلودگی هوای اراک‌ در سال ۱۴۰۲ با دقت بسیار بالا تهیه و ۳۵۳ هزار و ۱۸۲ تن آلایندگی بررسی شد.

انصاری اظهار کرد: تصاویر ماهواره‌ای، سیاهه انتشار و ضرایب انتشار، نتایج به دست آمده از مطالعات انجام شده در خصوص آلایندگی بالای منابع ساکن را تایید می‌کند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز در ادامه این نشست گفت: برای نخستین بار است که اعتباری داده شد تا سیاهه انتشار آلودگی هوای اراک مطالعه شود که جای تقدیر دارد.

یوسف یوسفی افزود: راستی آزمایی‌هایی از طرق مختلف برای این مطالعه صورت گرفته است.

وی بیان کرد: در این مطالعه صنایع پتروشیمی، پالایشگاه، نیروگاه و آلومینیوم به عنوان صنایع بزرگ دیده شده و سهم آنها در آلودگی هوا مشخص شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی با تقدیر از اقدام ارزشمند رئیس جمهوری در قطع مازوت‌سوزی نیروگاه شازند، افزود: کارهای کارشناسی لازم در خصوص سیاهه انتشار آلودگی هوای اراک صورت گرفته و اگر تصویب شود، مبنای کار قرار می‌گیرد.

رئیس شبکه محیط زیست استان مرکزی هم در ادامه این نشست با تشکر از مجموعه دانشگاه اراک‌ در مطالعه دقیق سیاهه انتشار آلودگی هوای اراک و اقدام ارزشمند قطع مازوت‌سوزی از نیروگاه شازند، گفت: امید است قطع مازوت سوزی در نیروگاه شازند پایدار باشد.

سیاوش آقاخانی افزود: عده‌ای در داخل با همکاری شبکه‌های خارجی فضا را به سمتی می‌برند تا به دولت و مجموعه حاکمیت فشار آورده شود تا ساعات خاموشی قطع شود.

وی بیان کرد: این اقدامات دور از اخلاق است.

رئیس شبکه محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: برق برای همه کشور است و استان‌هایی وجود دارد که نیروگاه ندارند و برق آنها را نیروگاه شازند تامین می‌کند.

آقاخانی بیان کرد: باید در راستای قطع مازوت‌سوزی با قدرت ایستادگی کرد و رسانه‌ها با جدیت پای کار آیند و یک بسیج افکار عمومی شکل گیرد.

وی گفت: تنها امیدوار بودن برای قطع مازوت سوزی کافی نیست و باید با جدیت این موضوع دنبال شود.

رئیس شبکه محیط زیست استان مرکزی افزود: نتایج به دست آمده از سیاهه انتشار آلودگی هوای اراک تاثیر مستقیم سوخت مازوت در آلودگی هوای این شهر باید در اسرع وقت در اختیار رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفته شود.

آقاخانی اظهار کرد: البته یک خلا در خصوص ریزگردها در مطالعه سیاهه انتشار آلودگی هوای اراک وجود دارد که اگر نیاز به تامین اعتبار دارد، باید این بخش هم مورد توجه قرار گیرد.

اراک یکی از هشت کلانشهر آلوده کشور است که از ابتدای امسال تاکنون ۸۴ روز ناسالم در کارنامه خود به ثبت رسانده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha