به گزارش روز سه شنبه ایرنا، این روزنامه انگلیسی افزود: این تغییر سیاست اتحادیه اروپا شامل یک سوم از بودجه مشترک این اتحادیه به ارزش تقریبی ۳۹۲ میلیارد یورو بین سال های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۷ خواهد بود. هدف از تخصیص این مبلغ کاهش نابرابری بین کشورهای اتحادیه اروپا بوده است.
به نوشته فایننشال تایمز، فقط ۵ درصد از وجوه صندوق موسوم به «صندوق انسجام» تاکنون هزینه شده است و بیشترین ذینفعان آن شامل لهستان، ایتالیا و اسپانیا حتی کمتر از سایر کشورها هزینه کرده اند.
بر اساس مقررات موجود، از وجوه این صندوق نمی توان برای خرید تجهیزات دفاعی یا هزینه مستقیم برای امور نظامی استفاده کرد اما سرمایه گذاری ها در محصولات به اصطلاح دو منظوره مانند پهپادها امکانپذیر است.
به گفته مقام های اتحادیه اروپا، در هفته های آتی به پایتخت های برخی از کشورهای اتحادیه اروپا گفته خواهد شد که اکنون انعطاف پذیری بیشتری در مقررات صندوق انسجام ایجادخواهد شد و بخشی از وجوه آن صرف حمایت از صنایع دفاعی و پروژه های تحرک نظامی همچون تقویت جاده ها و پل ها برای اجازه عبور تانک ها خواهد شد.
این تغییر سیاست بروکسل، شامل اجازه به تامین مالی تولیدات سلاح ها و مهمات خواهد بود اما مقررات منع استفاده از صندوق اتحادیه اروپا برای خرید چنین سلاح هایی به قوت خود باقی خواهد ماند.
سخنگوی کمیسیون اروپا در این زمینه گفت: صندوق انسجام می تواند برای صنایع دفاعی مورد استفاده قرار گیرد البته تا زمانی که به «ماموریت کلی خود برای تقویت توسعه منطقه ای» از جمله تحرک نظامی کمک می کند.
فایننشال تایمز نوشت: این اقدام از سوی کشورهای مرز شرقی اتحادیه اروپا مورد استقبال قرار خواهد گرفت. این کشورها از زمان حمله روسیه به اوکراین و در حالی که برخی از آنها با کاهش سرمایه گذاری خارجی مواجه بوده اند، بودجه دفاعی خود را افزایش داده اند.
ترامپ ابتدای سال جاری میلادی به متحدان آمریکا در ناتو هشدار داد اگر کشورهای عضو این ائتلاف به تعهدات بودجه دفاعی خود عمل نکنند، روسیه را تشویق خواهد کرد هر کاری که دلش خواست با آنها انجام دهد.
در بین کشورهای اروپایی به ویژه لهستان کمیسیون اروپا برای اختصاص مبالغ بیشتری تحت فشار قرار دارد. ورشو ۴.۱ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را امسال صرف بودجه نظامی کرد که دو برابر هدف تعیین شده در ناتو است و قصد دارد این افزایش بودجه دفاعی را تا سال ۲۰۲۵ میلادی به ۴.۷ درصد برساند.
کشورهای اتحادیه اروپا تاکنون نسبتا سهم اندکی از بودجه صندوق انسجام را هزینه کرده اند. آنها اولویت بیشتری به صندوق های موسوم به بازیابی داده اند که در پی همه گیری کرونا در دسترس قرار گرفت.
تغییر سیاست اتحادیه اروپا برای تقویت هزینه های دفاعی خود همچنین مورد استقبال برخی از کشورهای این اتحادیه مانند آلمان، هلند و سوئد قرار گرفته که سهم بیشتری در بودجه اتحادیه اروپا دارند و استفاده از وجوه این بودجه را به صدور طرح بدهی مشترک و افزایش بودجه اتحادیه ترجیح می دهند.
یکی از مقام های اتحادیه اروپا گفت که تغییر اولویت ها از انرژی سبز و زیرساخت های دیجیتال به صنایع دفاعی به تصویب کمیسیون اروپا نیاز دارد.
برخی از دولت ها منطقه ای در اروپا احساسات ضد و نقیضی درباره این تغییر سیاست به سمت هزینه های دفاعی دارند و نگران هستند این تغییر به ضرر توسعه منطقه ای تمام شود و یا مقامات محلی را از دسترسی به بودجه محروم کند.
این تغییر همچنین مقدمه ای برای تمرکز بیشتر بر مسائل دفاعی در بودجه جدید اتحادیه اروپا از سال ۲۰۲۸ خواهد بود که از سال آینده درباره آن مذاکره خواهد شد.
نظر شما